Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS2 jakość sygnału component (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps2-jakosc-sygnalu-component-92829/)

revolver0 07.07.2014 11:49

Ważne jest że gdyby to cudo było w przystępnej cenie, więcej osób mogłoby to nabyć, podłączam i działa.

Berion 07.07.2014 11:09

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1287163)
Nie wiem jak wyglądają gry PS2 w HD, nie miałem okazji gołym okiem oglądać,

Ale one nie są w HD. To dalej SD tylko przeskalowany (a więc rozmazany), do HD.

misiozol 07.07.2014 11:06

Dokladnie tak jak piszesz , to nie jest jakies magiczne pudelko tylko zwykly konwerter analog-digital i nic pozatym . komponent zdecydowanie poprawia jakosc obrazu sam w sobie .

CeKa 07.07.2014 08:03

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1287157)
Jak dla mnie chora wizja , zwykly konwerter component na hdmi tylko ladnie zapakowany dla posiadaczy ps2 , co nie zmienia tematu ze i tak konwersja tego jest bez sensu lepiej podlaczyc pod wejscie komponent w tv .

Nie wiem jak wyglądają gry PS2 w HD, nie miałem okazji gołym okiem oglądać, natomiast ciężko się nie zgodzić z tym że komponent znacznie poprawia jakość obrazu, tak jak pisałem na LED TV 32" po kilku minutach ustawiania obrazu, osiągnąłem jakość zadowalającą.
Gdyby był ten wynalazek na alldrogo w cenie do 100 zl może bym zakupił, filmiki na YT prezentujace działanie tego ustrojstwa wyglądają zachęcająco.

misiozol 06.07.2014 22:42

Jak dla mnie chora wizja , zwykly konwerter component na hdmi tylko ladnie zapakowany dla posiadaczy ps2 , co nie zmienia tematu ze i tak konwersja tego jest bez sensu lepiej podlaczyc pod wejscie komponent w tv .

revolver0 06.07.2014 22:26

Gdyby jeszcze było to tańsze.

szczuru 25.06.2014 00:15

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1286352)
Jeśli tak na prawdę to wygląda to jesień ! Wart swojej ceny tylko na PL rynku chyba nie dostepny ?
Czyżbym sie pośpieszył z kupnem componenta xD?

Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia - natrafiłem na jego opisy na PSX-Scene chwilę przed napisaniem poprzedniego postu. Temat jest dość stary bo z 2012 roku.

http://psx-scene.com/forums/f291/hdm...nd-out-109365/

CeKa 24.06.2014 23:50

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1286335)
Powracając do tematu - może zaopatrzcie się w MG3000? (->Google ;) )

Jeśli tak na prawdę to wygląda to jesień ! Wart swojej ceny tylko na PL rynku chyba nie dostepny ?
Czyżbym sie pośpieszył z kupnem componenta xD?

szczuru 24.06.2014 19:54

Powracając do tematu - może zaopatrzcie się w MG3000? (->Google ;) )

Berion 24.06.2014 19:20

Ilość załączników: 1
Nic ciekawego, a ło take cuś jak w załączniku. ;)

- - -

Kupiłeś podróby to tak jest. ;)

szczuru 24.06.2014 17:05

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1286308)
Opowiadaj nam tutaj co wynalazek , jak na spowiedzi u ksiedza :>

W odpowiednim czasie się dowiesz ;) Cierpliwości :)

misiozol 24.06.2014 09:52

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1286272)
Ostatnio wyjąłem PS2 żeby przetestować pewien nadchodzący wynalazek i odkryłem, że działa mi tylko drugi slot. Więc możliwe że masz zaśniedziałe styki w konsoli.

Opowiadaj nam tutaj co wynalazek , jak na spowiedzi u ksiedza :>

CeKa 24.06.2014 08:56

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1286272)
Save'y możesz przecież sobie skopiować na pendraka za pomocą uLE do kontenera *.psu. Po za tym FMCB to ile zajmuje? W porywach 1.2MB, a obecnie kilkaset KB.

Może być też długopis. ;] Ostatnio wyjąłem PS2 żeby przetestować pewien nadchodzący wynalazek i odkryłem, że działa mi tylko drugi slot. Więc możliwe że masz zaśniedziałe styki w konsoli.

Tak robiłem backup MC który kilka razy uratował żyć, po tym jak ktoś gdzieś usunął bootowalne pliki. Jest jeszcze super opcja z której parę razy skorzystałem; VMC w OPL, super sprawa.
Wątpie by to były styki w slocie, nigdy nie miałem problemów z moją MC 8 mb, w każdym slocie działała wepchana do końca jak należy, bardziej jestem skłonny uwierzyć w to że pozostałe MC to podróby które wchodziły za głęboko, bo aż odczuwalny był taki cyk po wciśnieciu do końca, który przy org. MC nie pojawił się nigdy.

Wiesz jak to jest, konsola praktycznie tylko stoi, ale raz na jakiś czas rzuci urok i się kombinuje, co pewnie nie ma i tak większego sensu...

Berion 23.06.2014 16:47

Save'y możesz przecież sobie skopiować na pendraka za pomocą uLE do kontenera *.psu. Po za tym FMCB to ile zajmuje? W porywach 1.2MB, a obecnie kilkaset KB.

Może być też długopis. ;] Ostatnio wyjąłem PS2 żeby przetestować pewien nadchodzący wynalazek i odkryłem, że działa mi tylko drugi slot. Więc możliwe że masz zaśniedziałe styki w konsoli.

CeKa 23.06.2014 14:59

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1286249)
Przejrzyj changelog. Ostatnia póki co wersja to 4.42d (nowsze jak np. WIP7 to poligon doświadczalny). 720p w 16:9 natywnie obsługuje LBfn (tak jak uLE, to też fork Launch ELFa) ale on jest tylko po japońsku.

Wywal te śmieci co masz i zainstaluj FMCB. Mordujesz się z przestarzałym softem. Rippery nie kolidują z OSD Update. We FMCB też masz hot buttony.

Dobrze pleciesz, nie po raz pierwszy. Tak ,FMCB lepszy miałem styczność, ale posiadałem tylko 8mb memorke i było mi szkoda miejsca. Żeby nie kłamać to przyznam się że miałem jeszcze 8mb i 16mb memorki, odkupione gdzieś od kogoś, byłem przekonany że są popsute, do czasu aż kilka tyg. temu napisałeś gdzieś że to standard że nie łączą styki (żal i wstyd do dziś mi mej głupoty i że o tym nie pomyślałem...) klocków lego nie chciało mi się szukać po strychu :rotfl: , wystarczyło minimalnie memorke wyjąć żeby zaczęła działać.
Będzie chwila czasu to na każdą MC wgram FMCB i będzie święty spokój.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34.