![]() |
Spoko nie ma sprawy , daj znac o efektach :spoko:
|
Muszę się psychicznie nastawić, w wolnym czasie powalczę.
Dziękuję misiozol za poświęcony czas. |
No czasu to troche poswiecisz ale moze byc warto , nie sprobujesz nie dowiesz sie czy bedzie efekt ;)
|
Mam programatory, wsady mam na kompie, NAND też sobie skopiowałem. Nic nie stracę, najwyżej czas. Tylko czy ta praca będzie efektywna ? Warto jednak spróbować.
|
Podziel na kilka czesci w zaleznosci od wielkosci , 4 albo kilka wiecej i podmien masowo moze trafisz ,gorzej jak ubijesz na cacy chyba ze masz dostep do kosci z biosem i flashera
|
Myślałem już o tym, początek i koniec jest taki sam, problemy zaczynają sie od 46 adresu.
W oryginalnym wsadzie jest 3x więcej niż w tym Samsungowym, nie wiem czy mi życia starczy by to wszystko sprawdzić. Może kupię napęd Liteon IHOS104 jak będzie na układzie Broadcom i sprawdzę, jak ruszy to podmienię elektronike do oryginała (ze wzgledu na mocowanie). |
Kurcze no zrobiles to samo co ja bym zrobil :D powoli brak mi pomyslow , a szukanie elektroniki to tak jak szukanie igly w stogu siana , jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy to zrobic dump i porownac w hexedytorze i ewentulanie podmieniac czeci kodu ktore sie roznia moze trafisz na ten wlasciwy .
|
Ze specyfikacji BCM7620 nie wynika żeby miał programowalny flash, podmieniałem już te układy i nie było problemów. Bardziej mi podchodzi że główny procesor lub jego flash ma zapisane, że napęd BD jest na układzie Broadcom. Wgrałem do układu bios z bluray Samsung BD-P1620, nie blokuje sprzetu jak na oryginalnym, tylko wykonuje głupoty.
Napęd jest montowany w Bluray ARCAM FMJ BDP100 jak i w Anthem BLX-200 są to napędy Liteon. Może prędzej coś znajdę do ARCAM. |
No to raczej marnie widze twoje mozliwosci naprawy sprzetu jako ze BCM7620 to jest SoC zapewne ma wewnetrzny flash zintegrowany z ukladem jeszcze ciekawi mnie uklad w dolnym prawym rogu bcm7620 z 8 pinami napisz co to jest , jedyne co mi przychodzi do glowy to zdobyc specyfikacje i narzedzie do flashowania tegoz ukladu i wygrzebac wsad i zobaczyc czy da sie cos z nim zrobic ale marnie to widze .
|
Niestety brak możliwości aktualizacji oprogramowania.
|
Ciekawi mnie jedno czy jak jest aktualizacja do sprzetu to nie ma zawartej w niej paczki do aktualizacji bios , przeciez musi byc bios aktualizowany . ebay to byl przyklad jest jeszcze na alibabie i kilku innych ;)
|
Laser jest w idealnym stanie, sprawdzany na innym napędzie. Sprzęt Denona jest prawie nowy ( zwrot konsumencki Amazon).
Ta cena to szok na aliexpress mam za nie całe 10 USD, a na alibabie jeszcze taniej. W moim przypadku tylko wgranie biosu, lub podmiana elektroniki którą Denon w pełni przyjmie. |
Cytat:
Zakladam ze laser jest wykonczony wiec czemu nie zakupic nowy i po problemie ;) http://www.ebay.ie/itm/SF-BD412-Orig...item5d4149b33f |
Napewno chodzi o elektronikę, bo głowica laserowa jest standardowa SF-BD412OJ.
Może ktoś wie w jakim napędzie (jakiego producenta) jest elektronika z układem Broadcom BCM7620 ? Napewno używa go Samsung w stacjonarnych Bluray, tylko że elektronika BD montowana na płycie głównej odtwarzacza. |
Nie wiem jak w tym modelu BD Denon-a ale w playerach CD i DVD z Denon-em współpracują tylko oryginalne lasery przeznaczone do tych modeli-zazwyczaj są 3-4 typy rożnych producentów.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01. |