![]() |
Cytat:
|
Dostając bana stracisz możliwość łączenia się ze sklepem ze swojego konta i/lub (teraz to raczej "i" ;]) konsoli. Nie wiem czy tylko chodzi o autentykację czy w ogóle jest to ban na cały playstation.net (czyli. wówczas m.in nie mógłbyś ściągać patchy) - ale to akurat wątpię.
Na X360 jest gorzej bo dochodzi revoke, czyli dane użytkownika (konto, save'y, acziwmenty itp.) przestają być pod niego podpisane. |
Jakie CFW wgrać to już zależy do czego Ci służy konsola. Większość ludzi na niej po prostu gra. Proste rozwiązania to najlepsze rozwiązania, i tu można doszukiwać się popularności Rogero. Sam z niego korzystam, w życiu nie byłem na Rebugu, ale spróbuje chociażby po to żeby wyrobić własne zdanie na jego temat.
Powiedzta mi tylko jedno, wejde na neta dostane bana na konsole, jakie bedą tego skutki ? Konsola dalej działa, tylko nie mam już dostepu z niej do neta ? Może głupie pytanie, dlatego poratujcie mądrą odpowiedzią... |
No moze z ta cegla to nieco przesadzilem , ale sa tam opcje usmiercajace konsole dla niewtajemniczonych ,a no nie oszukujmy sie rogero to prostota .
|
Jeśli ktoś jest idiotą i dotyka się opcji których znaczenia nie rozumie (a nazwy i opisy nie są jasne dla osób nie mających pojęcia o konsoli, trzeba przyznać) to sam jest sobie winien. Mało tego, wyciągnie z tego konsekwencje na przyszłość. Ale na tym właśnie polega nauka - na doświadczaniu.
Po za tym trochę przesadzasz. Uceglić na amen w pacierzu można jedynie przy CEX2DEX i vice versa. Lub zrobić semi bricka gmerając przy other os. Proponowałem dodać zmianę MAC, wgrywacz cooldbootów i manager plików (najlepiej stary dwuekranowy). Ale przeszło bez echa. To tak BTW. Szkoda, bo pozbyl bym się multiMANa przy którym trzyma mnie tylko fm. |
eee no bez przesady po prostu w 4.46 v2 dodal toolbox od rebuga nic pozatym jak dla mnie zbedny w rogero , bo rogero to prostota i nie ma miec takich wodotryskow jak rebugu po prostu ma dzialac jest dla uzytkownikow bez wiedzy technicznej badz jakiejkolwiek (ludzi zyjacych w usa ?), a w rebugu jak na wywijasz za bardzo w tych opcjach to z konsoli zostanie cegla ;)
|
Cytat:
|
Tylko ja nie rozumiem po co takie parcie na 4.50 jak wszystko z 4.50 chodzi na 4.46 wystarczy spoof-nac . nie gadaj juz ze rogero nie jest dopracowany ty nie widziales innych wynalazkow :D
|
Cytat:
|
i gdzie ten rebug ;]
|
Cytat:
A ja wierze ze to mowisz bo to najlepsze rozwiazanie z cobra , no a rebug to bedzie wypas :D |
Nie. I możesz nie mieć możliwości nawet z lutowaniem.
W moim podpisie masz link do PS3 FAQ. Ten temat jest o Kobrze, a nie wgrywaniu CFW. ;] |
Mam krótkie i proste pytanie w temacie PS3 i CFW dlatego nie będę zakładał nowego tematu. PS3 Slim z OFW 4.40 (dokładnie nie pamiętam, ale jedno z nowszych). Chcę mieć CFW. Czy jest możliwość zastąpienia OFW "customem" bez lutowania?
|
Cytat:
|
No i mamy wysyp CFW z cobra :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:39. |