Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   PlayStation 2 Kupno (https://forum.cdrinfo.pl/f36/playstation-2-kupno-93199/)

Berion 03.03.2014 16:34

Temat tyczy się kupna PS2, a Ty zaczynasz się pytać w nim o wszystko. Robisz bałagan. Załóż stosowny nowy temat, albo poszukaj starego.

INSTALL.CNF jest zbędny, a SYSTEM.CNF ma prowadzić do programu, który ma się uruchamiać, więc zdecyduj się czy chcesz odpalać od razu którąś z tych gier czy menu z wyborem gry. ;]

TIQOROTIQX 03.03.2014 15:58

Udało się znaleść 2 gry z nie powtarzającymi się plikami, powinno być łatwiej teraz pytanie który cnf mam dać do folderu z tymi grami, czy żaden z gier bo mam wrzucić z multiloadera ?Trochu nie ogarniam pliki z gier + INSTALL.cnf SYSTEM.cnf MULTI.xml MULTILOA.elf z multiloadera i tylko xml edytuje a install ?
A z innej beczki, nie ma opcji aby ps2 podłączyć do monitora w którym mam złącza DVI-D,D-SUB,HDMI ..tak z ciekawości. Podłączyłem teraz poprzez component to się kolory zmieniły.. a miało być lepiej:)

szczuru 01.03.2014 15:51

Sprawdź CRC tych plików - jeśli się zgadza to obie gry mogę korzystać z jednego pliku, lecz jeśli nie to czeka Cię zabawa z hex edytorem :P I tak, przede wszystkim musisz odnaleść odwołanie do tego pliku w ELF-ie (SCES/SCUS etc), później dopiero szukasz czy czasem nie występuje także w modułach (irx) i reszcie plików.

misiozol 01.03.2014 11:14

Gdzies byl artykul jak to robic , a tak pozatym to nigdy nie bawilem sie w to zawsze odplalem z dysku lub po sieci , a zeby zaglebic temat potrzebni sa nasi konsolowi guru ( wymieniam alfabetycznie zeby nie bylo :P ) Berion i Szczuru :taktak:

TIQOROTIQX 01.03.2014 10:22

Ja tam wole z plyty , a ***380;eby zrobi***263; multiDVD gdy powtarzaj***261; si***281; pliki to je***347;li padman w jednej i drugiej grze taki sam rozmiar to b***281;dzie korzysta***263; z tego jednego czy trzeba si***281;gn***261;***263; do hex w ka***380;dym powtarzaj***261;cym si***281; pliku? I jak ju***380; zmieniam nazwe w pliku sces? to te***380; musz***281; zmieni***263; nazwe tego powtarzaj***261;cego si***281; irx-a w folderze by nazwy nie by***322;y identyczne ?

misiozol 27.02.2014 11:34

a po cholere palisz , masz jakiegos pena jak tak to wrzuc na pendrive i uruchom za pomoca OPL nie zapomnij o odpowiednim nazewnictwie i folderach dvd i cd w zaleznosci od rodzaju plyty .

TIQOROTIQX 27.02.2014 11:28

Zrobiłem to samo na karcie 8mb i dziala uff a ta 64 to jakiś szpej. Teraz chciałbym jakieś progr tylko większość jak uruchamiam z pendrive to czarny ekran i tyle, nie wiem czemu czy prócz elf czegos brakuje? Np vice startuje wybieram c64 i zwis.. a apropo jakiegoś progr chris cos tam i pyta czy coś zrobić z eeprom anulowal bo nie byłem pewien efektu tego czegoś. I ost pytanie jak na teraz czy esr może nie uruchamiac wszystkich gier? Z mk armageddon mam kłopot uruchamia a tnie a jakaś tam inna Wogole nie uruchamia a jeszcze inne bez problemu działają, patchuje oczywiście przed wypaleniem

TIQOROTIQX 26.02.2014 00:07

a zaraz jak wyku albo tym gratem albo karta bo mnie trafi! Konfiguruje cnf niby mam ustawione działa ..wyłączam, za jakiś czas włączam i nie widzi mcbota sto razy wyl wl wyl wl konsole wyskakuje mcboot mam osd daje launch .. znów ładuje obraz mc boot i osd , daje inna opcje to samo, podczas ładowania mcboota mam pod start przypisany mcboot config (na szczęscie) uruchamiam i co .. ustawienia domyślne jakbym co dopiero wgrał mcbota ja p* i znowu mam opcje hd loader itd a przecież usuwałem i zapisywałem to do h ale mam nerwa jak tym hukne o ziemie zaraz glową-w:worek_tre:bluzga:

Berion 25.02.2014 16:31

A jak wygląda ten CNF do FMCB 1.93? Wklej jako załącznik albo treść do bbc [code].

misiozol 25.02.2014 16:10

To akurat norma w podrubie trzeba rozebrac i poprawic punkty lutownicze jak masz szczescie to beda 2 duze uklady lutowane , a jak nie to 2 male zalane epoxy i dupa

TIQOROTIQX 25.02.2014 15:54

tak dokładnie po czystym zainstalowaniu fmcb domyślnie jest 1 launch 2 esr 3 hd loader itd wszystko usuwam by samemu ustawić co gdzie chcę , a pomimo tego zostaje mi opcja 5 i 6. Daje save cnf mc 0 i nic tak jakby to były dwie funkcje narzucone w v1.93 tylko po co...;/ w 1.8 chyba było ok (najwyżej przeinstaluje do 1.8) Chciałem zerknąć czy czymś się różni od 1.8 a w sumie tylko menu instalacji inne xD . Co do 64mb karty to ona coś dziwna czasem muszę 3x zrestartować konsole zanim załapie by ładować mc boota :ysz:

misiozol 25.02.2014 12:12

A ja rozumiem mimo ze mam plaska ziemie i na krokodylach :P , chodzi o to ze z osd chce usunac to co sie wyswietla zmieniles liczbe wyswietlanych zeczy z 7 na 5 i zedytowales sciezki dostepu ? , odnosnie karty 64mb to jest zle zrobiona instalacja zrob ja jeszcze raz mam 3 karty 64mb i na kazdej sie instaluje tak jak trzeba .

Berion 25.02.2014 11:49

Napisz to po Polsku bo nic z tego nie rozumiem. :P

TIQOROTIQX 25.02.2014 11:26

Dobra posiadam juz ps2 mam z deka klopot z mc bootem , zainstalował v1.93 i w osd usuwam których nie chce daję save mc 0 a mimo tego opcja 5 launch disc i 6 reload config nadal mam w menu czemu.
Zaś na karcie 64mb nie oryg to nie wiem co się odpieprz mc instaluje sie bez problemu a później co się uruchamia mc boot to laduje config zamiast browsera lub ule może przez nie oryg karte?

Berion 20.02.2014 19:55

Nie szkodzi. Są ludzie którzy cały czas wierzą że ziemia jest płaska i pływa na krokodylach. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33.