![]() |
ale nie ma tej satysfakcji xD
|
Rozwód trwa krócej. :P
|
ale po 25 latach wyszedłbyś na wolność.
|
Lepszy rozwód niż morderstwo
|
Różowa dziura też. :D
|
Cytat:
|
Za to jak ktoś zrozumie kobiecą psychikę, to w tym momencie wessie mu głowę do środka i natychmiast jego całego.
|
Bez przesady, akurat kobieca anatomia pozwala się dostosować do bardzo różnych fi :)
Co do potrzeb, to one są do wyczucia/zauważenia/uzgodnienia. A praktyka pokazuje, że młodzi małżonkowie powinni się raczej bać niedopasowania w innych sferach, które można było bez najmniejszych problemów dogadać wcześniej, a nikt niczego nawet słówkiem nie poruszył. Znam przypadki, gdzie ani on ani ona nigdy przed ślubem nie rozmawiali o tym ile chcieliby mieć dzieci. I nagle okazuje się, że ona nie wyobraża sobie poniżej trzech, a i czwórka byłaby ok, a on zawsze myślał o jednym. I teraz albo on będzie całkiem przytłoczony (dwoje dodatkowych dzieci to przepaść w sposobie życia), albo ona przez całe życie nieszczęśliwa. |
czystość przedmałżeńska?
czy ja wiem... zawsze istnieje ryzyko, że ona będzie potrzebowała fi 2x większe, niż jej luby posiada i wtedy du...a blada. albo on romantycznego patrzenia w oczy, a ona by dojść porządnego klapsa. a może mam zryte podejście..? |
Cytat:
Cytat:
Dziś już prawie się tego nie widuje, ale ponownie suche dane statystyczne mówią, że dużo większy odsetek małżeństw trwa wśród tych, którzy zachowali czystość przedmałżeńską. I przeglądając różne czynniki wpływające na trwałość związków, ten jest jednym z wiodących. I dziś wiedząc to inaczej pokierowałbym swoim młodszym życiem, a tak to tylko mogę innych moralizować :P |
Maryjol - nie zgodzę się z Tobą do końca. Owszem, poniekąd ma to związek z tym, że kiedyś "nie było można" no i ogólnie "nie robiło się takich rzeczy". Ale z drugiej strony dzisiaj ludzie rozwodzą się z błahych powodów, bo "nie umieją się dogadać" itd. A prawda jest taka, że nigdy nie znajdziesz partnera idealnego, sztuką jest rozwiązywanie problemów poprzez rozmowę, kompromisy, empatię itd. Oczywiście jak ludzie się nie kochają, to i rozmowa nie pomoże... Ale z drugiej strony skoro się pobrali, to coś tam jednak chyba musieli kiedyś czuć.
|
Cytat:
Podam tylko jeden przykład, który mi się spodobał. Sofię Loren zna każdy. Młodziutka aktorka pobrała się z kilkadziesiąt lat starszym chyba reżyserem i do końca życia byli razem. Ten, gdy ją poznał miał żonę. wyjechali poza Włochy, by się pobrać (rozwody były prawnie zakazane), a i tak później był ścigany za bigamię. Loren żyje do dziś, więc wszystko nie działo się tak bardzo dawno temu. |
Jechałem wczoraj PKSem obok dziewczyny, która terroryzowała przez telefon swojego chłopaka, że już 3 lata chodzą i nie potrafią sobie życia ułożyć. :rotfl: Czarodziejka, po ślubie będzie czarownicą. :]
|
Jestem żonkosiem z trzydziestoletnim stażem. Wcześniej pięć lat "chodzenia". Zlotowicze nas znają. Jesteśmy bardzo niedobraną parą :)
|
Cytat:
Cytat:
Zlotowicze wiedzą. :na_ucho: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:23. |