Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [auto] Problem ze wspomaganiem po wymianie nagrzewnicy (:-D) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/auto-problem-ze-wspomaganiem-po-wymianie-nagrzewnicy-d-93879/)

revolver0 31.10.2014 22:19

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1298376)
generalnie mam jeszcze uprawnienia na LPG i mase innych bzdetow ;)

Bzdetów? chyba żart, nabyta wiedza którą reprezentują jakieś papiery zawsze jest w cenie.

Patrix 31.10.2014 22:16

LPG? o! TO ja będę miał jednozdaniowe pytanie :D edit. poszło na PW.

ed hunter 31.10.2014 22:15

Ja mam kilka zapalniczek na gaz.

misiozol 31.10.2014 22:13

generalnie mam jeszcze uprawnienia na LPG i mase innych bzdetow ;)

superrrmario 31.10.2014 21:59

Mechatronikę kończyłeś? Szacun!

Patrix 31.10.2014 21:58

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1298371)
mechanika/elektromechanika/elektronika z wyksztalcenia ;)

dobrze wiedzieć!

http://m.cdn.blog.hu/ke/kepkomment/p...1392244569.jpg

misiozol 31.10.2014 21:57

mechanika/elektromechanika/elektronika z wyksztalcenia ;)

Patrix 31.10.2014 20:23

misiozol Ty mechanik jesteś czy tez masz megane?

misiozol 31.10.2014 11:38

Tam powinien byc czujnik cisnienia na ukladzie wyskoiego cisnienia jesli on bedzie szwankowac beda podobne objawy , zakladajac ze to jest megane cupe 1.6 16v 79kw w przedziale rocznikowym 03/2001-10/2002 z kodem silnika K4M 701 , ciagle malo danych podajesz co do auta ;) . A no i masz tam ESP ? jesli masz czujnik skretu kierownicy moze chlopaki cos niechcacy zapomnieli podlaczyc ;)

Smartek 31.10.2014 09:07

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1298257)
Chodzi o to, że auto działa zdecydowanie lżej niż w przypadku braku wspomagania i zdecydowanie ciężej niż gdyby wspomaganie działało prawidłowo. Co by wskazywało na zbyt niskie ciśnienie płynu.

Gratuluję inteligencji, jednak inteligentny inteligentnego i jego tok myślenia zawsze zrozumie :spoko: . Aczkolwiek przyznaję, że napisane może być lekko nieskładnie; pisałem w lekkim rozkojarzeniu siedząc w pracy, tak jak i teraz ;-).

Gratuluję również niezłej pamięci, ucieszyłem się, że ktoś o mnie tu jeszcze pamięta - najpierw jeździłem Hondą Civic 5gen, teraz od ponad 3 lat mam Megane Coupe 1 ph2 (po lifcie) i właściwie poza drobnymi wymianami pojedynczych elementów zawieszenia i rzeczy, które się w aucie zwyczajnie zużywają, nic się z tym samochodem nie dzieje (strzelił jedynie rozrząd z mojej winy, nie wymieniłem od nowości, 2k remont silnika...).

Co ciekawe, dopiero niedawno zainteresowałem się czy da się samodzielnie i bez wizyty w serwisie, naprawić komputer pokładowy pokazujący spalanie itp. Okazało się, że to 2 minuty roboty i usunięcie błędu z pamięci, a ja jak ***** jeździłem bez tego udogodnienia przez ponad 3 lata. Nie musicie komentować, zmierzam do tego, że auto mi paliło 10,5l w trybie mieszanym, aktualnie jeżdżę jak emeryt, ale zszedłem do średniego spalania po 400 km na 6,8l/100 km (silnik 1.6 16V 107KM), co mnie mocno satysfakcjonuje. Szef niedawno przeniósł siedzibę kancelarii do innego miasta, ja przy okazji zmieniłem siłownię na lepszą i również w innym mieście, robiąc w ten sposób miesięcznie przeszło 1000 kilometrów, więc różnica w kosztach benzyny zauważalna.

ALE, wróćmy do tematu wspomagania. Oczywiście identycznego posta napisałem na forum megane, ale żaden geek mi nie odpisał, chyba nikt nie wie o co chodzi.
Do mechanika pojadę, ale uciążliwym jest dla mnie zostawianie auta na kolejny dzień, muszę organizować sobie dojazd do pracy (nie ma tutaj komunikacji miejskiej), zrezygnować z siłowni itd. itp. - psuje mi cały plan dnia i tygodnia.

- Deckard - 31.10.2014 06:27

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1298271)
O ile mnie pamieć nie myli, Smartek jeździł kilka lat temu czymś w rodzaju mazdy 323, czy czymś w tym guście, ale pamięć w moim wieku bywa już zawodna :haha: Poza tym w międzyczasie mógł już dawno zmienić auto...

albo renault megane coupe :hmm:

Jarson 30.10.2014 23:40

Zgadza się, tyle że w przypadku takiego typu wspomagania nie przychodzi mi do głowy rodzaj uszczelki, który mógłby sprawić, że system nadal działa, choć przy innych parametrach. Oczywiście pomijając celową ingerencję.

O ile mnie pamieć nie myli, Smartek jeździł kilka lat temu czymś w rodzaju mazdy 323, czy czymś w tym guście, ale pamięć w moim wieku bywa już zawodna :haha: Poza tym w międzyczasie mógł już dawno zmienić auto...

misiozol 30.10.2014 21:59

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1298257)
Chodzi o to, że auto działa zdecydowanie lżej niż w przypadku braku wspomagania i zdecydowanie ciężej niż gdyby wspomaganie działało prawidłowo. Co by wskazywało na zbyt niskie ciśnienie płynu.

No wlasnie ze nie , bo przy wspomaganiu elektrycznym elektryczno/hydraulicznym sprawa ma sie wogule inaczej , ale co tam ciagle nie wiem co to za auto to jak mam ci pomoc :P

joujoujou 30.10.2014 21:53

Najlepiej znajdź forum dedykowane marce tego samochodu i tam spytaj. :idea:

Jarson 30.10.2014 21:31

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43.