![]() |
A pewnie, kula przecież jest....
Zresztą zawsze można, rzucić o ścianę i samo się naprawi :szczerb: |
Cytat:
Mig już jest jasnowidzem i wie co chłopak sprawdzał i na koniec jeszcze będzie chciał żeby Dragon-em naprawił tego slim-a LG ;) |
mgit, marudny się robisz ostatnio... mam napęd z laptopa i interfejs którym się łączył się z laptopem był tak dziwny.... że nawet Twoja opcja kabelkowania odpada... i w tym przypadku też pewnie będzie coś takiego... A inny kabel? Może ten się już wysłużył?
Jak to podłączysz http://pclotus.home.pl/dorota/d08051/dsc03283.jpg... |
A kto powiedział, cokolwiek o składaniu - jeśli będzie działać - może być wersja spartańska
Co do podłączenia do innego kompa / to już na pewno dawno zrobił... i by nie pisał z problemem jak by to rozwiązywało problem... |
Rozebrać\wyciąć może się da -życzę za to szczęścia w złożeniu ...
Nie wiadomo czy nie działa ..jedyne co ja widzę to że nie jest widoczny na jednym komputerze .... chyba prościej jest podłączyć pod inne kompy czy też do niepodłączonego napędu włożyć płytę i zobaczyć czy startuje napęd niż flex-e odpalać :sciana: Normalnie ręce i nogi opadają :sciana: |
Ilość załączników: 1
Po pierwsze, żebym mógł zdemontować taki napęd - najpierw musiał bym mieć takowy... nie mam... więc nie pokaże :taktak:
Po drugie nie szpilkami - tylko kabelkami jak na zdjęciu poniżej Po trzecie - i tak nie działa, więc dla czego pomysł demontażu i rozebrania w celu dalszej analizy budzi w tobie taki wstręt? Nic się w tym wypadku nie traci Po czwarte - zaraz nierozbieralny... na ifix rozebrali nawet iPada to, to też da się rozebrać... Po piąte - obudowę można poświęcić... a jak by się okazało, że jednak tylko płytka kontrolna padła od usb? Albo jakiś kondensator który można by wymienić... A może jakiś lut puścił i kabelek nie trzyma? Bez otwarcia się tego nie dowiesz... |
Fajnie by było jak byś zdemontował taki napęd i pokazał instrukcję a nie pokazywał wytrych .
Życzę szczęścia w rozbieraniu tego nierozbieralnego modelu , bo co jedyne to możesz wyciąć z bebechami i dopiero wtedy możesz odłączyć od elektroniki i zobaczysz interfejs mini-sata .... i se możesz do Uniteka podłączać szpilkami.;) Zresztą co to za kosmiczny pomysł rozmontowywać taki napęd żeby go sprawdzić ?... :sciana: Załącznik 74143 |
Cytat:
|
Cytat:
Lepiej uruchom Linuksa z np. pendrive (np. Ubuntu, do wgrania za pomocą np. Rufusa) i zobacz czy tam jest widoczna. Jak jest to wina leży gdzieś po stronie wiecznej bety ;] Windows 10. PS: Do wszystkiego na USB potrzebne są sterowniki. Po prostu są już wspawane w system. ;] |
Wymontowanie to chyba przy pomocy otwieracza do konserw..;)
Bez podłączania załaduj jakąś płytę do odczytu i zobacz czy rozpędza płytę i startuje odczyt . Podłącz pod inny komp i sprawdź czy napęd widoczny\ niewidoczny na innych maszynach. Załącznik 74138 |
Jest zepsuta i tyle... nie ma czegoś takiego co by nagrywarka była obsługiwana do systemu Vista. Jest to stek bzdur...
Jeśli chcesz mieć pewność, co do zepsucia nagrywarki - wykręć ją z budowy i podłącz pod mostek unitex... jeśli i tam działać nie będzie to jest do wyrzucenia lub ewentualnej naprawy... |
Problem z instalacją nagrywarki USB LG GP08LU11
Witam,
Kupiłem ostatnio używaną nagrywarkę LG GP08LU11 pod USB. Niestety mam zainstalowany system Windows 10. Po podłączeniu do komputera obydwoma kablami (USB + zasilanie), nie ma reakcji ze strony komputera. Napęd daje znać, że dostał napięcie gdyż dioda na tacce miga przez chwilę po podłączeniu... Kontaktowałem się z supportem LG, napisali mi, że po pierwsze najwyższy system jaki obsługuje ta nagrywarkę to Vista, po drugie że żadne sterowniki nie są potrzebne, gdyż jest to urządzenie typu Plug and Play... Zainstalowałem Windowsa XP SP3 64 bit Professional na wirtualnej maszynie Oracle, ale i tam nie ma reakcji systemu po podłączeniu tego napędu... Czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu? Bardzo proszę o sugestie. Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21. |