![]() |
Trafiały się również wynalazki 3 głowicowe do lepszej stopklatki :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Ciekawy diagram
|
|
Cytat:
|
Zrozum jakosc po component bedzie taka sama jak po RGB , zwykle 4/6 glowicowe wideo z wyjsciem scart bedzie mialo wieksza jakosc niz to ktore teraz uzywasz :P
|
Założeniem było puścić sygnał bezpośrednio przez component bo daje najlepszą jakość. W tym przypadku pozostaje tylko s-vhs, ten odtwarzacz nie posiada scart a nie będę wypuszczał go przez composite bo najgorsza jakość. Tak czy siak nic już tu więcej nie zrobimy, z componentem muszę dać sobie spokój, nie ma na świecie VCR z takim wyjściem oprócz tzw. JVC D-VHS .
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
dzięki misiozol , podłączając żółty kabel do adaptera a do SVHSa muszę go podłączyć zatem jako composite a nie powinno tak być, obraz idzie tylko trzema kablami, możliwe zatem że powinien być adapter z tylko trzema wejściami.
Jednak już doszedłem do sedna sprawy. Mogę kupowac różne kable i przejściówki jak i różne karty, grabbera itp. okazuje się, że magnetowid nie posiada modułu component :D bo jest to dodatkowy element, który można było dokupić wg instrukcji http://www.manualslib.com/manual/920...?page=9#manual COMPONENT VIDEO OUT connoctor (BNC \ypo) Usethe SVBK-170 componenl output board (noi suppHed)------------------.to output video slgnals (V, A-V, B-Y). nie posiadam takiego czegoś http://www.sony.jp/products/picture/large/SVBK-170.jpg odkręciłem górną pokrywę i rzeczywiście jest wolne miejsce na ten moduł. No nic, chyba nie znajdę go, albo kwota kupna będzie za duża i gra nie będzie warta świeczki. Pozostaje korzystać z S-Video. Chyba, że znacie jakieś magnetowidy z wyjściem component ? Chociaż wątpię. |
juz widze na zdjeciu blad tam gdzie masz adapter scart musisz miec podpiete tez composite bo nim idzie synchronizacja i musisz przelaczyc w nagrywarce na wejscie RGB ;)
|
Ilość załączników: 3
Witajcie, wczoraj przyszedł mi adapter RGB, oraz zakupiony również Reflecta USB Video Grabber AV 2.0 - postawiłem na takiego grabbera z tego względu, że jest to jedyne analogowe urządzenie do którego można bezpośrednio podpiąć componenta, reszta grabberów posiada jedynie wejścia composite i S-Video, tutaj mamy w miarę solidną niemiecką firmę chociaż wiadomo "dupy nie urywa" jednak zawsze lepsze to niż płacić 400-800 zł za cyfrowe z HDMI które obecnie przeznaczane są głównie do streamingu gier. Co do różnic w jakości między kartami wideo PCI a USB grabberami jeszcze nie wiem, ale pewnie się niedługo przekonam własnymi doświadczeniami.
najpierw jednak wykorzystałem wskazanego przez was DVD Recordera przejściówką RGB - Scart , niestety nie przekazało mi obrazu, to samo po podpięciu odtwarzacza do usb grabbera przy kompie, czarny ekran. Okazało się że te kable które używam (zakupione osobiście ze sklepu) to prolink rca component (czerwony, zielony, niebieski) napisane jest na nich " coaxial digital ", z neta w opisie widnieją jako do podłączenia audio subwoofera. Więc już sam zdurniałem. Czyżby SVHS nie ogarniał tak dobrych kabli ? Połączenie BNC jest ok i raczej nikt wcześniej nie użytkował tych wyjść więc domniemam, że są sprawne. Podłączyłem te kable od DVD Recordera do Smart TV i działało. Podłączyłem też DVD Recordera do USB grabbera do kompa i też zadziałało. Z tego wnioskuje, że kabel nie jest wadliwy. Jaki kabel zatem dobrać aby SVHS mógł przekazywać obraz YPbPr analogowy component ? Na rynku widnieją tzw. kable YUV RCA czy to coś takiego ? |
Cytat:
|
generalnie samemu mozna zrobic takie cos majac jakis kabel scart i kable RCA po prostu wszystko polaczyc do kupy i gotowe , proste jak konstrukcja cepa ;0
|
Cytat:
http://adko.pl/sklep/7288-kabel-scar...527818572.html ciekawe czy zadziała, w wielu sklepach nie ma czegoś takiego jak i na allegro, ani nawet na amazonie czy ebayu ciężko, mam nadzieję, że nie ściemniają i mają ani że wyślą mi wszechdostępną chinch rca/s-video-scart adapter to się wkurzę :D Pozostaje poczekać do następnego tygodnia. Dam znać. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |