![]() |
Cytat:
|
Wypijmy za drzewa z których będą nasze trumny, niech rosną jak najdłużej! toast2
|
A ja bym wam polecil rutinoskorbin bo niewyraznie wygladacie jak wasze posty :D
|
Ja mam czytnik palca i bardzo sobie chwalę, bo to rozpoznawanie twarzy jak na razie działą średnio zarówno w Iphonach czy urządzeniach na androidzie. Po prostu nie jest to jeszcze tak zaawansowana technologia. Pamiętajcie o programie antywirusowym!
|
Najlepszym rozwiązaiem jest dobre zabezpieczenie telefonu np. na czytnik palca odpowiednie pobieranie aplikacji
|
Ilość załączników: 1
|
Nawet najlepsze aplikacje nie zapewnią w 100% bezpieczeństwa zawsze można je jakoś obejść.
|
U mnie ten pozim umarl dawno temu grzebanina mnie nie kreci wrecz nudzi , wiec instaluje SPRAWDZONY dobry custom rom z wywalonym calym syfem nie polegam na jakis nocnych wersjach itd. jak ktos jest masochista to istaluje jakies dziwne wynalazki nieznanych pochodzen , a dobre ekipy z DOBRYMI romami mozna policzyc na palcach jednej reki ;)
|
Nie napisałem, że prościej. Cała ta odpowiedź w ogóle była pod kątem braku zrozumienia czym są custom rom-y (de facto gdzie aplikacje mogą przechowywać swoje ustawienia). Czy jest to chore? Oczywiście, że tak bo tak jest zaprojektowany cały system Android... Bałagan, niezdecydowanie, wszystko nastawione na odsysanie informacji z telefonu, nie ma żadnego pewnego i normalnego mechanizmu tworzenia kopii offline. Więc użytkownik ma do wyboru albo opierać się na aplikacjach dodatkowych albo samemu wyśledzić ustawienia i ścieżki (najczęściej jest to po prostu /Data/Data/, ale nie zawsze lub nie tylko). Jeśli ktoś nie rozumie bądź świadomie nie zależy mu na jakimkolwiek stopniu zachowania prywatności to custom rom może być jedynie udręką - i ja temu nie zaprzeczam. Jeśli dodamy do tego buildy autor:nieznany lub przypadki kiedy nie ma dobrych sterowników do bebechów to użytkownik szybko dostanie wścieczy. Zwierzę się wam nawet, że mnie to prywatnie wkurza, a przecież mój poziom tolerancji na niepotrzebną z punktu widzenia logiki grzebaninę jest ponadprzeciętnie wysoki (i maleje wraz z wiekiem). ;)
|
No oczywiście prościej jest uruchomić telefon w odpowiednim trybie ADB, pobrać odpowiednie aplikacje i sterowniki na komputer i ręcznie w konsoli wklepywać polecenia... po wcześniejszej edukacji na forach...
Bo rozwiązanie np. które jest w telefonach Samsunga, wymaga aż jednego kliknięcia co by backup był bezpieczny w chmurze bez podłączania telefonu i pamiętania o tym... lub instalowania pierdylion zewnętrznych aplikacji... identyczne rozwiązanie ale inaczej nazwane jest w telefonach Apple.. no ale proste rozwiązania są be... :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
I to jest właśnie Twój problem, oparłeś się na jakimś programie zamiast wyśledzić samemu i samemu oskryptować. ;)
Aplikacje bankowe sprawdzają czy masz roota i jeśli tak to nie pozwalają się logować etc. Trzeba je oszukiwać, ale to nie jest problem rom-u tylko aplikacji bankowych. |
Cytat:
|
Nie trzeba, po to robi się kopię ustawień aby się w tym potem nie babrać godzinami. ;)
@developer11 Jeśli nie masz nic interesującego do napisania to nie pisz. Floodujesz... Tak samo nikogo nie obchodzi z czego pisałeś. Bądź tak miły i wyłącz dodawanie stopki w Tapatalku. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:45. |