![]() |
czy da rade zwolnić prędkość nagrywarki ?
Da rade zwolniś prędkość wypalania płytek z np 8x (prędkość minimalna na moim CD-RW LG) na np. 4x i jeszcze mniej ?
|
Tylko po co?
|
No wlasnie PO CO ?
Jednym sie wypala za wolno innym za szybko ! Zamiencie sie sprzetem i po sprawie :-D :-D :-D |
po to zeby AUDIO wypalic 4x .. dla lepszej jakości nagrania zeby chodzilo na gorszym sprzecie :) :) (olśnienie :) )
|
Jakby było napisane "wypalać max 1x" to też byście tak zrobili??? Tu chodzi o to, żeby nagrywać z najmniejszą dostępną prędkością. Technologia się rozwija - to, co dziś nagram z v=8x, będzie lepsze jakościowo niż to, co nagrałem 6 lat temu z v=2x. Nie można przesadzać ze zmniejszaniem prędkością, no chyba, że ktoś chce wypalać audio 48x:-D
|
Dla naprawdę niezłego audiofila jest potrzebne aby wypalać 1x, więc nie ma się co dziwić. A wogóle jest taka niepisana zasada, że najlepszej jakości Płyty Audio są wtedy gdy nagrywa się z połową prędkości nagrywarki.
|
Audiofil kupuje specjalnie wydane plyty a nie kopiuje z "oryginalow" :-D :-D :-D
|
Co do niskich predkosci to mysle, ze troche racji maja i jedni i drudzy. Nie bede wdawal sie w polemike ;) To zalezy od nagrywarki, nosnika itp.
Ale jesli chodzi o uzyskanie nizszych predkosci ni x8 to sprawdzalem na nagrywarce Liteon 24102B. W wiekszosci programow najnizsza dostepna predkoscia jest wlasnie x8. Mimo ze jakosc tak nagranych plyt byla bardzo dobra, to z proznosci :-D postanowilem poeksperymentowac. I okazalo sie ze w programie WinOnCD 5 dalo sie wybrac predkosc x6, co bylo niemozliwe np. w Nero. Niestety, niestarczylo mi cierpliwosci zeby zmierzyc z zegarkiem w reku czy to wybieg ze strony programu czy faktycznie nagrywa x6. |
To tylko głupota programu. Chipsety LiteOnów nie obsługują prędkości wypalania < 8x. Nawet, gdybyś wybrał 6x, nagrywarka wypaliłaby płytę przy 8x.
|
Cytat:
Są na taśmach i wtedy liczy się prędkość nagrywania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
ThanatoS napisal, ze audiofile powinni wypalac z predkoscia 1x. Otoz zalecana predkosc, to wlasnie 4x. 1x nie jest zalecany, poniewaz nagrywarki maja za slaba korekcje bledow (o ile dobrze pamietam).
|
Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!
Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!
|
A jakie to LG jaki model ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:40. |