![]() |
Silnik\Motor główny Liteon iHBS112
Potrzebuje silnika do iHBS112 ale pasuje też od modeli
iHBS212-32 2. https://images84.fotosik.pl/525/48923e38696a3e7fmed.jpg |
Pasuje też od LiteOn iHBS212 i wszystkich klonów tych konstrukcji LiteOn .
LiteOn stosował tam 2 albo 3 silniki główne rożnych dostawców które były kompatybilne miedzy sobą o takich samych parametrach,mocowaniach i 4 pin flex . Na pewno Nidec E164387 nie jest już produkowany . Na pewno na takim samym silniku 048AVH 4pin flex było kilka odmian ale różniły się mocowaniem -trudno mi powiedzieć czy udało by się podobny zamontować -może trzeba by było nawiercić nowe otwory ..:ysz: Jak znajdę trochę czasu to sprawdzę czy w złomie coś nie leży na tym silniku i jak to wygląda.;) Ale na pewno kilka dni to potrwa . Pytaj tutaj - jak oni nie będą wiedzieć czy i gdzie jest dostępny to nikt nie będzie już wiedział. http://www.electromyne.de/public/cat...0c07bf51&ln=gb Jedynie zostaje szrot i poszukiwanie sprawnej używki . |
W jednym miejscu miał gość ale robił porządki i do śmieci poszło, szkoda ,więc poczekam może coś znajdę lub ktoś ?
|
Mozna by sie pokusic o uzywke z aledrogo, ale tam wszystkie maja wypalone kilka plyt i w zasadzie to lezaly w pudelku lol2
|
Masz może jakiś namiar to chętnie skorzystam ,bo coś nie mogę znaleść ?
|
Ilość załączników: 2
Na razie znalazłem coś podobnego w wersji Sankyo też na silniku Nidec ..
Jak znajdę trochę czasu to zamontuje\sprawdzę czy pasuje do LiteOn iHBS-X12. Załącznik 92496 Załącznik 92497 |
Widzę ,że różni się tylko jednym zagięciem aluminiowej podstawy, ale może podejdzie ?
Super, że coś znalazłeś czekam na test ! |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Bez ucięcia\zmiany położenia ogranicznika nie da się zamontować - prowadnica blokuje .. Ale to może jest do ogarnięcia -najgorsze że magnes w obudowie ma inny rozmiar - będzie kłopot z blokowaniem się mechanizmu ładowania i stabilizacji płyty ...:( Może i to dało by się pokonać ale trzeba zmienić pokrywę obudowy LiteOn iHBS na taką do tej wersji silnika ....:( Musiał byś poszukać coś z LiteOn iHAS A \ B -tam takie silniki + dostosowana obudowa pasująca do LiteOn iHBS stosowano - ale ile tego trzeba przerzucić to trudno mi zgadywać żeby trafić na taką mechanikę .....bo tam też stosowano z 5 rodzajów silników i mechaniki..:sciana: Załącznik 92500 |
Na razie założyłem z powrotem silnik i właśnie testuję na innym kompie może tam była przyczyna , a ja od razu za hardwere się zabrałem. Napęd wyglądał jak nowy ?
|
Ciekawi mnie czy by nie szlo wymienic samego silnika, nie widze zeby byl zgrzewany tylko na wcisk w wytloczenie w formie, a opisz co sie dzieje moze to wysterowanie PWM/mosfet ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42. |