Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   GE20LU11 CL01 resetuje Windows7 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ge20lu11-cl01-resetuje-windows7-96646/)

fonon 02.09.2017 11:45

GE20LU11 CL01 resetuje Windows7

Nagrywarka zewnętrzna USB2 wykrywana jest przez Windows 7, ale po chwili następuje reset systemu. Pod Linuxem działa doskonale jako czytnik, ale nie udało mi się na razie nagrać płyty (jedną zniszczyłem, z dalszymi testami się wstrzymałem). Co może być przyczyną?
f.

czary2mary 02.09.2017 14:32

Otwórz szeroko okno i ....wio ... ;)
Tam w środku konstrukcja LG GH22LS40 - takie same g....no jak [Mini Test] LG GH22LS50

Sprzęt nie do użytku :haha: \ wyłącznie może być używany jako mebel ;)

fonon 02.09.2017 20:41

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1389661)
Otwórz szeroko okno i ....wio ... ;)

Nie mam go zbyt długo w rękach, ale jako czytnik dvd na razie wypada rewelacyjnie. Może nie w każdym przypadku tak będzie, ale z dużymi plikami radzi sobie lepiej niż wszystkie inne, które miałem okazję testować. Można skakać do przodu, do tyłu - natychmiast znajduje, co trzeba. Z tego powodu nie wyrzucę go od razu.

Cytat:

Tam w środku konstrukcja LG GH22LS40 - takie same g....no jak [Mini Test] LG GH22LS50

Szczerze mówiąc liczyłem na wykorzystanie obudowy. Czy twoim zdaniem moje problemy biorą się z samego napędu, czy ma w tym udział interface napęd->usb?

Cytat:

Sprzęt nie do użytku :haha: \ wyłącznie może być używany jako mebel ;)

Może służyć do odtwarzania filmów z płytek pod linuxem...
f.

czary2mary 03.09.2017 09:13

Obudowę możesz wykorzystać \przetestować .

Problemy z W7 mogą brać się z problemów z kontrolerem interfejsu USB \oprogramowania w obudowie .

Wyjmij napęd z obudowy i podłącz do kontrolera SATA w W7 i wszystko będzie jasne .

Jako player może jak najbardziej służyć ;)

fonon 04.09.2017 12:49

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1389729)
Obudowę możesz wykorzystać \przetestować .

Problemy z W7 mogą brać się z problemów z kontrolerem interfejsu USB \oprogramowania w obudowie .

Wyjmij napęd z obudowy i podłącz do kontrolera SATA w W7 i wszystko będzie jasne .

Jako player może jak najbardziej służyć ;)

No jasne, ale pytam by uniknąć rozpracowywania tematu, skoro może ktoś już to zrobił. Skoro pisałeś, że
Cytat:

Po konsultacjach z mądrzejszymi ode mnie podobno ten napęd nagrywa jak chce i kiedy chce
to miałem nadzieję, że uchylisz rąbka tajemnicy... Z Twojego minitestu wynika, że miałeś napęd wewnętrzny i były z nim problemy. Mam nadzieję, że obudowa jest ok.
f.

czary2mary 04.09.2017 15:50

Jeżeli możliwe uaktualnij sterowniki chipsetu\ kontrolerów USB w komputerze.

Moje trzy sztuki LG GH22NS\LS50 i jedna LG GH22NS\LS40 działają tak samo źle wszędzie gdzie podłączę i wszystkich z branży osób z jakimi się konsultowałem też - potwierdziły że te konstrukcje działają jak chcą \zawiesza się soft w napędach , fokus zawiesza się w OPU co chwilę i długo by jeszcze wymieniać co tam się jeszcze .....

Dla mnie nie udało się zmusić tych konstrukcji do prawidłowej pracy .

Przetestuj sprzęt na innym hardware komputera jak nie chce się Tobie wyciągać z obudowy LG GH22LS40 .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26.