![]() |
Co wcięło? Przecież Basia pisze to w poście nr 30. :czytaj:
A @mgit gdyby zajrzał do linka, to by widział specyfikację. |
Wcielo chyba posty, bo potem pisala ze juz wgrali 64bitowa wersje:)
|
Cytat:
Nie legalne by było jak byś miała kupioną wersję Home, a zainstalowali ci Pro Zaciekawiłaś mnie tymi 32 bitami... masz aż tak słaby komputer... że wgrali ci 32 bitową wersję? Wiesz, że 32 bitowa wersja obsłuży jedynie 3 GB pamięci... a reszta nie będzie używana... :fiu: |
Jest jak na naklejce czyli nie ten co w bios(chyba w >W7 sie to nie zmienilo), wazne ze dziala:)
|
Jest taki sam jak na naklejce, więc chyba wszystko w porządku.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc :) |
Baśka, zrób według tej instrukcji
http://softonet.pl/publikacje/poradn...tu.Windows,819 |
Byłam wczoraj ponownie w serwisie. Teraz - tak mi się wydaje - mam właściwą wersje oprogramowania (Windows Home wersja 64- bitowa) Wyjaśnień nikt mi nie udzielił, bo nie zastałam serwisanta. Rano, tuż po otwarciu, jeszcze go nie było, a kiedy odbierałam, krótko przed zamknięciem, już go nie było. Pracuje podobno do 15,00. Sprzedawca też był inny niż poprzedniego dnia. Można jakoś sprawdzić, czy to właściwy klucz produktu?
|
Cytat:
W sądzie da radę nawet podciągnąć pod doprowadzenie do niekorzystnego obrotu mieniem :taktak: Ale z reguły wystarczy zamiast krzyczeć położyć kwit z duza ilością paragrafów i wszystko zaczyna dziać sie po naszej mysli :taktak: |
Dziś już nic nie wyjaśnię. Jutro podjadę tam jeszcze raz.
|
Rzeczywiście, dopiero teraz zajrzałem w linka :O
Basiu, reklamuj usługę. W tej chwili masz w kompie zbędne 5GB RAM, bo windows 32 bit więcej nie obsługuje. I dopytaj o legalność systemu, bo skoro to nie twój to jaki? X-kom nic nie pisze o obu wersjach systemu 32/64 dołączanego na płytce do komputera. W najlepszym przypadku to wersja 'dla komputerów refurbished' (legalna), jeśli mają umowę z MS. |
Cóż to za "miszcz" postawił 32-bitową wersję systemu w kompie z 8 GB RAM... Najszybciej byłoby pojechać tam jeszcze raz i grzecznie nadmienić, że usługa została wykonana niewłaściwie, jak to się mawia, niezgodnie ze sztuką.
|
Raz tam dzwoniłem i dobrze trafiłem, aż byłem zdziwiony. Może trzeba mieć szczęście, a może automat się włącza, gdy wszyscy są zajęci? :hmm:
Próbuj jeszcze o różnych porach. |
Nie oddałam komputera do serwisu X-comu. Nie chciałam tak długo czekać na odbiór. Pytałam w dziale pomocy technicznej czy sformatowanie go we własnym zakresie odbije się jakoś na gwarancji, Skoro nie, więc skorzystałam z miejscowego serwisu. Dałam im instrukcje z X-comu i płytke z windowsem. W ostateczności mieli na nowo zainstalować program. Zainstalowali, ale nie ten. Nie włączyłam komputera od razu po powrocie do domu, dopiero teraz, no i widzę, że nie ta wersja.
To była wersja Windows 10 Home 64 bit. To ten komputer: https://www.x-kom.pl/p/361323-deskto...8gb1tb-wx.html Jak dotrzeć do tego konsultanta? |
A jaką miałaś wersję systemu. Przecież masz na niego fakturę potwierdzającą zakup.
Skąd wiesz, że wgrali ci legalny system? Masz na niego papiery? Ja bym zażądał takiego jak miałem. M@x dobrze pisze, że 32 bit to już nie na dzisiaj i nie na przyszłość. Edit. Pisałem, że do załatwienia to jest z konsultantem MS, ale takim rozgarniętym i mającym dobre chęci. Automat na infolinii to strata czasu. |
Powrót do poprzedniej wersji znowu spowoduje wołanie o hasło? Można w ogóle do niej wrócić?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |