![]() |
Opinia na temat Esperanzy
Ilość załączników: 1
Bylo juz duzooooo o platinum to teraz czas na esperanze
co sadzicie o tych plytkach? od razu dodaje zrzut - plytka esperanza silver-silver 32x (India,MoserBaer) wypalona z predkoscia 48 na podkreconym 40125W |
Nooooo... Całkiem ładny wynik, jak na Esperanzę... 8)
A jaka była prędkość odczytu ? ;p Bo jeśli x1, ja bym jednak proponował użyć x40. ;) A tak w ogóle, to za DOBRY wynik uznaje się rezultat poniżej 25. :) |
Cytat:
a srednia jest ponizej 25 ;) |
plytki
Najlepiej je kupowac w paczce po 30 lub 100 8) (najtaniej)
Jedna wada tych plytek to taka ze na 100 przynajmniej 10 ma skaze albo jest uszkodzonych(( |
Re: plytki
Cytat:
a kiedy i gdzie taka partie kupiles? |
Re: Re: plytki
Cytat:
Na giełdzie:cool: , w sklepie czegoś takiego nie widzialem |
Re: plytki
Cytat:
|
Cytat:
No moze i tak ......:( |
Mi sie wydaje ze Esperanzy Silver-Silver sa bardzo dobre do nagrywania muzyki. Kiedy moje stare radyjko nie moglo juz prawie czytac zadnych plytek, kupilem wlasnie takie esperanzy, nagralem 8x i czytalo bezproblemowo (z kazdymi innymi mialo problem z wczytaniem).
|
Cytat:
|
Re: Re: Re: plytki
Cytat:
nareszcie maja mocny nadruk i nie robia sie w nich male dziurki i nie luszczy sie gorna wartwa jak to mialo miejsce w ezperanzach z paskiem (zielonym, niebieskim). U mnie na sporej ilosci starych ezperanz pojawily sie takie male odpryski i schodzi gora - dodam, ze plytki sa przechowywane w segregatorach firmowanych przez Ezpreranze :). |
segregatory (plastikowe) to wilgoc, wilgos bez mozliwosci ujscia...
skora w takich warunkach po 3 dniach by splesniala, zgnila i szczezla - a ty chcesz zeby plyty przezyly... sam uzywam zrobionych wlasnorecznie kopert z cienkiego papieru i pudelek (na muze) |
Esperanza Black - 1.7 PLN / szt
dość dobre, gówniane czytniki nie maja z nimi problemów, ale zdaża się, że mają dziwnie wyszczerbione wewnętrzne otworki i hałasują w napęcie :( :( :( |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
jeszce jeden zrzut z tych samych (nowych) esperanz
tym razem wypalone z predkoscia 40, odczyt rowniez 40 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:34. |