![]() |
jak myślicie............?
jaka jest granica szybkości nagrywarki i czy jest takowa?:-D :-D :-D
|
tzn czego szybkości nagrywania or odtwarzania?
szybkość nagrywania którą nagrywarki zakończą swój żywot? |
mi styka 144#96#52:-D :'( :-D :'( :-D :'(
|
oj z tą końcówką to przesadziłeś mi by wystarczyło
144x96x40x bo ostatnio z taką prędkością odtwarzania rozrywają sie płyty w napedzie :-D :-D :-D :-D :-D |
Cytat:
Moze opracuja takie nagrywarki ktore w duzej czesci zastapia przestarzala juz stacje dyskietek, w tkim sensie ze szybko i bezproblemowo bedzie mozna plytke CD-RW nagrac lub skasowac w zaleznosci od potrzeby... pozdrawiam:) |
Cytat:
|
Tak przy okazji to ile jesteście w stanie wycisnąć ze swoich cd-rom'ów, chodzi mi o to ile megabajtów/sek jesteście w stanie odczytać???(chodzi mi o stabilny transfer)
|
malutko - na poziomie 20x-30x... nie wiecej - mam DVD LG16x - nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie potrzebuje wiecej
co do przyszlosci - nie wroze dlugiej przyszlosci czytnikom CD/DVD we wspolczesnej nam formie - jestem na studiach elektronicznych i juz teraz wiem (2 rok) ze przyszlosc to i tak beda technologie na krysztalach i zmianie parametrow poszczegolnych elektronow w sieci - w polaczeniu z umiejetna polaryzacja sieci daje to pojemnosci rzedu milionow megabajtow w 1cm^3 przy praktycznie zerowym koszcie [oczywiscie zakladajac skale przemyslowa] i OLBRZYMIEJ predkosci (odczyt tylko swiatlem i modulacja wiazki bez elementow ruchomych) |
Nie chodziło mi ilokrotny masz odczyt tylko ile mega/sek.
|
Cytat:
Mój ASUS 52x ciągnie dane coś ok 3mb/sec zależy tesh od płyty ! Co do nagrywarek to skończy się na 72x24x40 / ale coś mi się nie wydaje / Moim zdaniem górna granica jush została osiagnięta było to w newsach na str głownej / to był jakiś SONY / |
bas ile megow na sekunde to byly dla mnie zawsze imponderabilia - nigdy mnie to nie obchodzilo... bo w sumie po co? a predkosc podaje za wskazaniem jeynego mienika z ktorego od czasu do czasu korzystam czyli EACa (ktorego iedys ustawilem na fastest czyli 'burst' i stad wiem ile wyciaga)
|
hmmmmmm .... a pamiętacie transfer 600 bodów na sek ?????? - mały konkurs co tyle miało i na jakich sprzetach ?????? Wiem że to nie fer bo średnia wieku tu to chyba 17 lat ale dla wapniaków jak ja tez może byc ;)))) ( dodam że jednego z tych sprzetów dalej mam w domu i DZIAŁA !!! ). Czyli dla ułatwienia jest ich wiecej niż 1 ....
|
Cytat:
1. Bardzo się śpieszysz 2. Nie masz miejsca na HDD i kopiujesz płyte na serwer i wtedy widać, że transfer z płyty masz na poziomie 2-3 megabajtów/sek a z dysku jakieś 8 megabajtów/sek(pełne 100Megabitów). Tak przy okazji to taki genialny programik jak zone alarm zamiast autoryzować pierwsze 3 pakiety z dużego pliku to zajmuje się autoryzacją każdego pakietu co powoduje, że transfer nie przekracza 400 kilobajtów/sek(nawet jak masz ustawiona strefe jako trusted), po wywaleniu zona transfer zapina do 8 mega. |
Cytat:
To były piękne czasy, kiedy HDD było czymś super co zawsze chciałem mieć, przycisk turbo...flop 5.25". Ale nie opowiadaj, że jesteśmy tacy starzy, ja nadal twierdze, że jestem dzieckiem- i niech tak zostanie. |
100Mbit/s to 12.5/Mbajt/s (nawet odejmujac 0.5-1Mbajt/s na handshakeing) mamy 10+ - gdzies ci sie cos zatyka
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |