![]() |
Cytat:
|
Tak, to by wyjasnialo jakosc.
|
Cytat:
|
No jest elegancko, to nagrywane czy ori ?
|
Bezbłędnie i najlepiej poradził sobie LG GH24NSC0.
Pozostałe łapały błędy CRC przy odczycie. https://zapodaj.net/images/4af3b3ce30c51.png https://zapodaj.net/images/683b9004caca4.png |
|
Cytat:
|
Może być, o ile jest sprawny. Przyda się ponadto do testów nagranych płytek, jeśli będzie cię to interesować.
|
Dzisiaj wpadł w moje ręce LiteOn iHAS124
Jak on się ma do powyższych? |
Cytat:
Jak zgrywałem na LG Portable DVD Writer GP57EW40 to szło 6x. Jakim programem sprawdzić jaką kondycję mają stare optyki na ATA? |
Szybkość/wolność interfejsu ATA nie ma nic do rzeczy, on jest aż nadto. Chcąc zrobić accurate ripa prędkość będzie na poziomie nie wyższym niż 4x. Zresztą one nie ograniczały i przy 52x. Mogę ci wrzucić przykładowego loga gdzie zapisane prędkości ripu są 1,5-3x.
To nie idzie szybko - wolniej niż ściągnięcie gotowych obrazów w netu. Z dwóch wymienionych napędów: Samsung Okazuje się, że masz parę sprzętów, już dawno byś je przetestował i napisał który jak się sprawdził. |
Tak jeszcze dodam, że mam 4 napędy rodzynki na ATA, ale je trzymam do retro sprzętu
i nie będę na wolnym interfejsie ripować nośników audio. Wygrzebałem na sata dwie dvd-rw napędy, a mianowicie: - Asus DRW-24F1MT - Samsung SH-222AB Czy użytecznie przedstawiają one jakieś cechy "dobrych" napędów? |
A ten chiński Pioneer BDR-S11JX z eBay jest warty jakiejś uwagi?
Koszt 730pln, nie mogę zamieścić linka bo mam za mało wpisów :( |
Ten dość ma dużo do wyboru, może coś wybierzesz. Odnowione z gwarancją i możliwością zwrotu 14 dni. Nie znam i nie reklamuję go.
Przedmioty użytkownika A-PRESS - Nagrywarki i napędy - Allegro Pozostają ostatki nowych na rynku, albo poczekaj, może czary2mary poleci coś konkretnego, a może nawet zaoferuje. |
Cytat:
co by miał przyzwoitą korekcję CRC nie mogę znaleźć i aby był dostępny. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28. |