Cytat:
Napisany przez pawelekk24
mam takie pytanie czy wszystkie elementy na budowie pic 18f2550 moga byc w smd ?
|
Mogą być , jeśli tylko dasz rade je wlutować.
Na poprzednich stronach zamieściłem zdjęcia mojego klucza na PICu , i tam wszystkie elementy są w SMD , sam PIC też , ale to nie robi różnicy.
Dodatkową zmianę jaką wprowadziłem to zmiana kwarca ,ktory niby jest SMD ale w obudowie jak zwykły elementy. W starym pendrivie znalazłem dużo mniejszy kwarc ,tzw.zegarkowy ,również 12MHz (taka mała aluminiowa beczółka). Teraz już bez problemów klucz wejdzie do każdej obudowy po pendrivach.
Jakby ktoś próbował robić na PICu , to zamiast rezonatora jest możliwość użycia generatora. Wtedy odchodzą dwa dodatkowe kondensatory ,a do generatora trzeba podprowadzić napięcie , a z generatora do PICa idzie sygnał tylko do jednej nóżki( w instrukcji PICa to jest opisane , nie pamiętam teraz do której).
Cytat:
Napisany przez tresor82
Witam, mam problem z podlaczeniem ps3 po kablu bezposrednio do komputera , prosze o pomoc. Aktualnie moj komputer laczy sie z ruterem po wi-fi , wczesniej wysylalem obraz gry tez po wi-fi ale trwalo to z 3 godz. wiec cche po kablu sporobowac.
|
Bezpośrednio to potrzebny jest kabel sieciowy zkrzyzowany (zkrosowany) , bo tylko niektore karty sieciowe w kompach mają rozpoznawanie i mogą byc tak podlaczone bez krzyzowania.Mozna tez podlaczyc kablami ( i PS3 i komputer) do routera ,i wtedy praktycznie predkosc będzie ta sama co polaczenie bezposrednie. ( No chyba ,że w kompie masz 1000Mb/s a router tylko 100Mb/s)