Cytat:
Napisany przez Berion
Nie rozumiem.
Położenie listy z opcjami (nie, nie jest po Polsku bo nie ma w rom0:/ takiej czcionki  ), kolory, delimetery, prędkość "kursora", nagłówek można ustawiać ręcznie w pliku konfiguracyjnym, bodajże "mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF". Także może wyglądać dokładnie tak samo jak oryginalny OSDSYS, za wyjątkiem loga FMCB.
|
I tak ustawiłem.
WŁĄCZNIE Z BRAKIEM loga FMCB. Dzięki temu, konsola po włączeniu i przy odpalaniu wygląda jak dziewicza. No może kilka s wiecej się botuje.
Cytat:
|
Jimmi dodał to logo i zamknął kod źródłowy ponieważ ćwoki sprzedawały na aukcjach, a nawet na produkowanych kartach FMCB pod inną nazwą i z logiem sprzedawcy. W planach była wersja 1.8c, później Neme mi coś mówił o 1.9, do którego miałem zrobić nowe logo, ale jakoś sprawa przyschła.
|
I dalej sprzedają. Powiem więcej, myślę, że nie tędy droga

Sony też usunęło logo, przy psx i ps2 było by to nie do pomyślenia. Cały klimat odpalania gry na facie poszedł się walić. Dla marnych 2s szybciej. A może slimy nie mają pamięci by pomieścić logo?
Cytat:
To jak z Apple, jak Steve(k) powie, że tak jest dobrze to wszyscy mają się dostosować i uważać że tak jest lepiej.
|
To jak z FMCB, twórca tak postanowi (bo coś) i wszyscy mają mieć logo albo spierdalać (w przypadku Apple do konkurencji jak się nie podoba

).
Cytat:
Stare PS3 miały dwie kości NAND po 128MB, na których trzymany był cały fw konsoli. Nowe mają 16MB NOR, a reszta fw jest na dysku w tzw. VFLASH.
NAND/NOR to flashki. >> wiki ;]
|
Ciekawe. Ciekawe. Co jeśli dysk się "uwali" albo wyjmie w slim a fat?
Muszę poczytać.
Cytat:
Główne drzewo czego? Wszystkie te programy korzystają z tego co OS konsoli im przedstawia, czyli same punkty montowania. Jak na razie nie ma fizycznego dostępu do plików, także trudno tutaj mówić o głównym katalogu jako takim (i czego bo nośników jest kilka ;]).
dev_hdd0,1 - dysk twardy
dev_flash1,2,3 - banki na kości/vflash
dev_usb000,itd. - usb
dev_bdvd - napęd
w starych jeszcze będą karty pamięci ale nie wiem jak się nazywają.
|
Tak jak pisałem oto screeny:
Główne drzewo:
http://picbite.com/tempimages/o155675arkix.png
/dev_hdd0
http://picbite.com/tempimages/o155676kwtow.png
Dzięki za odpowiedzi. Nie mogę się doczekać FAQ
Cytat:
Dostęp do Linuksa jest nadal, nawet na Slimach. Ow come on, masz przecież CFW.
|
Pies z linuksem. Ja chcę swoje logo i widok grubasa przy system restore lub po formacie (wtedy co trzeba kabel podpiąć).
Cytat:
|
Tablica partycji. Sam OS masz na NANDzie. Na dysku tylko pliki konfiguracyjne, gry i resztę śmieci. ;]
|
Co jeśli wyjmę dysk i nie zrobię kopi? Wstanie Ps3 na czystym?
Cytat:
|
Wiele krótsze nie będą. Cały dysk w PS3 jest szyfrowany i SSD się z tego względu do tego nie nadają. Taka ich budowa. Poczytaj o SSD i np. True Crypt, można to odnieść do dysku PS3.
|
A co byś doradził by zbić temperaturę. Myślałem, żeby mieć najbardziej wypasioną PS3 60GB (z SSD) i mi zabijasz cel. Myślę, że z 1/3 szybciej to min. bo moja ps3 ma 5400rpm (jakieś stary HDD).
Temperatura:
No i u góry ale to wiadomo

Szybkość:
http://archiwum.polygamia.pl/technol...iesz-swoja-ps3
Start konsoli - 18,2s : 16,3s
Zrzut płyty CD 475MB ***8211; 3:19m : 3:15m
Instalacja DevilMayCry4 ***8211; 22:38m : 21:59m
Instalacja dema Fifa09 ***8211; 1:54m :1:32m
Instalacja Wild Arms (PSX) ***8211; 49,7s : 41,2s
Uruchomienie Wild Arms (PSX) ***8211; 37,2s : 34,1s
Uruchomienie DevilMayCry4 ***8211; 40,2s : 32,8s
Uruchomienie PlayStation Live ***8211; 47,8s : 35,7s
Zielone SSD* (jak widać instalacje, i gry szybciej, więc jak się gra z dysku powinno to wpłynąć, zwłaszcza, że dziś są dużo lepsze SSD niż testowany - mylę się?)