Cytat:
Napisany przez andrzejj9
... (inna sprawa, że specjalnie nie tesotwałem).
|
No i tym cały problem.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A co do kompatybilności.. Z tego, co czytałem, co producenci software raczej nowy system krytykują i nie zamierzają się (przynajmniej na razie) na niego rzucać...
|
Przez pół roku nie spotkałem się z żadną aplikacją, ani użytkową, ani z grą, która nie chciałby działać pod Win8. Jeśli chodzi o krytykę, to mam wrażenie że się pomyliłeś. Producenci softu są zachwyceni, że będą mogli wydać kolejne wersje swoich produktów (pod Win 8), a jeśli zrobią to porządnie (w sensie wypuszczą je jako pełnoekranowe, przystosowane pod Metro UI), to zgarną dodatkowa kasę.
Za to problem mają producenci sprzętu - szczególnie pamięci. Jak się okazuje ( i ja to mogę potwierdzić na własnym przykładzie), wymagania sprzętowe wersji 8 są mniejsze, niż jakiejkolwiek starszej wersji. No to producenci się wkurzają bo liczyli na boom, a tu kicha.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Na razie zainstalowałem sobie a próbę nowego Office'a. I tu faktycznie muszę przyznać, że różnica w działaniu jest zauważalna. Na plus.
|
Jeżeli zainstalowałeś Office 2013 pod Win 8, to różnic jest sporo. Nie wiem czy miałeś okazje wypróbować funkcje sieciowe.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Ja też psioczyłem na Vistę dopóki jej nie kupiłem. A taka zła miała być 
|
O właśnie- i to zdanie natychmiast przeczy kolejnemu, które piszesz.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Windows 8 kupować nie będę, więc się raczej nie przekonam, chyba że dostanę w robocie (Win8, także na tabletach, spotykam tam już od paru miesięcy  )
|
A można wiedzieć jaka to firma ma Win8 od kilku miesięcy, skoro oficjalnie ukazało się parę dni temu? Wersje preview używane komercyjnie w robocie

Feeeee - nieładnie. Do tego - nielegalne!
Cytat:
Napisany przez Bartez
http://www.businessinsider.com/windo...arison-2012-11
Ciekawy artykuł opisujący sondaż, jak firmy zapatrują się na tablety z Windows 8.
Ciekawy, ale czy zwróciłeś uwagę, że dotyczy on TYLKO rynku amerykańskiego? A ten jest - niestety - inny, niż reszta świata. Tam to ludzie nawet Apple kupują 
|
Cytat:
Napisany przez Berion
Do czego w firmie może służyć tablet? Pytam serio bo nie potrafię sobie wyobrazić żadnego zastosowanie, które wygrywałoby z laptopem/netbookiem/notebookiem/ultrabookiem i innym PRbookami.
|
Rzadko się z Tobą zgadzam, ale tym razem - 100% zgoda!