Cytat:
Napisany przez rgr
Od ok. 2 lat wypalam sobie Verbatimy (Indie) i zawsze szły jak złoto.
W ciągu ostatnich 2 miesięcy kupiłem 3 cake po 25 szt. różnych Verbatimów - plusów i minusów, w różnych miejscach, żółtych i fioletowych, tajwańskich i indyjskich.
I kaplica - połowę płytek wyrzucam (czy to można reklamować??). Najpierw myślałem, że to mi nagle napęd padł.
Na nagrywarce Neca-3540 (wiem, archaik  ) w ogóle nie chce zacząć się nagrywać (nie pamiętam komunikatu, jakiś błąd przy starcie nagrywania) -- poprzednie Verby wypalały się pięknie. Na stacjonarnej prawie zawsze startuje, ale potem efekt jest już różny -- na każdej widać pod światło "kółka" (co to znaczy??).
Nowe Verbatimy to totalny badziew czy jakoś przegapiłem zmianę jakiejś "specyfikacji"?
I jeszcze dołączam zrzut z Nero.
|
Ja potwierdzam że na NEC-ach nie chce się nagrywać Verbatim DVD-R Made in India i Tajwan i China -wywala błąd na początku zapisu-prawdopodobnie zmieniona została strategia zapisu dla tego nośnika bo nowe napędy i nie które starsze sobie jakoś radzą z nim bądź też zmieniono technologię produkcji bądź też spadła strasznie jakość produkcji i NEC nie rozpoznaje poprawnie płyt.
Natomiast Verbatim DVD+R MCC004 Made in India na moich NEC-ach nagrywa się poprawnie ,
Co do Tajwańskich Verbatimów od Pro -Disc to koszmar zwłaszcza DVD-R których jeszcze nie udało mi się dobrze wypalić na żadnym napędzie
VERBATIM DVD-R 16x 4.7GB
LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
VERBATIM DVD-R 16x 4.7GB
*