Dyskusja: Radary w Polsce
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2013, 22:38   #603
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Właściciel pojazdu z oczywistych względów jest za swój pojazd odpowiedzialny. Zatem musi wiedzieć kto z niego korzysta.
Nie musi wiedzieć. Mógł użyczyć synowi, córce, szwagrowi czy koledze. I nie musi wiedzieć, kto prowadził akurat w tej chwili.
A przez bezsensowne uzależnienie wysokości ubezpieczenia od adresu zamieszkania właściciela wiele samochodów w dużych miastach jest własnością kogoś z tańszych rejonów kto nie kieruje tym samochodem.

Nie bardzo wiem, na czym miałaby polegać odpowiedzialność właściciela za nóż czy samochód. Jak ktoś tego narzędzia użyje do wykroczenia czy przestępstwa to chciałbyś, żeby właściciel za to odpowiadał? Bo pożyczył sąsiadowi nóż?

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Jeśli jednak zachodzi sytuacja że nie wie - cóż, wina właściciela - nie dopilnował.
A dlaczego miał pilnować? Panie, ja mam 5 samochodów. Kluczyki wiszą i który z domowników/pracowników potrzebuje, to bierze dane auto.