Dyskusja: Yahol...
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.04.2003, 15:10   #17
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
przypomnę ci tylko, że my tu nie tworzymy rzeczywistości - my jesteśmy częścią wirtualnego świata, który ma tyle do rzeczywistości, co krowa do absurdalnej mosiężnej pokrywki.
najbardziej mnie bawią te pseudoemocjonalne wypowiedzi - "szkoda, żal mi, nieee..." Yahol był osobowością na tym forum - elitą (nie tylko intelektualną) i odszedł niezauważony - to jest właśnie smutne, bo obrazuje, że ludzie nawet w tworzonym przez siebie świecie nie są w stanie wyjść poza własną osobę i mówią z perspektywy szarego, nie wysuwającego się z szeregu miedzianego żołnierzyka.
Nie rozumiem twojej wypowiedzi.
Przecież wypowiedzi, które czytamy są rzeczywiste.
A komputer czy internet są tylko technicznymi gadżetami, które nam to umożliwiają i używanie pojęcia "jesteśmy częścią wirtualnego świata" jest dla mnie problematyczne.
A wypowiedzi i zachowania pseudoemocjonalne są wszędzie zobacz np. ile osób idzie na pogrzeb zabitego taksówkarza. Nikt go prawie nie zna, a na tej smutnej uroczystości są setki ludzi i często pokazują to we wszystkich dziennikach.
Tacy po prostu jesteśmy, tacy są polacy, na ulicy, w szkole, pracy i na forum. Więc niepotrzebny jest chyba Twój smutek, bo gdybyś przeanalizował więcej takich sytuacji to chyba zasmuciłbyś się na śmierć.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post