Cytat:
Napisany przez Stingray
Przepraszam, mój polski jest bardzo słaby. Tak, sprawdzam również nośniki M-DISC. Możesz kupić tylko jedną lub dwie sztuki na próbę â nagrać je, przeskanować i zdecydować, czy warto kupić więcej płyt tego samego typu, czy też poszukać innych. Niestety, produkcja płyt BD-R w Japonii została zakończona, więc jakość pozostałych na rynku nośników może się znacząco różnić w zależności od partii. Sam fakt, że jest to M-DISC, nie gwarantuje automatycznie dobrych wyników skanowania; choć materiały marketingowe podkreślają obecność dodatkowych warstw chroniących dane przed czynnikami zewnętrznymi, jakość początkowego zapisu na płycie M-DISC wciąż może być niska.
|
Dziękuję Stingray, słyszałem to samo o pogarszającej się jakości płyt M-Disc. Znalazłeś dla nich jakieś dobre źródło?
Niedawno kupiłem kilka płyt M-Disc o pojemności 25 GB na Amazon US. Ciekawe, ile lat wytrzymają... Jestem rozczarowany, ponieważ zbudowałem już praktycznie osobny komputer, dzięki czemu mogłem mieć dwa dyski BDXL do nagrywania / skanowania jakości płyt M-Disc.
Jeśli chodzi o najlepszy dysk do skanowania jakości... polecono mi Buffalo BRXL-16U3... nowy dysk sprzedawany za 200 USD. ***8222;ten mechanizm to oryginalny LG BH16NS58 na platformie MT1959, dokładnie taka rodzina urządzeń do flashowania, jakiej potrzebujesz do skanowania LDC/BIS. "
Nadal czekam na dobrej jakości Pioneer BDR-212, 2213 lub S13 (wiem, że znalezienie dysku w rozsądnej cenie będzie bardzo trudne. Mam nadzieje że od Billy Carr mi sie uda kupić jakies za kilka tygodni).
W międzyczasie myślisz, że mógłbym kupić Buffalo BRXL-16U3 jako mój napęd skanujący? (I zainstaluj na moim komputerze / flashowanie oprogramowania sprzętowego / itp.).