Wątek ten mozna chyba uważać za kontynuacje
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35524 (tam raczej juz nikt nie odpowie wiec nowy zakłądam) tyle że sprawy dotyczą XP. Do prób odczytu uzywałem NEC2500A i NEC5800B oraz Toshiba SD-M1712.
Widać tylko pierwszą sesje przy czym przy próbie konynuowania sesji Nero widzi kolejne (NEC2500A) ale zgrac z nich nic nie mozna
Oczywiście i ja miałem
"Zamierzasz użyć zapisu wielosesyjnego na płytce DVD.
Druga sesja i dalsze mogą nie dać się odczytać w niektórych napędach DVD-ROM i systemach operacyjnych starszych od Windows XP." i dałem kontynuacje z Multisesją
Próbowałem
1. zamykac sesje
2. ForcedASPI 1.8 (myslałem ze jak w 98 mogło pomóc to i w XP może pomoze niestety, na oryginalnych windowsowych to samo)
3. CDRoller 5,30 (niby odczytuje że jest kilka sesji ale nie da sie skopiować)
i NIC
Numer jest taki że multisesja w DVD+RW działa i nie sprawia problemów wiec
PYTANIE
1. gdzie jest róznica poza tym że +RW są wymazywalne a +R nie (-R też próbowałem i też nic ale nie mam -RW do porówniania czy tak samo się zachowuje jak +RW. W CD nie było róznicy.... chyba

?)
2. DVD nagrac sie tylko jak DAO czy jest jakiś sposób na TAO

i czy to czasem nie jest powód tych kłopotów (no ale +RW w DAO i multisesja działa

)
3. Próbował ktoś używać czegoś innego niż Nero do nagrywania DVD w multisession

4. jest mozliwość na zakładki Sesje czy jakos tak we właściwościah napędu jak to było w 98

?
Chciałbym sobie zgrac pare serii do których nie ma jeszcze napisów a napisy poprostu dograć później

pozdr. i dzięki za odpowiedzi