Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2004, 08:09   #20
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Swojego zdania jak narazie nie zmieniam co nie oznacza, ze jestem nieomylny. Nie ma mozliwosci aby pracowala nagrywarka w udma ze wzgledu na powod, ktory opisalem wyzej a wiec brak odpowiednich czesci w tym przypadku kosci, ktore sa odpowiedzialne za ten tryb.A nawet to, ze ktos by mi pokazal screena to mogloby to byc zwykle oszustwo programowe. Tym bardziej, ze jak do tej pory naprawde nie ma zadnych powodow aby wierzyc, iz ta nagrywarka pracuje w udma (strona producenta - wyrocznia )
Nawet na tak duzych serwisach znajduja sie bledy jak cdrinfo. Wiec tez bym z takiej strony informacji niie posiadaja 100% gwarancji.Wiadomo czloweik nie maszyna tez sie myli.W sumie nie wydaje mi sie aby warto bylo sie ta sprawa dalej zajmowac jest czy nie jest, nie wazne.Nie o to tutaj teraz chodzi.

Co do calego problemu.To moja rada jest taka:
Przede wszystkim cofnac sie do najnowszego biosu ze strony producenta( nie wgrywal bym tego biosu od ibm' a bo on jest przeznaczony do pewnie zupelnie innych napedow niz ty posiadasz) wiadomo modele sa rozne i biosy sa tez rozne.Sa oemy, boksy itp.
Poszukalbym tez najnowszego biosu do plyty glownej a noz cos sie po nim poprawi.Probowalbym tez powrzucac nagrywarke na rozne kanaly, IDE0, IDE1 nie wiem jak jest podlaczona nagrywarka wiec moze poprobowac podlaczyc ja razem z jakims napedem, podlaczyc osobno itp. Pozostaje jeszzce zabawa z odpowiednimi sterownikami.Szukac, az sie trafi na dobra wersje.Nie zawsze najnowsze jest najlepsze.
Sprobowac poszukac na stronie microsoftu moze jakis latek. Tez nie zaszkodzi.Na koncu skontaktowalbym sie z producentem. Moze akurat byl juz taki przypadek i oni wiedza co zrobic.Nie wiem jak przedstawia sie sytuacja z tym napedem ale jakby byl na gwarancji to mozna by go bylo zareklamowac (chyba, bo nie wiem czy cos takiego podlega pod gwarancje.)
Dodam jeszzce, ze czasami warto wymienic naped niz sie tak z nim meczyc.
Calej winy tez bym na niego nie zrzucal.(plyta glowna - ale to juz jest powod na inna dyskusje)
Zycze powodzenia