|
NEC 3500 przestał nagrywać film w NERO 6!!
Witam wszystkich!
Mam pewien problem z moim NECiem 3500AG. Od kilku dni nie moge wypalic na nim filmu TROY, który wcześniej wypaliłem bez żadnych problemów! Chciałem to zrobić ponownie, ponieważ pierwsza kopia została wykonana na kiepskim NoNamie i na stacjonarnym odtwarzaczu bardzo sie "tnie". Kupiłem więc TDK DVD-R (bo mój stacjonarny DENON (szczerze nie polecam tej firmy) jest BARDZO wybrednym odtwarzaczem i nie przyjmuje innych DVD poza minusami (i to dobrze "wypieczonymi"). Tak na prawdę to każda wypalona (w Nero 6) płytka trochę się tnie, tak jakby była porysowana. Nie wiem od czego to zależy. Płyty wypalane w np. w CD copier XP wogóle nie są rozpoznawane przez Denonka. Po spaleniu TDK (przy szybkości x2 i po wykonaniu pozytywnego testu szybkości zapisu) postanowiłem kupić inne płytki, oraz włączyć symulację przed nagrywaniem. Czytając inne posty (i wypowiedzi maniaków flaszowania biosa) zrobiłem upgrade do nowego softu 2.18 Zmieniłem sterownik ASPI na nerowski i... BEZ ZMIAN. Mam zainstalowany DVD region+CSS lite. NERO po prostu nie zakańcza płyty. Podczas lead out'u wywala: INVALID BLOCK ADRESS, COULD NOT PERFORM DISC AT ONCE.
Ki czort?!?! Może nie da się powtórnie wypalić tej samej płyty dwa razy? Jest takie zabezpieczenie? Jak to ominąć?
Pozdrawiam, Wesołych, bezproblemowych, Świąt!!
|