Cytat:
|
Napisany przez pawelblu
Moim zdaniem tez jest winna wiekszosc, ktora narzeka, ale nie dlatego uznaja sie za niewiadomo kogo i narzekaja ze jest zle, [...]
Po tak spedzonych czterech latach powinno sie przystapic do wyborow. OBOWIAZKOWO !! W 2 kadencje moznaby bylo tyle zmienic ile sie nawet filozofom nie snilo i wcale nie potrzeba bajek z IV rzeczpospolita.
|
Na kogo? Na młode gniewne wilki Giertycha? Na psy Kaczyńskich chore na
wściekliznę? Ciekawe że nikt nie podniósł faktu że w Polsce konstytucja jest sprzeczna z konstytucją! Chodzi o to że niby każdy obywatel ma równe prawa i posiada bierne prawo wyborcze. A jednak inny artykuł zakazuje kandydowania do Sejmu bez poparcia żadnej zarejestrowanej
partii politycznej. Jeżeli ja chcąc kandydować muszę się zgłosić o łaskę
jednego z panów Oleksego, Kaczyńskiego, Leppera, Borowskiego czy paru innych to oznacza nie mniej ni więcej że ci panowie mają wyższe prawa ode mnie. W tym momencie nie reprezentują bowiem organów państwa tylko swoje partie, a te organami państwa nie są. Czyli że złamana jest
równośc obywateli wobec prawa. Jakiś pan, przez to że on zarejestrował sobie kanapową partyjkę ma prawo decydować o tym czy mnie wolno kandydować do Sejmu czy też nie.