Problem z Norton Ghost
Jak w temacie. Problem jest następujący.
Jakiś czas temu instalowałem na nowo system - Win XP Home Edition na dysku Seagate Barracuda 7200 RPM. Dysk był podzielony na dwie partycje. System zainstalowałem na C: Zrobiłem Ghostem 2003 kopię partycji systemowej.
Potem po jakimś czasie przywróciłem system Ghostem 2003, dograłem Service Pack 2 oraz najczęściej używane programy, a nastepnie zrobiłem ponownie obraz partycji i nagrałem ją na partycji D:
Następnie do kompa podłączyłem nowy HDD WD 80 GB (ustawiłem go na master, Barracuda na slave) także podzielony na dwie partycje C i D i przywróciłem system za pomoca najnowszego Ghosta (innego niż 2003) na partycję C: nowego HDD.
Problem jest taki, że teraz przywracanie systemu nie działa na dysku C: (na HDD WD).
System podaje, że dysk C został wyłączony z monitorowania. Co dziwne, jako sysytemowy Win widzi dawny dysk C (obecnie E) z Barracudy.
System mi się sypnął i czeka mnie nowe przywracanie z Ghosta.
Jak zrobić, żeby przywracanie zaskoczyło. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic. Jedyne, co mi przycghodzi do głowy to zgranie pliku Ghosta na DVD i odłączenie podczas instalacji kopii z Ghosta HDD Barracudy.
Jak ktoś wie, jak to rozwiązać proszę o pomoc.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
|