Cytat:
|
Napisany przez joujoujou
Efekt placebo, IMO 
|
No co ty, naprawdę uważasz, że te setki, tysiące promieniujących nadajników w żaden sposób nie wpływa na ludzki organizm?
No to ja niestety nie jestem aż takim optymistą..
Cytat:
A co do kierunkowości działania anten - dokładnie tak jest - nadają na wprost, "pod siebie" praktycznie nic nie wypuszczają.
|
Tak jak napisałem wcześniej - jest to dla mnie jedyny jak na razie argument, który przemawia za tym, żeby się jednak zgodzić. Jak nie tu, to gdzieś obok i tak to ustrojstwo ustawią..
Cytat:
Nie dajcie się zwariować, kuchenka mikrofalowa + kilka innych urządzeń domowych pewnie by się znalazło, które promieniują równie mocno, jeśli nie bardziej.
|
Nie no sorry, ale nie ma wśród domowych urządzeń takiego, które promieniowanie przekraczałoby 0,5-1m, a i to jest rzadkość. Akurat jeśli o to chodzi, to dostępne są potwierdzone badania naukowe. Sam kiedyś interesowałem się tematem i pomijając kuchenkę mikrofalową (choć z nieco innych względów) wszystko inne w domu mam i pozbywać się nie zamierzam.
Co innego antena nadawcza. Tu cały czas powtarzam - niech mi ktoś da do ręki konkretne badania, a nie tylko mówi - przecież to nie szkodzi. Jak przeczytam, to ok, ale niech będą to rzetelnie zrobione badania i przez niezależną firmę, a nie na 'specjalne' zlecenie samej zainteresowanej firmy..