![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
W wiekszych aglomeracjach anteny sa co kilka, kilkanascie ulic i faktycznie maja zasieg liczony od setek metrow do max paru km. O ile dobrze pamietam to antena GSM moze oswiecac obszar max. 25km, a to stosuje sie tylko na rozleglych wolnych przestrzeniach.
Zdecydowanie najciemniej pod latarnia
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Ja tam sie nie znam, ale 2 znajome osoby, ktore mieszkaja w poblizu nadajnika nabwaily sie przez ten czas nowotworu.
Oczywiscie to wcale nie musi byc wina nadajnikow, ale fakt ze maja go usunac chyba tez o czyms swiadczy... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Leczenie raka kosztuje znacznie więcej niż 1,5k zł miesięcznie, do tego może być nieskuteczne i zakończyć się śmiercią. Natężenie pola elektromagnetycznego jest wprost proporcjonalne do odległości od nadajnika. Jest udowodnione że pole elektromagnetyczne powoduje raka. Stąd między innymi nie wolno budować domów pod liniami wysokiego napięcia. Zasięg nadajników gsm jest znacznie większy niż się wam wydaje. Taka antena nadaje z mocą zależną od siły odbieranego sygnału. Im odbiornik jest dalej tym silniej nadaje. Łączyłem się z nadajnikiem położonym w odległości 36km. Nigdy i za żadne pieniądze nie zgodziłbym się na zainstalowanie anteny na moim domu.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany przez oddwor : 13.07.2006 o godz. 11:04 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak sobie znowu poczyta***322;em co tu wypisujecie i mam dla Was propozycj***281; - likwidacj***281; wszystkich anten telefonii kom***243;rkowej - b***281;dzie zdrowiej, no nie?
![]() Ciekawe jak d***322;ugo bez kom***243;rek wytrzymacie? ![]() Korzysta ka***380;dy, anten ma***322;o kto chce...
|
|
|
|
#20 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja się zgadzam - każdy lub prawie każdy używa komórki, ale nikt nie chce przy sobie anteny nadawczej. I nic tu dziwnego. Jednak na uwadze trzeba mieć też to, że zdrowie ludzkie to ostatnia rzecz, na którą duże firmy zwracają uwagę.. Jedyna rzecz, która jak na razie przemawia do mnie na założenie tam tej anteny - to fakt, że rzeczywiście promieniowanie pionowe jest znikome i może rzeczywiście lepiej, żeby to ustrojstwo postawili bezpośrednio nad głową niż np. 100 metrów dalej.
|
|
|
|
#21 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]() A co do kierunkowości działania anten - dokładnie tak jest - nadają na wprost, "pod siebie" praktycznie nic nie wypuszczają. Nie dajcie się zwariować, kuchenka mikrofalowa + kilka innych urządzeń domowych pewnie by się znalazło, które promieniują równie mocno, jeśli nie bardziej.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nie amsz sie czym martwic? prawie 20 000 rocznie funduszu remontowego to kupa kasy
np wymiana tynku z dociepleniem budynku po 5 latach za freeko weisz, ile by musieli normalnie mieszkancy za to zabulic? gdyby u mnie cos takiego zaproponowali, glosowalbym za szkodliwosci BTS jeszcze nikt nie udowodnil a gdyby jakas byla to w usa juz by sie postarali doprowadzic sieci do bankructwa - jakos tak sie nie dzieje najwyzej w okolicy jakas krowa przestawnie dawac mleko i trzbe bedzie na kogos zrzucic wine, jak zwykle w polsce
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
BTW oczywiście nikt nie udowodnił że białaczka w ich przypadku była wynikiem promieniowania elektromagnetycznego, ale statystycznie rzecz biorąc skoro na 8 zatrudnionych 2 umiera... jakoś nie chciałem sprawdzać czy będę trzeci. W stanach prawo dopuszcza budowę szkół pod liniami wysokiego napięcia i nikt ich nie oskarża, a rakotwórczość tego jest udowodniona. Guma arabska w napojach też nie truje, jakby ktoś miał wątpliwości radzę jeszcze raz obejrzeć film z żywienia się McDonaldem... Ludziom można wszystko wcisnąć, szczególnie jeśli to jest wygodne. Starożytni Rzymianie nie mogli przypuszczać że zabija ich największe dobrodziejstwo - akwedukty z ołowiu... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#24 | |||
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
No to ja niestety nie jestem aż takim optymistą.. Cytat:
Cytat:
Co innego antena nadawcza. Tu cały czas powtarzam - niech mi ktoś da do ręki konkretne badania, a nie tylko mówi - przecież to nie szkodzi. Jak przeczytam, to ok, ale niech będą to rzetelnie zrobione badania i przez niezależną firmę, a nie na 'specjalne' zlecenie samej zainteresowanej firmy..
|
|
|
|
#25 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale jeśli już chcesz to będzie to dokładnie 20 złotych miesięcznie na jedno mieszkanie (jest ich w bloku 75). Trochę mało jak na ryzykowanie zdrowia, a może i w konsekwencji życia.. Jeśli już mamy konkretnie przeliczać to na pieniądze, to proponowana przez operatora kwota jest dla mnie śmieszna. Osobiście nigdy nie brałbym pod uwagę zamontowania anteny na dachu mojego domu, ale żeby w ogóle takie rozmowy zacząć początkowa kwota musiałaby być przynajmniej z 10 razy wyższa.. A szkodliwości może jeszcze nikt nie udowodnił, ale problem polega na tym, że również nikt jeszcze nie zdementował..
|
|
|
|
#26 |
|
Author
Zlotowicz
a czy ja przeliczam?
napisalem, ze propozycja jest sensowna, ale rada miszkancow czy jaki tam twor funkcjonuje moga negocjowac sume zdrowie ciezko wycenic, ale w tym przypadku przeciez to nie ma zastoswania - nie udowodniono i nie ma zadnych przeslanek co do szkodliwosci BTS (nie w ogole promieniowania elektoromagnetycznego ale konkretnie BTS) a ze nikt nie zdementowal? a jak niby? to tak jakbys zadal dowodu, ze machanie skrzydlami przez nietoperza na borneo NIE mialo wpluwu na wypadek helikoptera z Milerem na pokladzie jesli cos ma na cos wplyw - to zwykle da sie to udowodnic jesli nie ma - to bardzo ciezko udowodnic ze nie ma - rozumiesz? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wymiatacz
![]() |
Proponuję poczytać...taki sobie tekst.
|
|
|
|
#28 |
|
Author
Zlotowicz
daj to dzialu humor
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Niech zrobi***261; pomiar. Wg normy europejskiej promieniowanie nie powinno przekroczy***263; 100 mW/m^2 b***261;d***378; SAR~ 2W/kg... (przy 1W/kg i ekspozycji 1h temp. tkanek wzrasta o 1*C). Jak masz czas: http://www.mtib.gov.pl/prezentacje/j...dania_2005.pdf Jak przymierza***322;em si***281; do kupna karty sieciowej bezprzewodowej, to jej moc nie mog***322;a by***263; wi***281;ksza ni***380; w***322;a***347;nie 100 mW... Poczytaj te***380; to: http://www.mos.gov.pl/1akty_prawne/r...nie/index.html My***347;l***281;, ***380;e skutki tego wszystkiego b***281;d***261; widoczne dopiero w kolejnych pokoleniach... Ostatnio zmieniany przez Kris : 13.07.2006 o godz. 19:45 |
|
|
|
|
|
|
#30 | |||
|
the one
CDRinfo VIP