Cytat:
Napisany przez czechoj
widocznie przepis się nie sprawdził
|
Sprawdzał się przez wiele lat. Nie znam jednak powodu jego zmiany (choć nie trudno się domyślić, że chodziło o względy bezpieczeństwa i - akurat tutaj rzeczywista korzyść jest bezdyskusyjna)
Cytat:
a skąd wiesz że w naszym klimacie nie? jakie kąty padania słońca? inne powietrze? nie dorabiaj teorii do praktyki.
|
Skąd wiem - nie wiem, ale mogę podejrzewać - patrz Niemcy, Francja i właściwie wszystkie kraje na zachód o porówalnym do naszego klimatu. Bo w tym wypadku nawet średnio lubiane przeze mnie Niemcy są dla mnie wzorem jeśli chodzi o racjonalność tego typu decyzji, a nie nasi posłowie i 'specjaliści'..
Cytat:
PS już mnie to męczy. Każdy i tak myśli po swojemu, ja bynajmniej pasuję
|
Zgadzam się. Nie chciałem zresztą się kłócić, szanuję zdanie osób, którym podoba się ta zmiana w przepisach i mimo, że sam do nich nie należę, nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić..
Aha.. tylko dla wyjaśnienia - akurat wszelkie argumenty dotyczące szybszego zużywania się akumulatora czy przepalania żarówek kompletnie mnie nie przekonują. Mówimy tu o kilkudziesięciu złotych rocznie, co żadnym majątkiem nie jest. Już bardziej bym się zastanowił, jak zwiększone zużycie tego typu elementów wpłynie na nasze środowisko.