Dla zainteresowanych - Niestety pan rohlik nie odpowiada na PW ani nic na maila nie wyyla.. ;/
Nie lubie truc i wychodze z zalozenia ze w internecie jak sie chce idzie znalesc wszystko.. przelecialem poczawszy od angielskich niemieckich ruskich a nawet napotkalem na pare chinskich stronek i nic... co by moglo pomoc tylko pare nie aktualnych linkow.
Jedyny sposob i szansa na podratowanie nagrywarki to poproszenie Was aby ktos kto posiada ta nagrywarke zgral firmware oraz eeprom poniewaz doszukalem sie paru firmware i samo to mnie widocznie nie ratuje jak niektorych.
Jezeli ktos byl by chetny do pomocy prosil bym o przeslanie plikow na adres
admin@prowokuj.net jak cos to moge wytlumaczyc jak to zrobic i przy samym zgrywaniu nie ma ryzyka wiec bez strachu

z gory bardzo dziekuje.
Tak na przyszlosc aby ktos nie narobil sobie wiekszego problemu jak ja tzn. na elektrodzie znalazlem post gdzie ktos wystawil firmware o wielkosci 1mb i bardzo zapewnial ze to pomoze + do tego program.. w ostatecznosci tez i tego sprobowalem i to na dobre uwalilo nagrywarke, nie radze probowac tego, jedyne co pomoglo aby ja postawic to wgranie z pod dosa firmware tak jak jest opisane wyzej w poscie z forum rpc1.org tylko ze w moim przypadku jedynie to ja ozywilo a zielona dioda pali sie tak jak palila i nagrywarka dalej nie dziala tyle ze bios znow ja wykrywa, mysle ze potrzebny jest jeszcze eeprom bo juz wszystkiego probowalem a z tym nie moglem jeszcze sprobowac bo nie idzie go nigdzie znalesc.
Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam.