Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.12.2002, 18:53   #1
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z haslem na siec lokalna w win 2k PLEASE HELP :)

mam taki problem zainstalowalem sobie wlasnie windowsa 2000 profesionala i mam siec lokalna ze stalym laczem i teraz po instalacji systemu kolega (sasiad) ktory ma windowsa 98se nie moze wejsc do mnie na komputer bo mam zalozone jakies haslo ktorego sam nie zakladalem a clyszalem cos ze podobno nie uda sie nikomu wejsc do mnie na kompa juz chyba ze bedzie mial tez wina 2k czy to prawda jasli nie to prosba pomozcie bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam wszystki i z gory dzieki

Ostatnio zmieniany przez Zelea : 06.12.2002 o godz. 21:11
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2002, 20:39   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: problem z winem 2k PLEASE HELP ME :)

Cytat:
Zelea napisa***322;(a)
mam taki problem zainstalowalem sobie wlasnie windowsa 2000 profesionala i mam siec lokalna ze stalym laczem i teraz po instalacji systemu kolega (sasiad) ktory ma windowsa 98se nie moze wejsc do mnie na komputer bo mam zalozone jakies haslo ktorego sam nie zakladalem a clyszalem cos ze podobno nie uda sie nikomu wejsc do mnie na kompa juz chyba ze bedzie mial tez wina 2k czy to prawda jasli nie to prosba pomozcie bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam wszystki i z gory dzieki
Odpowiadam ponieważ miałem podobny problem:
Mam w domu laptopa (98 nastepnie w2K) i towera (w2k). Spiąłem je sobie za pomocą kabla i karty sieciowej. Kiedy na laptopie był 98 to system zarządał hasła sieciowego którego nigdy nie ustawiałem. Co się okazało hasłem? - ano bardzo stare hasło okreslone dla dysku które kiedyś założyłem. W międzyczasie zdjąłem hasło z dysku, ale niestety zostało gdzieś zapisane w systemie i zaczeło obowiązywać jako hasło sieciowe. Rada: spróbuj sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ustawiałeś jakiekolwiek hasło (oprócz administracyjnego do w2k), jeżeli tak to spróbuj sobie je przypomnieć.
Druga rada: niech sąsiad zainstaluje sobie win2000 - tam tego numeru z hasłem nie ma.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2002, 21:09   #3
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chodzi o to ze ja dopiero co formatowalem dysk i nie mam zapisanego gdzies w rejestrze starego hasla bo jeszcze zadnego tam nie ustawialem
ale chodzilo mi o to czy jest mozliwosc zeby to haslo jakos wykasowac lub je poznac wlasnie o cos takiego mi chodzi
PLEASE HELP bo tak to bede musial innego wina zainstalowac a ten mi sie podoba ale to jest jak dla mnie jego wielka wada
w kazdym razie paput2000 dzieki bardzo za odpowiedz doceniam
POZDRAWIAM
i prosze jeszcze o jakies posty pod moim problemem
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2002, 00:24   #4
GOLOMB
Gość

Wystarczy uaktywnić konto gościa ..... i ustawić je w uprawnieniach udost ępnionego folderu ... jest to standardowy błąd.... mam nadzieję że pomoże PAPAPA
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2002, 01:30   #5
Wojtas_q2
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.05.2002
Wojtas_q2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hm.. troche sie rozpędziliście z tym instalowaniem zamist 98 2K...
Wystarczy udostepniac Foldery z opcją dla WSZYSTKICH albo założyć koledze (innemu sysowi) konto na 2K ale trzeba pmietać zeby Użytkwnik był tym samym wyrazem jaki widnieje na planszy logownia na 98 do sieci, inaczej nie ruszy (przykład: kumple loguj sie "ja" a my ustawaimy mu konto "Kumpel" bo tak go rozpoznajemy... nie ruszy; konto musi byc też "ja").
Stary 07.12.2002, 17:42   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
GOLOMB666 napisa***322;(a)
Wystarczy uaktywnić konto gościa ..... i ustawić je w uprawnieniach udost ępnionego folderu ... jest to standardowy błąd.... mam nadzieję że pomoże PAPAPA
Dokladnie... to jest rozwiazanie
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: