![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Dzieki.
zassałem omni w wersjii 2.1.0 Zassałem takze zdeskramblowane biosy. Poprawiam sobie np predkosci zapisu, zapisuje nowy plik exe na dysku i go uruchamiam (tu dalej standardowa procedura wymiany firmware)? Cos podejrzanie proste... Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez ditomek : 16.06.2005 o godz. 15:22 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Bywalec
![]() |
Dzięki, chyba z rozpędu dodam sobie do kazdej pozycji (ajest ich sporo) wszytski wolniejsze niz nominalna predkosci zapisu.
moze to pomoże. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2005
![]() |
Ja testowałem swojego Litka na różne sposoby i różne BIOSY do niego wgrywałem, wszystko na nic.
Postanowiłem więc iść za radą i wymienić na inny napęd. Podreptałem do sklepu (wcześniej czytając co nieco na temat praw konsumenta w Uni Europejskiej), ładnie panu powiedziałem iż nie działa, pan na to iż do serwisu, ja na to iż w prawach konsumenta jest zobowiązany do natychmiastowej wymany na nowy sprzęt, on na to iż nadal muszę iść do serwisu by stwierdzili czy uszkodzony, jak tak to mi go wymnieni. No i to mi systarczyło, na dobitkę zapytałem czy zgodzi się na wymianę Litka na Pionka za dopłatą? Niezbyt chętnie na to poszedł, ale się zgodził. W serwisie: Powiedziałem ładnie iż mam Litka, pan na to iż co on ma na to poradzić: Wysłać na reklamację do fabryki? Ja iż mam uzgodnioną wymianę na nowy, ale musi stwierdzić iż ten napęd jest uszkodzony. A pan na to: OK, sprawdzony. Ja gały jak 5zł. Nie przetestuje go pan? A on, nie ma potrzeby wierzę pany, bo to jest Litek. No i chyba to wyjaśnia całą sprawę z LiteOn. Dodam iż po wymianie na Pionka, wszystkie moje zmartwienia zniknęły, płytki nagrywają się jak marzenie. |
![]() |
![]() |
#35 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Zastanawiam się czy Ty każdemu użytkownikowi Liteona na tym forum zamierzasz polecać jego wymianę (kilka podobnych postów) - a może kilka słów konkretnych porad
![]() Wymiana bądź naprawa to oczywiście najprostszy sposób. Czy nie przyszło Ci do głowy, że nie każdy z tych napędów jest uszkodzony? A może to po prostu konfig kompa daje po dupie? Dziwisz się że sprzedawca tak ochoczo przystaje na Twoją propozycję wymiany - przecież po takich radach ( a jest ich dużo więcej) mniej cierpliwi z miejsca zasuwają do sklepu z reklamacją (stąd między innymi te opinie o Litkach) - ktoś kiedyś trafił w dziesiątkę pisząc że to napęd dla cierpliwych. Co do Twoich rad związanych z prawami konsumenta w Unii - to raczej bym się tak nie cieszył. Ty akurat trafiłeś, ale w większości przypadków jestem pewny że co do wymiany na nowy (nie wspomnę o innej marce) nie będzie tak różowo. Niestety u nas w kraju respektuje się tylko niektóre prawa konsumenta (żeby nie powiedzieć obowiązki) - z reguły te bardziej sprzyjające sprzedawcy. ![]()
#36 |
Bywalec
![]() |
Witam wszystkich po weekendowej przerwie.
Jak pisałem tak zrobiłem. W omni dodałem dla każdego niśnika +R (bo tylko z takich korzystam) wszystkie prędkości zapisu ponizęj maxymalnej. Czyli jak TDK certyfikowane x8 mój litek palił co najwolniej x6 to teraz potrafi je nagrac nawet x2,4. Efekt: chyba pomogło wypałiłem 4 płytki (esperanza, jakis noname MCC, Ritek) i wszystki śmiagają. Wkresy Kprobe dalej ociekają czerwienia tylko ze max wartość na pionowej osi to 4. Wygląda na to iz wolniej w moim przypadku oznacza dużo lepiej. W tym momencie musze (i chcę) wszstkim podziękowac za pomoc. Bez was byłoby to niemożliwe. Dzięki i Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#37 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Zrobiłem małe porówanie liteona na fabrycznym biosie i biosie od sony przy zapisie płytek DVD+R i odczycie DVD+R i DVD-ROM. Dziś albo jutro wrzuce ekrany z kprobe i nero na serwer to będzecie mogli porównać, popatrzeć.
|
|