![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1216 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1217 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
Jeszcze jedno pytanie uporałem się już z problemem nagrywania płyt z prędkością x8 ( idzie idealnie ) - a nic nie robiłem tylko przed nagrywaniem wyłanczałem PlexTools - ale co najgorsza przestał nagrywać płyty z prędkością x4
![]() nagrywał z różnymi prędkościami ) . Co teraz zrobić ![]() ![]() Nie wiem co już mam myśleć o tym Plextorze , tak narzekałem na Lite-Ona ale dostałem nówke 1693S w ramach reklamacji i lepiej się sprawuje niż ten Plex ![]() mój meil w razie czego : marek_1981_lysy@op.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
marek_1981
http://www.plextor.be/technicalservi...=DVD-Recorders a podobno pod koniec tego tygodnia bedzie firmware 1.09 ! ![]()
![]() |
#1219 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1220 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
plextor
![]() |
#1221 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
a jak sie sprawuje ?
![]()
![]() |
#1222 |
Banita
Data rejestracji: 16.09.2004
![]() |
Witam.
Zakupiłem wczoraj ową nagrywarkę ver box z biosem 1.08 i od razu mam z nią problem. A mianowicie płyty cd pali rewelacyjnie, natomiast dvd to jest koszmar... każda płyta nadaję się do wyrzucenia. Testowałem ok 10 płyt różnych firm od najtańszych typu ActiveJet po TDK i Verbatim. Z błędną konfiguracją kompa nie może być mowy, no chyba, że reinstalacja windy (raczej nie majaca wpływy na wyniki). Dodam, że Teac nie robi takich `scen` jak właśnie Plextor. Oto testy.... Każda płyta po nagraniu filmów ma podobne wyniki ![]() ![]() Czyżby serwis ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
jeśli jesteś pewien co do poprawnej konfiguracji systemu, to serwis. Ten model Plexa miał rzeczywiście dużo trefnych egzemplarzy, które nadawały się jedynie do wymiany. Ja też za pierwszym razem trafiłem źle - mój Pleks nie czytał i nie nagrywał płyt cd-r - dvd działały bez problemu. Dostałem nowy egzamplarz i ten już jest bardzo udany i sobie go chwalę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
plextor
plytka dvd+rw
czy aby napewno masz wszystko dobrze sconfigurowane ? ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 06.04.2015 o godz. 09:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Banita
![]() |
Jak napisałem wyżej odpiąłem Teaca, z którym nie miałem problemów (czasem odczyt zawodził nawet zaraz po nagraniu płyty - była ona niewidoczna dla napędu !! po kilku próbach zaskoczył - ale on wyeksploatowany jest)i w jego miejsce trafił Plex, który tak się właśnie zachowuje.
Wymieniałem taśmy, zworki.... nic nie wskazuje na niepoprawność nagrania. Bufor rewelacyjnie `trzyma`, pali taką prędkością, którą sam ustawię. Lecz rezultat jest opłakany. Odinstalowałem Plextool, reinstalacje programów do wypalania, aspi itd... W każdym przypadku tak właśnie płyta wygląda po nagraniu EDIT Płytę DVD+RW kasował ok 15 min. Po włożeniu jej do napędu mieli ją i mieli i d@#$pa - nic nie mogę z nią zrobić Ostatnio zmieniany przez biondi : 22.10.2005 o godz. 21:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
moze to wina plytek, ale sam pisales ze na roznych jest to samo-wiec chyba wymiana rma.
napisz moze jaka masz config. computera ,ilosc ramu itd (chipset)
![]() |
#1227 |
Banita
![]() |
Konfiguracja:
P4 3Ghz 2x512 Kingston Gygabyte GA81PE 1000G Seagate 180 {sata} Seagate 120 GF 6600GT Długo powstrzymywałem się z pisaniem tutaj, żeby nie mieć pewności ze swojej strony (testy różnych płyt, konfig PC itd..), no ale może jeszcze coś przeoczyłem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
plextor
daj jeszcze takie fotki,zeby byc pewien ze wszystko ok.
[
![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 06.04.2015 o godz. 09:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Banita
![]() |
W tej chwil nie mogę zapodać tych screenów, gdyż nagrywarkee JUŻ oddałem, ale konfig mam identyczny jak na Twoich screenach. Mogę jedynie wstawić screeny ze `starą` nagrywarką jeśli jest to konieczne.
Btw. Piszę jakby po fakcie żeby mieć pewność, że nie dostanę jej z powrotem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
ok. odpisz jak juz po wymianie, czy jest roznica
milej niedzieli.
![]() |
|
|