![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1156 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Na tej stronie znajdziesz to, czego potrzebujesz: http://www-user.tu-chemnitz.de/~noe/Plextor/
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1157 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
dzieki ale niestety na tej stronie nie ma tego czego szukam
potrzebuje instalki pod linuksa a projekt został usuniety z sourceforge
![]() |
#1158 |
Wyjadacz ;)
![]() |
skoro nie znalazłeś na stronie, to bardziej dokładnie: http://www-user.tu-chemnitz.de/~noe/...x-0.0.4.tar.gz
Co to instalka pod Linuksa? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
.................
![]() |
heh...
co ślepemu po oczach thnx, zdoiłem spox napewno sobie poradze zaczynałem na slacku 7 ![]() wiec troche lat minęlo
![]() |
#1160 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2005
![]() |
Z jakim oprogramowaniem ożeniliście PX-716A?
Chodzi mi głównie o nagrywanie płyt DVD z danymi - czyli chcę zastapić moje dotychczasowe CD-R 700MB płytkami DVD. Zastanawia mnie jedno czy jest jakiś program, który umożliwi nagranie na najmniejszej oferowanej prędkości? Przykładowo jak podaje specyfikacja tej nagrywarki dla DVD+R najniższą prędkością zapisu jest 2.4X Przetestowałem kilka programów i każdy z nich jako minimum ma 4x a śladu po 2.4x nie widać. Co ciekawe bez płytki w napędzie (TDK DVD+R 1-8x) program proponuje bez problemu najniższe 1X (tej jaki wiadomo PX-716A nie obsługuje) i 2.4x (tą PX-716A teoretycznie obsługuje). Czy może ktoś mi wyjaśnić gdzie jest pies pogrzebany? Czyżby 4x to była najbardziej optymalna prędkość i dlatego 2,4x jest z góry przekreślona i niemożliwa do wyboru? Choć gryzie mi się trochę to z opisem płyty, która jak byk ma od 1X do 8x możliwość zapisu Cały czas kładę nacisk na trwałość wykonanego zapisu aby mógł przetrwać jak najdłużej dlatego skłaniałbym się ku najniższym prędkością, choć jak czytam tu wypowiedzi niektórych wcale najniższa nie oznacza największej trwałości. Jakie wydają się być najlepsze trwałościowo prędkości dla PX-716A? Zamierzam palić tylko na porządnych nośnikach z gatunku TDK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
To z jaka predkoscia zapiszesz plytke zalezy od tego jakie predkosci sa do niej przypisane w BIOSie nagrywarki (dokladnie do kodu tej plyty).
Wiec: jezeli plyta jest x8 (DVD+R) to zapewne (o ile dla tej plyty BIOS nie proponuje wyzszych predkosci) mozna ja nagrywac jako x4 x6 i x8 - bo takie strategie i predkosci zostaly wpisane do BIOSu. Takze dopuszczalna predkosc nagrywania to wypadkowa plytki (kodu) i BIOSu nagrywarki (zapisanych strategii zapisu dla tego kodu). Jezeli dla plyty x8 mozesz wybrac tylko x1 i x2.4, to moze byc to spowodowane bledem programu lub przestarzala baza nosnikow BIOSu. Teza jakoby istniala wyzszosc nagrywania x2.4 nad 4x wydaje mi sie wysoce naciaga i w wiekszosci przypadkow bledna. ZWYKLE optymalne predkosci nagrywania zawieraja sie w przedziale 4x-8x. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2003
![]() |
Px 716 Sa
Witam
Niedawno stałem się posiadaczem PX-716SA.Kupiłem go w wersji Bulk z kabelkiem SATA 60cm dł. i płytką z plextools pro.Jesli chodzi o cene moze powiedziec jedynie tylko ze oficjalny dystrybutor niezle na nas zarabia jesli chodzi o ten naped bo inne nie wiem. Mi udalo sie wynegocjować przyzwoitą cene.Na opakowaniu jest oczywiscie zilona nalepka zebynie nie bylo ze załatwiany nie wiadomo z kąd. Zanim go dostałem w swoje łapki w ramach rewanzu za przyzwoita cene zostawiłem go w sklepie zaprzyjaznionemu serwisantowi na testy. I oto jesli pozwolicie nasze pogaduszki na GG po tescie A (7-07-2005 20:38) poprawka ...... już jest 1.08 A (7-07-2005 20:38) jak bedziesz to się odezwij bo jest tragedia z tym palnikiem M (7-07-2005 21:20) no hej A (7-07-2005 21:24) jak pisałem , jest problem Maciek (7-07-2005 21:25) wielki A (7-07-2005 21:25) ogromny Maciek (7-07-2005 21:25) no wal A(7-07-2005 21:26) no bo.... ten..... testowałem płytki ...... 14szt ...... wszystko to szroty typu giga master itp...... noi k****a ani jednej nie wywaliło i problem w tym że nie mam się do czego przyczepić M (7-07-2005 21:26) nich cie ......K... A (7-07-2005 21:27) sorry A (7-07-2005 21:28) nie mogłem się powstrzymać ale sprzęt jest.... hmmm . żyleta , nie ma takiego pojęcia jak "nie widzi" , "nie pali" , źle wypala , po prostu nie ma się czego czepnać , pierwsza nagrywara która przeszła test na wszystkich 14stu szrotach litek 832.. ponoć najlepszy , ma wynik 8/14 szrotów A (7-07-2005 21:29) aha , i firmware jest już 1.08 Wulgaryzmy z mojes strony w stosunku do A wywaliłem. Ze mnie jest niewierny Tomasz wiec na drugi dzień ide go zabrac i podpiąc u siebie.Pale 4 gierki na PS2 Alcoholem , płytki Verbatki a moje PS2 ma laserek wybredny oj wybredny i kurde wszystko czyta pale filmiki komp i PS2 czyta. Więc mysle sobie kasa niezle zainwestowana a Palnik The Best Pozdrawiam wszystkich posiadaczy PX |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Panowie po zmianie biosu 1.07 na 1.08 niemogę wypalić żadnej płyty CD 4 poszły do kosza .
W Alkoholu 120% przy nagrywaniu ładuje bufory wszystko jest OK i napęd zaczyna coś mielić i koniec nic się dalej niedzieje, jak się wycągnie płytkę po resecie kompa bo inaczej niedarady to płytka jest wypalona na oko ze 2 do 3 milimetrów nagrywanie płyt DVD przebiega bezbłędnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
.................
![]() |
czy tak się dzieje z wieloma rodzajami płyt cd ?
wygląda mi to na jakieś problemy z autostrategią zapisu może pozwól palnikowi dokończyć proces ustalania strategii zapisu lub wyłącz funkcję autostrategia nie wiem ile to trwa u Ciebie mój palnik kiedyś "przyzwyczajał" się do płytki około 5 minut ewentualnie przeładuj firmware
![]() |
#1165 |
Nowy na forum
![]() |
Płytki są cd Verbatim i mieli tak ze 4 minuty może 5 minut dłużej nigdy nieczekałem jedno jest pewne coś na płycie zapisuje nigdy tego niebyło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
.................
![]() |
Cytat:
no nie wiem... moze wroc do 1.07 ( moj palnik na 1.08 nagrywa bez problemow ) potem jeszcze raz przeprowadź upgrade a może Twoj palnik jest z tej felernej partii moje pomysly wyczerpaly sie na ta chwile niech sie inni wypowiedza
![]() |
![]() |
#1167 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja tez mialem na 1.08 jakies problemy - jakos gorzej mi palil kilka plytek (ale nie w sensie psucia, tylko brzytsze wykresy byly, a wiadomo brzytszy wykres to tragedia
![]() Uzywam obecnie 1.07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Nowy na forum
![]() |
seria mojego palnika jest chyba 0203 ale niejestem na 100% pewny albo 0302 a felerny był chyba 01 coś tam chyba że się mylę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Witam.U mnie dziwna sprawa.Zakupiłem 50 szt. płyt dvd+r Verbatim x16 i mój plextor ich nie trawi.Na biosie 1.08 każda z nagranych 10 sztuk (nagrywane na różnych prędkosciach od x4 do x16) przy sprawdzaniu w plextools Q check TA jest albo bad albo no good.Przy biosie 1.07 jest "tylko" good.Mam jeszcze LG 4163 i ten łajdak nagrywa je na exellent.Czyżby nie było tych płyt w bazie nosników w biosie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |