![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
To ja już Tobie nic nie pomogę - wydaje mi sie że to kwestia tych paściastych nagrywarek (1653) które mamy.Ja jutro jadę na giełde po płytki to może pokombinuje coś z biosami od 1633 bo ponoć lepiej trawią nośniki.Obecnie nia mam żadnych plytek więc i tak nie miałbym na czym testować. Z drugiej strony ten verbatim pastel (chyba to ten w kolorach tęczy) to jedyna na tyle poprawnie nagrana przez litka płytka że czyta ją moja manta emperor (która wcale nie jest wybredna)-to tak tytułem "pocieszenia".
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#48 |
![]() |
No to chyba z biosów na obecną chwile zrezygnuje,ponieważ zakupiłem dzisiaj Platinumy DVD-R+8x oraz Verbatimy8x również plusy no i super wypala na wszystkich - zero problemów z odczytem na Mancie (prędkość wypalania 8x).Również na minusie platinum 8x nagrałem kumplowi filmy przed chwilą i też bezproblemowo.Kupiłem sztukę DVD-RW 4x Verbatima - wypaliłem na niej mp3 i też zero problemów w Mancie.Zaczynam się cieszyć - może wymiana Pioneera na Litka to nie do końca taka głupota,przecież Litek ma parę plusów:
1.Rewelacyjnie płytki napęd -nie łamie kości pamięci na boardzie (będąc w najniższej kieszeni) 2.Lepsze kopiowanie zabezpieczeń 3.Większy wybór firmware(patchowane) i software - szczególnie tego diagnostycznego(Kprobe,Nero cd speed,DVDInfopro) 4.Bitseting(Book Type,DVDInfopro) 5.W wersji oem - instalki PowerDVD 5.0 oraz nero 6 reloaded,kabelek audio,śrubki do napędu 6.I wreszcie estetyka przedniego panelu wraz z gniazdem słuchawkowym dużo bardziej mnie odpowiada (lecz jest mało znacząca oczywiście) 7.Zapomniałem o najważniejszym - bezproblemowy serwis najczęściej z wymianą na nowszy model. PS.Co do czasów to u mnie około 13'40" przy speed x4 a około 8'30" przy x8.
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 03.01.2005 o godz. 00:23 |
![]() |
![]() |
#49 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
Ja mam od niedawna ta nagrywarke.
Do tej pory mam takie problemy. 1. Kupilem 5 plyt za 1zl (TechMaster multispeed czyt. 2x) 4 wypalilem bez najmniejszych problemow a jednej wogole nie moze oczytac. 2. Plyty TDK 8x -R. Kupilem 2. 2 proby nagrania 3 filmow po 2 pliki. nagrywa do 100% i wyskakuje blad ze nie moze leadouta nagrac. nagrywam bez multisesji. nie wazne. juz nie probuje nagrac tych filmow bo sie boje ![]() 3. CD-DVD Speed. Nie moge przeprowadzic testu overburna (CD/DVD) na DVD mam niekatywny przycisk poczatek a CD nie moge wprowadzic czasu overburna. 4. uptade mialem juz chwalic esperanze a tu kiszka... 14% i wogole "illegal disc"!!! Nagralem dosyc duzo plytek CD i jestem bardzo zadowolony, ale DVD jak juz dziala to dziala swietnie... BIOS CSO9 POZDRAWIAM Ostatnio zmieniany przez DooDah : 04.01.2005 o godz. 21:55 |
![]() |
![]() |
#50 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
nic z tego nie rozumiem to w końcu działa świetnie czy kicha bo z tekstu wynika że nic nie możesz nagrać ale i tak jesteś zadowolony i o jaką nagrywarkę ci chodzi .
|
![]() |
![]() |
#52 | |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#53 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cikawe o tyle ,że na poprzedniej wersji (chyba 6.3.1..)nie było tego problemu.
![]() |
#54 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
By me spoko działa 6.6.0.1
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
![]() |
Cytat:
![]() Jeśli polecasz Nec-a to nie mów że czyta wszystko ponieważ z tego co się orientuję to ta nagrywarka ma jedną z najgorszych korekcji błędow (opinie użytkowników i testy to potwierdzają). Ja mialem 3 dni pioneera 108 i jego rzeczywiście mogę polecić - zapisuje nie gorzej od neca ale ma dużo lepszy odczyt. Wydaje mi się że ta nagrywarka jest najbardziej wyważona między zapisem i odczytem. :cool: PS.Napisałem to mając Litka - sam w to nie wierzę! ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 05.01.2005 o godz. 01:52 |
|
![]() |
![]() |
#56 | |
![]() |
Cytat:
A na 6.6.0.3 sprawdzałeś to kopiowanie? Ja u siebie mam w dalszym ciągu stery IDE-SW od nvidii i myślę że to jednak tego przyczyna.
![]() |
#57 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A u ciebie faktycznie przyczyną mogą być IDE SW Też kiedyś z tym eksperymentowałem ![]() Pozbądź się tego - i to jak najszybciej ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#58 |
![]() |
NIestety muszę od nowa instalować WINshita a na razie nie mam ochoty na przewalanie tych wszystkich programów.
#59 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Sluchajcie dzis kupilem ta nagrywarke za jedyne 245 zł
![]() i mialem taki sam problem tez mialem komunikaty typu cos tam tryb DAO co sie okazalo umnie pomoglo przeinstalowanie sterow od plyty glownej VIA nForce na orginalne z plytki od porducenta a mialem jakas lipe ze strony producenta stery ktore emulowaly SCSI na urzadzeniach IDE. Przeinstalowalem i wszystko chodzi jak narazie. Nagrywam na PLATINUM 8x i wykresy sa takie: ![]() Poiwecie mi jak to odczytac?? |
![]() |
![]() |
#60 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
odnosnie problemow z SOHW1653S
Witam
![]() Tez jestem "szcesliwym" posiadaczem modelu Lite-On_a SOHW-1653S. Nagrywareczka sprawuje sie calkiem fajnie z markowymi plytami. Z pozostalymi.. nazwijmy to ze zyje wlasnym zyciem, esperanze np. DVD-R 4,7GB chyba woli omijac, jak tez jakies dziwne orientalne wynalazki po 0,85gr. Z tego co do tej pory zauwazlem z dziwnych plytek polubila nagrywarczeka cos takiego co sie zowie: Vakoss DVD-R 4,7GB 1x-4x. Upgrade fw nic nie pomogl, stan jaki byl taki jest dalej. Rozwiazanie jezeli ktos chce skorzystac = mozna nagrywarke oddac na serwis jako defektowna, a co serwis z tym zrobi to juz tylko zalezy od tego jak dobrze ich przekonamy;] a co do jakosci tanszych plyt chyba nie trzeba wiele mowic po roku 2 potrafi nadruk z plyty odpasc np. lub jakims dziwnym trafem przestaje je czytac mimo iz przelezaly 2-3 lata bezpiecznie w pudeleczku bez zadnych rysek;d |
![]() |
![]() |
|
|