Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2005, 17:58   #46
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To ja już Tobie nic nie pomogę - wydaje mi sie że to kwestia tych paściastych nagrywarek (1653) które mamy.Ja jutro jadę na giełde po płytki to może pokombinuje coś z biosami od 1633 bo ponoć lepiej trawią nośniki.Obecnie nia mam żadnych plytek więc i tak nie miałbym na czym testować. Z drugiej strony ten verbatim pastel (chyba to ten w kolorach tęczy) to jedyna na tyle poprawnie nagrana przez litka płytka że czyta ją moja manta emperor (która wcale nie jest wybredna)-to tak tytułem "pocieszenia".

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.01.2005, 19:40   #47
roger
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2004
roger w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
To ja już Tobie nic nie pomogę - wydaje mi sie że to kwestia tych paściastych nagrywarek (1653) które mamy.Ja jutro jadę na giełde po płytki to może pokombinuje coś z biosami od 1633 bo ponoć lepiej trawią nośniki.Obecnie nia mam żadnych plytek więc i tak nie miałbym na czym testować. Z drugiej strony ten verbatim pastel (chyba to ten w kolorach tęczy) to jedyna na tyle poprawnie nagrana przez litka płytka że czyta ją moja manta emperor (która wcale nie jest wybredna)-to tak tytułem "pocieszenia".
Ja zrobiłem format, instalacje, powgrywałem wszystkie programy i mam nadzieję, ze bedzie dobrze.Ale powiem szczerze, boję się znowu wypalać, bo szkoda mi płyt. Tylko, że nie mam chyba innego wyjścia. Gdyby udało Ci sie na tych nowych biosach, to miałbym prośbę, o podesłanie ich.Mail powinien być dostępny.Pozdrawiam.
roger jest offline  
Stary 03.01.2005, 00:14   #48
karel48

No to chyba z biosów na obecną chwile zrezygnuje,ponieważ zakupiłem dzisiaj Platinumy DVD-R+8x oraz Verbatimy8x również plusy no i super wypala na wszystkich - zero problemów z odczytem na Mancie (prędkość wypalania 8x).Również na minusie platinum 8x nagrałem kumplowi filmy przed chwilą i też bezproblemowo.Kupiłem sztukę DVD-RW 4x Verbatima - wypaliłem na niej mp3 i też zero problemów w Mancie.Zaczynam się cieszyć - może wymiana Pioneera na Litka to nie do końca taka głupota,przecież Litek ma parę plusów:
1.Rewelacyjnie płytki napęd -nie łamie kości pamięci na boardzie (będąc w najniższej kieszeni)
2.Lepsze kopiowanie zabezpieczeń
3.Większy wybór firmware(patchowane) i software - szczególnie tego diagnostycznego(Kprobe,Nero cd speed,DVDInfopro)
4.Bitseting(Book Type,DVDInfopro)
5.W wersji oem - instalki PowerDVD 5.0 oraz nero 6 reloaded,kabelek audio,śrubki do napędu
6.I wreszcie estetyka przedniego panelu wraz z gniazdem słuchawkowym dużo bardziej mnie odpowiada (lecz jest mało znacząca oczywiście)
7.Zapomniałem o najważniejszym - bezproblemowy serwis najczęściej z wymianą na nowszy model.
PS.Co do czasów to u mnie około 13'40" przy speed x4 a około 8'30" przy x8.

Ostatnio zmieniany przez karel48 : 03.01.2005 o godz. 00:23
karel48 jest offline  
Stary 04.01.2005, 20:04   #49
DooDah
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2005
DooDah w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam od niedawna ta nagrywarke.
Do tej pory mam takie problemy.

1. Kupilem 5 plyt za 1zl (TechMaster multispeed czyt. 2x) 4 wypalilem bez najmniejszych problemow a jednej wogole nie moze oczytac.
2. Plyty TDK 8x -R. Kupilem 2. 2 proby nagrania 3 filmow po 2 pliki. nagrywa do 100% i wyskakuje blad ze nie moze leadouta nagrac. nagrywam bez multisesji. nie wazne. juz nie probuje nagrac tych filmow bo sie boje
3. CD-DVD Speed. Nie moge przeprowadzic testu overburna (CD/DVD) na DVD mam niekatywny przycisk poczatek a CD nie moge wprowadzic czasu overburna.

4. uptade mialem juz chwalic esperanze a tu kiszka... 14% i wogole "illegal disc"!!!

Nagralem dosyc duzo plytek CD i jestem bardzo zadowolony, ale DVD jak juz dziala to dziala swietnie...

BIOS CSO9

POZDRAWIAM

Ostatnio zmieniany przez DooDah : 04.01.2005 o godz. 21:55
DooDah jest offline  
Stary 04.01.2005, 22:29   #50
roger
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2004
roger w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
No to chyba z biosów na obecną chwile zrezygnuje,ponieważ zakupiłem dzisiaj Platinumy DVD-R+8x oraz Verbatimy8x również plusy no i super wypala na wszystkich - zero problemów z odczytem na Mancie (prędkość wypalania 8x).Również na minusie platinum 8x nagrałem kumplowi filmy przed chwilą i też bezproblemowo.Kupiłem sztukę DVD-RW 4x Verbatima - wypaliłem na niej mp3 i też zero problemów w Mancie.Zaczynam się cieszyć - może wymiana Pioneera na Litka to nie do końca taka głupota,przecież Litek ma parę plusów:
1.Rewelacyjnie płytki napęd -nie łamie kości pamięci na boardzie (będąc w najniższej kieszeni)
2.Lepsze kopiowanie zabezpieczeń
3.Większy wybór firmware(patchowane) i software - szczególnie tego diagnostycznego(Kprobe,Nero cd speed,DVDInfopro)
4.Bitseting(Book Type,DVDInfopro)
5.W wersji oem - instalki PowerDVD 5.0 oraz nero 6 reloaded,kabelek audio,śrubki do napędu
6.I wreszcie estetyka przedniego panelu wraz z gniazdem słuchawkowym dużo bardziej mnie odpowiada (lecz jest mało znacząca oczywiście)
7.Zapomniałem o najważniejszym - bezproblemowy serwis najczęściej z wymianą na nowszy model.
PS.Co do czasów to u mnie około 13'40" przy speed x4 a około 8'30" przy x8.
A mój problem był banalny.Odinstalowałem Nero 6.6.0.3 ( musiało być z jakimś felerem) i zarzuciłem zwykłe Nero 6 OEM które miałem w pudełku z Lite-onem. Nagrałem kilka płytek DVD i jak narazie jest ok!, nic sie nie zacina, prędkości są takie jak u ciebie. Wszystkie odtwarzają się prawidłowo.Czasami diabeł tkwi w bardzo prozaicznej sprawie i nie trzeba wcale "demolować" kompa, żeby działało.
Pozdrawiam.
roger jest offline  
Stary 04.01.2005, 22:30   #51
energetykSA
Bywalec

Data rejestracji: 11.10.2004
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nic z tego nie rozumiem to w końcu działa świetnie czy kicha bo z tekstu wynika że nic nie możesz nagrać ale i tak jesteś zadowolony i o jaką nagrywarkę ci chodzi .
energetykSA jest offline  
Stary 04.01.2005, 22:43   #52
energetykSA
Bywalec

Data rejestracji: 11.10.2004
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
energetyk milo bylo jak cie nie bylo wiec moze wrocisz tam gdzie byles.

bajki takie to dzieciom mozesz opowiadac na dobranoc albo kolega zeby sie popisac ale nie tu.
Turboni czy jak ci tam patrz post nr.1 i kto tu bajki opowiada
energetykSA jest offline  
Stary 05.01.2005, 01:25   #53
karel48

Cytat:
Napisany przez roger
A mój problem był banalny.Odinstalowałem Nero 6.6.0.3 ( musiało być z jakimś felerem) i zarzuciłem zwykłe Nero 6 OEM które miałem w pudełku z Lite-onem. Nagrałem kilka płytek DVD i jak narazie jest ok!, nic sie nie zacina, prędkości są takie jak u ciebie. Wszystkie odtwarzają się prawidłowo.Czasami diabeł tkwi w bardzo prozaicznej sprawie i nie trzeba wcale "demolować" kompa, żeby działało.
Pozdrawiam.
No to się cieszę,że Ci się udało , a co do nero 6603 to ja rownież mam do niego zastrzeżenia.Mianowicie nie mogę kopiować w nim plyty DVD z danymi (filmy divix) przy wykorzystaniu dwóch napędów (DVD-ROM odczyt, DVD-RW zapis) bez względu na to czy chcę kopiować w locie czy też buforowac na dysku.( Alcohol 120% bezproblemowo)
Cikawe o tyle ,że na poprzedniej wersji (chyba 6.3.1..)nie było tego problemu.

karel48 jest offline  
Stary 05.01.2005, 01:33   #54
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
By me spoko działa 6.6.0.1
VIZZARD jest offline  
Stary 05.01.2005, 01:48   #55
karel48

Cytat:
Napisany przez energetykSA
Turboni czy jak ci tam patrz post nr.1 i kto tu bajki opowiada
Z tymi płytami rzeczywiście Litek na org.sofcie ciężko sobie radzi lecz nagrywanie na śmieciach typu media store, esperanza itp. uważam za nieporozumienie ponieważ za rok te płytki będą prawdopodobnie przecinać mi worki ze śmieciami - i kto to będzie sprzątał.Więc zastanów się czy to taki argument - no chyba że na tych śmieciach nagrywasz znajomym a liczysz normalnie!?
Jeśli polecasz Nec-a to nie mów że czyta wszystko ponieważ z tego co się orientuję to ta nagrywarka ma jedną z najgorszych korekcji błędow (opinie użytkowników i testy to potwierdzają). Ja mialem 3 dni pioneera 108 i jego rzeczywiście mogę polecić - zapisuje nie gorzej od neca ale ma dużo lepszy odczyt. Wydaje mi się że ta nagrywarka jest najbardziej wyważona między zapisem i odczytem. :cool:
PS.Napisałem to mając Litka - sam w to nie wierzę!

Ostatnio zmieniany przez karel48 : 05.01.2005 o godz. 01:52
karel48 jest offline  
Stary 05.01.2005, 01:55   #56
karel48

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
By me spoko działa 6.6.0.1
Witaj Wizzard!
A na 6.6.0.3 sprawdzałeś to kopiowanie?
Ja u siebie mam w dalszym ciągu stery IDE-SW od nvidii i myślę że to jednak tego przyczyna.

karel48 jest offline  
Stary 05.01.2005, 11:15   #57
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
Witaj Wizzard!
A na 6.6.0.3 sprawdzałeś to kopiowanie?
Ja u siebie mam w dalszym ciągu stery IDE-SW od nvidii i myślę że to jednak tego przyczyna.
Tak, sprawdzałem - wszystko gra

A u ciebie faktycznie przyczyną mogą być IDE SW

Też kiedyś z tym eksperymentowałem

Pozbądź się tego - i to jak najszybciej

VIZZARD jest offline  
Stary 05.01.2005, 11:39   #58
karel48

NIestety muszę od nowa instalować WINshita a na razie nie mam ochoty na przewalanie tych wszystkich programów.

karel48 jest offline  
Stary 05.01.2005, 23:05   #59
Tomi20
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Tomi20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sluchajcie dzis kupilem ta nagrywarke za jedyne 245 zł .

i mialem taki sam problem tez mialem komunikaty typu cos tam tryb DAO
co sie okazalo umnie pomoglo przeinstalowanie sterow od plyty glownej VIA nForce na orginalne z plytki od porducenta a mialem jakas lipe ze strony producenta stery ktore emulowaly SCSI na urzadzeniach IDE.
Przeinstalowalem i wszystko chodzi jak narazie.

Nagrywam na PLATINUM 8x i wykresy sa takie:

Poiwecie mi jak to odczytac??
Tomi20 jest offline  
Stary 05.01.2005, 23:45   #60
lucyk
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2005
lucyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
odnosnie problemow z SOHW1653S

Witam
Tez jestem "szcesliwym" posiadaczem modelu Lite-On_a SOHW-1653S. Nagrywareczka sprawuje sie calkiem fajnie z markowymi plytami. Z pozostalymi.. nazwijmy to ze zyje wlasnym zyciem, esperanze np. DVD-R 4,7GB chyba woli omijac, jak tez jakies dziwne orientalne wynalazki po 0,85gr. Z tego co do tej pory zauwazlem z dziwnych plytek polubila nagrywarczeka cos takiego co sie zowie: Vakoss DVD-R 4,7GB 1x-4x. Upgrade fw nic nie pomogl, stan jaki byl taki jest dalej. Rozwiazanie jezeli ktos chce skorzystac = mozna nagrywarke oddac na serwis jako defektowna, a co serwis z tym zrobi to juz tylko zalezy od tego jak dobrze ich przekonamy;] a co do jakosci tanszych plyt chyba nie trzeba wiele mowic po roku 2 potrafi nadruk z plyty odpasc np. lub jakims dziwnym trafem przestaje je czytac mimo iz przelezaly 2-3 lata bezpiecznie w pudeleczku bez zadnych rysek;d
lucyk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: