![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
[QUOTE=Tomi20]Sluchajcie dzis kupilem ta nagrywarke za jedyne 245 zł
![]() i mialem taki sam problem tez mialem komunikaty typu cos tam tryb DAO co sie okazalo umnie pomoglo przeinstalowanie sterow od plyty glownej VIA nForce na orginalne z plytki od porducenta a mialem jakas lipe ze strony producenta stery ktore emulowaly SCSI na urzadzeniach IDE. Przeinstalowalem i wszystko chodzi jak narazie.[QUOTE] Sorry ale ja nic z tego nie kumam ![]() ![]() ![]() Ps.Co do wykresu to nie podoba mi sie ten pik przy błędach pif (max 208),alre też się na tym nie znam - sa tu większe glowy na forum jeśli chodzi o te wykresy.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Sory To Nforce JetWay model nie pamietam.
To byl pierwszy wykres z pierwszego nagrywania. A ten wysoki wykresik o ktorym mowiles to byl moment w ktorym nagrywarce skonczyl sie bufor bo nie zdefragmentowalem dysku ![]() Moze to dlatego. Gdzie moge poczytac po polsku jak odczytywac te wykresy z K-Probe?? Tylko chodzi mi o konkrety a nie mase informacji jaka wywala google. Cos naczym Wy sie opieracje i jest sprawdzone. Co do problemow z nagrywaniem to kros mial tu problem i mi pomogl przeinstalowanie driverow od plyty glownej wiecie IDE, ASPI itp... Dzieki Tomi |
![]() |
![]() |
#63 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Witam,
1 post: [życzcie powodzenia] Przeczytałem dziś całe forum które zawiera wyrażenie "1653s" i wiecie co... to najgorsza nagrywarka jaką miałem do dziś. Zrobiłem UPGR z SC02 na SC09 i dalej nie nagrywa DVD-R Ktoś może potwierdzić jak to działa z BIOSem Sony 710U ... gdzieś czytałem posta na 37 stron, że komuś się udało tak zrobić!! |
![]() |
![]() |
#64 | |
![]() |
Cytat:
![]() Natomiast co do transformacji na Sony to poczytaj pierwsze tematy w dziale ogólnie o DVD odnośnie przeróbki 1633 na Sony 710,(1633 uzyskasz bezproblemu) - tylko zastanów się czy warto, wczesniej potestuj nośniki. ![]()
![]() |
#65 | |
![]() |
Cytat:
Z tego co pamiętam to PI dopuszczalne do 280, PIF do 6 ale mogę się mylić więc sprawdź.Uzyskałem też info że odczyt testowy powinien być przy prędkości 4x.Powodzenia w wypalaniu! ![]()
![]() |
#66 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Cytat:
Z gory dziekuje. |
|
![]() |
![]() |
#67 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
Ja tez bym prosił o tego biosa do 1633 i tego odwrotnego do 1653 !!!!
MOJ E-MAIL : barkmen@poczta.onet.pl WIELKIE DZIEKI I POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#69 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Mam Lite On DVDROM i DVDRW 1653s którego kupiłem nie dawno i jestem zadowolony może nie wypala tanich płytek ale To co , lepiej dołożyć pare groszy i kupić firmowe(pewność przechowywania danych)
![]() Moja nagrywa TDK +-R,+RW;Verbatim -R("+" nie próbowałem),esperanza +R("-" błąd);Hawk-R(gold błąd) i Copyme -R(błąd)... Litek zależy jaka płyta ale "+" jak i "-"można śmiało nagrywać np. na tdk,ver. ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Nowy na forum
![]() |
Jakie płytki są najlepsze??
Kilka dni temu kupilem Liteona SHOW 1653s. Kupilem 10 plyt Esperanza DVD-R 4x. Nie chcialo na nich nagrywac, wiec kupilem kilka innych plyt
![]() AMSTARA 1-4x DVD-R. Pierwsze 3 plyty nagraly sie bez problemu ale ostatnia juz nie, bylo to samo co z Esperanza. Czy moze mi ktos podac, jakie sa najlepsze plytki PRZETESTOWANE na tym modelu Litka i wyslac mi na e-mail kosmi696@interia.pl Z gory wielkie dzieki |
![]() |
![]() |
#71 |
Nowy na forum
![]() |
Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Stałem się nie dawno "szczęśliwym" posiadaczem Lite-On 1653 i odrazu zaczeły się moje problemy, kupiłem płytki Memorex DVD-R i właściwie mój problem polega na tym że już podczas przeprowadzania symulacji nagrywania nagle po nagraniu około 4% wywala "Błąd komunikacji". Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc i rzeczową odpowiedź, korzystam z Nero 6.6.0.3., po przeczytaniu poprzednich postów wcale nie stałem się mądrzejszy. W chwili obecnej nie wiem czy to wada nagrywarki, czy płyt, a może kompa. Athlon 1800+ XP, 768MB DDR, 60GB HHD, Win XP SP2. ATI Radeon 8500. |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
radze palić na markowych np. verbatim dvd+r
![]() |
#73 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Cytat:
sęk w tym, że nowe litki (np. 1633s) nie lubią płyt -R, polecam platinum +R x8 RicochJPN po ok. 1,40 brutto na spindlu 50szt.
![]() |
#74 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Nagrywam tylko na plitinium DVD+R 8x a pale je 4x
i bledy w KProbe : PI nie wiecej niz 25 a PIF =2 Wyniki sa rewelacyjne sietnie sie umnei spisuje nie moge narzekac. A to rze nie rpzyjuje innych plytk Esperaza -R to wiedzialem i ich nie kupuje bo to dlamnie syf. Wole zainwestowac w lepszy nosnik drozszy o0,50 zł czy li Platinumka wychodzi mnie 1,60 zł i ani jednje plytki nie zwalilem a chodza wszystki spoko. Niewiem nie rozumeim dlaczego macie taki problemy?? Umnie jest OK |
![]() |
![]() |
#75 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem dziś dwie rzeczy: zmieniłem wersję Nero z 6.6.0.3 na wersję OEM dołączoną do nagrywarki, oraz wymieniłem firmware na SC09, nadal występuje ten sam problem, sprawdziłem jeszcze jedną rzecz, spróbowałem nagrać zwykłą płytę CD-R i jest to samo: "Błąd komunikacji". Czy w tej chwili pozostaje mi juz tylko reklamacja? Mam zamontowanego jeszcze TEAC CD-R/RW, jest podłączony na tej samej taśmie i problem ten nie występuje.
Athlon 1800+ XP, 768MB DDR, 60GB HHD, Win XP SP2. ATI Radeon 8500. Ostatnio zmieniany przez Bercik69 : 18.01.2005 o godz. 18:14 |
![]() |
![]() |
|
|