![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Teraz jest :spoko: |
Cytat:
Błąd znaleziony i poprawiony. Teraz powinno być już ok. Dzięki za info :) |
Cytat:
|
Po wybraniu opcji SŁOWNIK z głównej strony mamy:
Cytat:
:ysz: |
Cytat:
moge jedynie zalogowac sie spod forum. |
Cytat:
|
wydaje mi sie, ze cos sie ryplo z logowaniem, ale przez glowna. dzien temu jeszcze u mnie bylo ok, ale teraz moge sobie klikac do woli, bo nie laduje mi L i PWD.
|
Cytat:
A Ty się zawsze musisz przyczepić ! :) Kiedy ma się robić zmiany i inne hokus pokus jak nie w godz gdzie teoretycznie normalni ludzie śpią ? ;) Ja już jestem po hokus pokus na dziś dosyć :) Od jutra zdjęcia! a teraz :spie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Odgrzewam.
Miałem przed chwilą zamiast forum taki komunikat: Kod:
Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /da0/www/html/skrypty/vb/vb3/includes/init.php on line 544Czy ktoś może wyjaśnić co to było? |
a u mnie wszystko ok.
|
Cytat:
Tylko nie chciałem już truć ... :klnie: :mruga: |
Dzisiaj nie moglem sie zalogowac z glownej strny drinfo. to mi pokazuje:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/kilgor/mod/kilgor_modul_vb_user.php on line 0 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/kilgor/mod/kilgor_modul_vb_user.php on line 0 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/kilgor/mod/kilgor_modul_vb_user.php on line 0 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/login.php on line 31 Tylko moglem zalogowac sie z forum. Co to??? |
Od dwóch dni forum śmiga jak ta lala :) - zniknęły problemy z otwieraniem kilku zakladek jednocześnie, edycją postu ( emoty itp.) a takie miałem od dłuzszego czasu.
Jeżeli do tego przyczyniła się akcja finansowa - to jestem w pelni zadowolony z jej rezultatów. ;) |
Cytat:
Aaaaaa ... To co innego :taktak: To zmienia postać rzeczy W takim razie podziwiamy szybkość i sprawność działania wszystkich osób Które do rezurekcji forum w tak krótkim czasie Przyłożyły swoja rękę lub chociaż by palec By swe miejsce w tej społeczności Mógł znów znaleźć każdy bywalec ... :mruga: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
Znowu przyszło! :fala: Czyli już dobrze :mruga: Więc jednak Cytat:
Cytat:
To już kolejny raz, gdy zawodziło forum, a zwalano na userów :czytaj: A jaki z tego morał? :idea: Administrator zawsze wie jak zrobić sobie dobrze ... :> :czar: |
Do mnie również :D
|
Cytat:
Więc może to już .... :spoko: :mruga: |
Cytat:
|
Potwierdzam. Ja tez nie dostaje powiadomien.
|
Cytat:
Zreszta problem ten pojawił się wraz z wyłączeniem i włączeniem forum A ponadto to nie tylko mój problem :nie: Kilka postów wcześniej to samo sygnalizowali grzeniu, @ndy i Piterniel :czytaj: :| |
ja miałem inny problem - zaznaczyłem, aby nie wysyłało a wysyłało :D zlikwidowałem prenumeratę wszystkich dyskusji po tym jak na skrzyni miałem 600 maili i musiałem to przesiać ^_^
a... forum śmiga :P |
Cytat:
A tak na serio, u mnie działają powiadomienia. Spróbuj usunąć cookie, wylogować się i zalogować ponownie. |
Czy naprawdę nic nie można zrobić z tymi powiadomieniami? ???
|
Witam
No Panowie bardzo dobra robota forum jak i glowna zap****la jak Ferarri, normalnie cos pieknego, malo jest stron ktore laduja sie rownie szybko :piwo: :piwo: test edycji postu :piwo: jestem w szoku :piwo: :piwo: |
Cytat:
|
Forum smiga jak zawsze, czyli bardzo dobrze :spoko:
|
Cytat:
Kiedy świat jest szary, bezbarwny i smutny - ogarnia cię nostalgia Lecz gdy odpalisz MacForum - żale, smutki oraz przygnębienie mijają :taktak: I przeradzają się w euforię prowadzącą do ekstazy ... :czar: |
styl MacGyver fajny, ale dla mnie za kolorowy. pojadę na nim trochę, to może się przyzwyczaję.
a forum śmiga ale jakby wolniej... {[(wykończą mi się pojemniki z kolorami w monitorze i co nowe kupować? :> )]} |
Cytat:
To to mi dopiero pasuje :> @MacGyver! Naprawdę spoko temacik :spoko: |
Cytat:
Może to wina SCSI? :idea: Albo dyski twarde są nieprzystosowane do wysyłania powiadomień? Chyba, że powiadomienia są teraz płatne ... :taktak: :> |
U mnie to samo :)
|
@grzeniu u mnie też powiadomienia nie dochodzą
|
A ja nie dostaje dzisiaj powiadomien o odpowiedziach, u was to dziala?
Forum chodzi chm inaczej, tzn strony wczytuja sie od razu do konca, czyli jest lepiej ale z drugiej strony troche czekam na zastartowanie. Nie wykluczam ze to cos u mnie, skoro u was lata jak rakieta. Chyba faktycznie stany gadu tak hamowaly wczytywanie stron. Proponuje, chyba tak jak teraz jest czyli, zeby zostala informacja o numerze gadu z ikonka ale bez wczytywania stanu dostepnosci. |
Forum teraz nie chodzi...teraz to zap**, tfu...chodzi szybciej :spoko:
:jeep: btw: czekamy na fotki :) |
no i teraz śmiga jak ||
ja jadę na stylu cdrinfo.pl, bo mi pasuje :P |
Cytat:
Cytat:
|
Usunąłem pobieranie statusu w gg. Właściwie to on nie działał w ogóle. Zamiast tego jest czerwone słoneczko i czy ktoś jest online, czy offline - zawsze będzie czerwone. Obrazek został tylko po to, żeby wiadomo było, czy ktoś podał gg, czy nie.
No i działa to szybciej zdecydowanie. Wcześniej tego nie zauważyłem, bo używam stylu MaciejT 1 (za który mu dzięki :)) i tam nie ma pobierania statusu gg. |
Cytat:
http://img204.echo.cx/img204/3104/capture18xx.jpg Plus dodać jeszcze kilka sieci. Oczywiście bez podawania statusu:) P.S. Teraz forum chodzi szybciej. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do wymiany, można powiedzieć, że zakończyła się pełnym sukcesem. Sprzęt został zainstalowany (co i jak opiszemy w najbliższym czasie), Pilnik postawił nowy system, za co mu wielkie dzięki i wszystko chyba śmiga :) Z obecnego konfigu można wyciągnąć jeszcze trochę (optymalizacja pod AMD), więc ma być jeszcze lepiej :) Czekamy na zdjęcia od Misia i wtedy zamieścimy dokładniejszą relację (nie obyło się bez dodatkowych atrakcji jak zwykle ;)) i napiszemy, na czym teraz stoi CDRinfo.pl :) |
wydać forum na CD :P
|
Cytat:
|
U mnie działa ok czyli szybko:)
|
Cytat:
|
tylko trzeba czasami czekać na zalinkowane rzeczy... ostatnie sie ładuje GG około 5-8 sekund
|
Cytat:
|
U mnie trzeba było czekać ostatnio po 20-30 sekund za każdym razem jak wchodziło się do jakiegoś tematu albo jak klikało się na odśwież.
Teraz jest jeszcze gorzej... ;p He he, żartuję... Teraz tematy otwierają się w tym samym momencie, w którym się je kliknie :D |
u mnie jak chodziło tak chodzi :D -szybko ||
|
Lepiej, chociaz u mnie zawsze bylo dobrze, ale teraz to normalnie full wypas :D
|
Jest poprawa! Śmiga szybciutko! :taktak:
|
Jest zauważalna poprawa.:)
|
To cieszy, że się poprawiło. Czekamy na potwierdzenie od większej ilości osób :)
@gallus Na poprzednim sprzęcie, baza strasznie zjadała nam serwer. Było za mało ramu i ogólnie system nie był zbyt zoptymalizowany. Cały proces wymiany opiszemy (wraz ze zdjęciami, o które prosiliście - o ile wyszły) :) |
O kutfa CDRinfo działa szybciej, aż w to nie wierze :P
-edit- w ciagu 3s mągę wyedytowac swoja wypowiedz a kiedys zjmowało to ok. 3min :| -edit- ale dalej nie wiem dlaczego wymiana sprzetu w serwerowni przyspieszyla otwieranie sie forum? - u mnie :fiu: |
Cytat:
pozdr. |
czepiacie sie ;p :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
to było dzisiaj piękne ||
ale jak teraz wszystko śmiga :fiu: |
Cytat:
EDIT: Wyprzedziliscie mnie. |
Właśnie przeprowadziliśmy modernizację serwera. Jeszcze przez jakiś czas mogą pojawiać się różne kwiatki, ale dopieszczamy konfiguracje :) Prosimy o cierpliwość.
|
Nic nie padlo, jak widzisz juz wszystko jest ok
|
Witam!
Gdy próbuje odpalić www.cdrinfo.pl albo forum.cdrinfo.pl wyskakuje komunikat: http://img204.echo.cx/img204/3/capture13gz.th.jpg Czyżby baza danych padła? |
Użyj innego z serii w3cache ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo duzo grafik idzie z wolnych serwerow, dodatkowo (o zgrozo) najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery). |
Cytat:
|
No niestety nadal forum ładuje się ~45s :( a proxy ciągle szwankuje :|
Są jeszcze jakieś nadieje, że forum będzie działało mi normalnie...?? |
Cytat:
|
A mi wszystko ładnie działało na tych podanych przy okazji ustawieniach proxy aż do dzisiaj, kiedy nagle przestały mi się otwierać jakiekolwiek strony. Musiałem wrócić do zwykłych ustawień. Forum na razie na nich chodzi, ale już zdecydowanie powolniej..
|
no dzisiaj to i ja ponarzekam.
wszystko jest pięknie, tylko żadna stona nie może załadować się do końca, trzeba czekać minutę, dwie aż dociągnie do końca. wygląda to tak: klikam na coś, strona się ładuje w mgnieniu oka a potem stoi (pasek prawie cały i klepsydra przy wskaźniku). :| |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
troszke, może tak - na tomiast napewno szybciej dostaje powiadomienia o prenumeracie :) - nie nadązam czytać
|
Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D
|
Cytat:
|
Odnośnie proxy:
Czy warto z niego korzystać do przeglądania np. CDRinfo będąc poza granicami kraju, a jeśli tak to polskie proxy czy może któryś z tych: http://www.google.ie/search?hl=en&q=...cr%3DcountryIE ??? |
Cytat:
|
Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.
pozdr. |
A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...
Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać? ps: Ok, już chyba znalazłem. |
A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...
Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać? |
kurcze, nie mogę, muli mi w tle około 40, jestem podłączony bez proxy i forum śmiga....
edit: jak to pisze muli 59 i jest spoko |
a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??
|
Ja jadę na radiówce (LAN) przy dobrych układach łapię sygnał z pięciu nadajników (na obrazku akurat trzy najmocniejsze).
pozdr. |
U mnie też chodzi fatalnie. Strona główna CDRinfo otwiera mi się 15 min forum podobnie.Teraz jestem na Firefox 1.03 IE chodzi tak samo. wszystkie inne stronki otwierają się bez problemów.Czy ktoś już znalazł wyjaśnienie tej sytuacji??????
|
U mnie tez neo 640. Na proxy Pitera chodzi moze nie tyle szybciej w ogole, co szybciej doczytuje sie do konca stronki i nie ma tych przeskokow. Bez proxy to sie czekalo dlugo, w tym czasie czytajac przewijalo sie juz strone i nagle ten przeskok z powrotem ... no i szukanie miejsca w ktorym sie skonczylo.
Teraz to jest juz do zniesienia, ale i tak w najlepszych czasach bylo lepiej. Oczywiscie inne strony smigaja tak jak zwykle, to jest problem tylko z cdrinfo. PS Przynajmniej u mnie nie wyglada to az tak zle jak u Andrzejj9, gdyby tak bylo to uznalbym ze nie ma sensu czekac i poddalbym sie. |
Cytat:
|
Ja osobiscie jestem na Aster Warszawa, w domu zew. IP, w firmie wew. IP za wlasnym NATfirewallem i Barricada :D
Na obu IP chodzi slabo, chodz obecnie lepiej. Juz nie ma takich zaciec. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gallus akurat nie ma neo ;)
Ja mam neo i działa mi dobrze bez proxy, ale lepiej z proxy :D |
Cytat:
U mnie np problem nie występuje, ale jestem w sieci lokalnej przyłączonej do DSL-a. Podobnie kilka innych osób, które o to pytałem. Jeżeli powodem jest jakieś tajemnicze blokowanie użytkowników neostrady, to mamy problem. Proszę o potwierdzenie, bądź zaprzeczenie mojej teorii (tzn, czy macie neo, czy coś innego). |
Cytat:
Piterniel dzięki. #edit Czołgista wszystkie inne strony wczytują się z szybkością adekwatną do szybkości łącza, którego używam problem jest tylko z cdrinfo.pl Wiem jak ta strona wczytywała się wcześniej i widzę jak wczytuje się teraz, (bez proxy) nie przesadzę jak napiszę, że jest dziesięć razy wolniej. Dlatego nikt tu nie robi z igły wideł tylko zgłąsza zaistniały problem i liczy na jego rozwiązanie. Wspólnie próbujemy wydedukować, co się popierdzieliło. pozdr. |
Chyba Panowie robicie z igły widły !
Ja mam neo 128 i wszystko działa jak trzeba , nie narzekam ! Owszem czasami się zdaży przycięcie na 3-5 sek , ale czasami i tyle ! Jak dla mnie to jest spoko ! A wina nie leży po stronie CDRinfo, takie moje zdanie. Może teraz nie piszę , ale za to czytam :) |
Użyjcie proxy :
193.219.28.144:8080 |
Cytat:
pozdr. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59. |