Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Dzialanie forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dzialanie-forum-50797/)

pepperman 07.06.2005 19:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Błąd znaleziony i poprawiony. Teraz powinno być już ok. Dzięki za info :)

ok. dzieki :). wlasnie zauwazylem, ze juz jest ok.

VIZZARD 07.06.2005 11:35

Cytat:

Napisany przez Bartez

Zgadza się!

Teraz jest :spoko:

Bartez 07.06.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez pepperman
wchodze do szczegolow newsa. chce dodac komentarz. login i haslo sa juz automatycznie uzupelniane (spod Firefoxa), klikam loguj i NIC. tak samo jak bylo czyli login i haslo dalej sa wpisane i nie jestem zalogowany. od wczoraj tak mam. nie jestem pewny, ale to raczej cos po Waszej stronie, bo jak czytalem newsy to ten o telewizorze lcd raz pojawial sie, a pozniej znikal :).
moge jedynie zalogowac sie spod forum.

Bartez 05.06.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Po wybraniu opcji SŁOWNIK z głównej strony mamy:

:ysz:

ops, już poprawiam. Dzięki za info

VIZZARD 05.06.2005 23:04

Po wybraniu opcji SŁOWNIK z głównej strony mamy:

Cytat:

Warning: mysql_pconnect(): Access denied for user 'mis'@'localhost' (using password: YES) in /da0/www/html/software/slownik/include/header2.inc on line 2
Brak połączenia z serwerem SQL

:ysz:

pepperman 04.06.2005 13:35

Cytat:

Napisany przez Bartez
Co znaczy nie ładuje? Jakieś błędy się pojawiają, czy po prostu nic się nie dzieje?

wchodze do szczegolow newsa. chce dodac komentarz. login i haslo sa juz automatycznie uzupelniane (spod Firefoxa), klikam loguj i NIC. tak samo jak bylo czyli login i haslo dalej sa wpisane i nie jestem zalogowany. od wczoraj tak mam. nie jestem pewny, ale to raczej cos po Waszej stronie, bo jak czytalem newsy to ten o telewizorze lcd raz pojawial sie, a pozniej znikal :).
moge jedynie zalogowac sie spod forum.

Bartez 04.06.2005 12:07

Cytat:

Napisany przez pepperman
wydaje mi sie, ze cos sie ryplo z logowaniem, ale przez glowna. dzien temu jeszcze u mnie bylo ok, ale teraz moge sobie klikac do woli, bo nie laduje mi L i PWD.

Co znaczy nie ładuje? Jakieś błędy się pojawiają, czy po prostu nic się nie dzieje?

pepperman 04.06.2005 12:00

wydaje mi sie, ze cos sie ryplo z logowaniem, ale przez glowna. dzien temu jeszcze u mnie bylo ok, ale teraz moge sobie klikac do woli, bo nie laduje mi L i PWD.

Czołgista 25.05.2005 03:00

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Odgrzewam.
Miałem przed chwilą zamiast forum taki komunikat:
Kod:

Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /da0/www/html/skrypty/vb/vb3/includes/init.php on line 544
Trwało to kilka minut, w tym czasie strona główna CDRinfo.pl chodziła normalnie, wszystko wróciło teraz do normy na szczęście.
Czy ktoś może wyjaśnić co to było?

A Ty się zawsze musisz przyczepić ! :)
Kiedy ma się robić zmiany i inne hokus pokus jak nie w godz gdzie teoretycznie
normalni ludzie śpią ? ;)
Ja już jestem po hokus pokus na dziś dosyć :)

Od jutra zdjęcia!

a teraz :spie:

joujoujou 25.05.2005 02:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Wypadek przy pracy ;) [...]

Aaaaaaaaaa to przepraszam, dziękuję za szybką odpowiedź i spokojnej nocy bez wypadków życzę. :D

Bartez 25.05.2005 02:25

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Odgrzewam.
Kod:

Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /da0/www/html/skrypty/vb/vb3/includes/init.php on line 544
Trwało to kilka minut, w tym czasie strona główna CDRinfo.pl chodziła normalnie, wszystko wróciło teraz do normy na szczęście.

Wypadek przy pracy ;) Instaluje v3 Arcade na forum :)

joujoujou 25.05.2005 02:22

Odgrzewam.
Kod:

ed hunter 09.05.2005 09:54

a u mnie wszystko ok.

VIZZARD 09.05.2005 09:52

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Dzisiaj nie moglem sie zalogowac z glownej strny drinfo. to mi pokazuje:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/kilgor/mod/kilgor_modul_vb_user.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/kilgor/mod/kilgor_modul_vb_user.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/login.php on line 31

Tylko moglem zalogowac sie z forum. Co to???

Potwierdzam :taktak:

Tylko nie chciałem już truć ... :klnie:

:mruga:

IceManSpy 08.05.2005 23:05

Dzisiaj nie moglem sie zalogowac z glownej strny drinfo. to mi pokazuje:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /da0/www/html/IncPhp/html_s.php:32) in /da0/www/html/login.php on line 31

Tylko moglem zalogowac sie z forum. Co to???

karel48 07.05.2005 23:40

Od dwóch dni forum śmiga jak ta lala :) - zniknęły problemy z otwieraniem kilku zakladek jednocześnie, edycją postu ( emoty itp.) a takie miałem od dłuzszego czasu.
Jeżeli do tego przyczyniła się akcja finansowa - to jestem w pelni zadowolony z jej rezultatów. ;)

VIZZARD 07.05.2005 17:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
Na nikogo nie zwalam, wypraszam sobie :> Tak jak napisałem w jakimś poście wcześniej mamy cały system postawiony od podstaw i trochę to jeszcze potrwa, zanim wszystko się dotrze. Wystarczy zgłosić, że coś nie działa, a my postaramy się coś z tym zrobić. Ale to też wymaga czasu niekiedy. No i nikt nie siedzi 24h/dobę przed kompem. Nasz administrator Pilnik ma stałą pracę i naszym serwisem zajmuje się dorywczo, tak więc od zgłoszenia problemu, do jego rozwiązania czasem może minąć trochę czasu. Mimo to, będziemy robić wszystko, żeby wszystko chodziło i nie było żadnych kwiatków.

Aaaaaa ...

To co innego :taktak:

To zmienia postać rzeczy

W takim razie podziwiamy szybkość i sprawność działania wszystkich osób

Które do rezurekcji forum w tak krótkim czasie

Przyłożyły swoja rękę lub chociaż by palec

By swe miejsce w tej społeczności

Mógł znów znaleźć każdy bywalec ... :mruga:

:czar:

Bartez 07.05.2005 17:26

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To już kolejny raz, gdy zawodziło forum, a zwalano na userów :czytaj:

A jaki z tego morał? :idea:

Administrator zawsze wie jak zrobić sobie dobrze ... :>

Na nikogo nie zwalam, wypraszam sobie :> Tak jak napisałem w jakimś poście wcześniej mamy cały system postawiony od podstaw i trochę to jeszcze potrwa, zanim wszystko się dotrze. Wystarczy zgłosić, że coś nie działa, a my postaramy się coś z tym zrobić. Ale to też wymaga czasu niekiedy. No i nikt nie siedzi 24h/dobę przed kompem. Nasz administrator Pilnik ma stałą pracę i naszym serwisem zajmuje się dorywczo, tak więc od zgłoszenia problemu, do jego rozwiązania czasem może minąć trochę czasu. Mimo to, będziemy robić wszystko, żeby wszystko chodziło i nie było żadnych kwiatków.

VIZZARD 07.05.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Do mnie również :D

O!

Znowu przyszło! :fala:

Czyli już dobrze :mruga:

Więc jednak

Cytat:

Standardowa odpowiedź administratora: U mnie działa ;)
Nie zawsze musi oznaczać:

Cytat:

Spróbuj usunąć cookie, wylogować się i zalogować ponownie.

To już kolejny raz, gdy zawodziło forum, a zwalano na userów :czytaj:

A jaki z tego morał? :idea:

Administrator zawsze wie jak zrobić sobie dobrze ... :>

Piterniel 07.05.2005 16:55

Do mnie również :D

VIZZARD 07.05.2005 16:27

Cytat:

Napisany przez Bartez
Sprawdzamy, co jest powodem.

Właśnie jedno do mnie doszło :jupi:

Więc może to już .... :spoko:

:mruga:

Bartez 07.05.2005 16:04

Cytat:

Napisany przez epol
Potwierdzam. Ja tez nie dostaje powiadomien.

Sprawdzamy, co jest powodem.

epol 07.05.2005 15:45

Potwierdzam. Ja tez nie dostaje powiadomien.

VIZZARD 07.05.2005 12:54

Cytat:

Napisany przez Bartez

A tak na serio, u mnie działają powiadomienia. Spróbuj usunąć cookie, wylogować się i zalogować ponownie.

Już to robiłem :taktak:

Zreszta problem ten pojawił się wraz z wyłączeniem i włączeniem forum

A ponadto to nie tylko mój problem :nie:

Kilka postów wcześniej to samo sygnalizowali grzeniu, @ndy i Piterniel :czytaj:

:|

ed hunter 07.05.2005 12:48

ja miałem inny problem - zaznaczyłem, aby nie wysyłało a wysyłało :D zlikwidowałem prenumeratę wszystkich dyskusji po tym jak na skrzyni miałem 600 maili i musiałem to przesiać ^_^

a... forum śmiga :P

Bartez 07.05.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czy naprawdę nic nie można zrobić z tymi powiadomieniami? ???

A tak na serio, u mnie działają powiadomienia. Spróbuj usunąć cookie, wylogować się i zalogować ponownie.

VIZZARD 07.05.2005 10:00

Czy naprawdę nic nie można zrobić z tymi powiadomieniami? ???

siwy_mw 06.05.2005 23:39

Witam
No Panowie bardzo dobra robota forum jak i glowna zap****la jak Ferarri, normalnie cos pieknego, malo jest stron ktore laduja sie rownie szybko :piwo: :piwo:

test edycji postu :piwo: jestem w szoku :piwo: :piwo:

VIZZARD 06.05.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez epol
Forum smiga jak zawsze, czyli bardzo dobrze :spoko:

A powiadomienia dalej nie śmigają jak nigdy ... :blee:

epol 06.05.2005 17:15

Forum smiga jak zawsze, czyli bardzo dobrze :spoko:

VIZZARD 06.05.2005 09:57

Cytat:

Napisany przez ed hunter
styl MacGyver fajny, ale dla mnie za kolorowy

No wiesz ...

Kiedy świat jest szary, bezbarwny i smutny - ogarnia cię nostalgia

Lecz gdy odpalisz MacForum - żale, smutki oraz przygnębienie mijają :taktak:

I przeradzają się w euforię prowadzącą do ekstazy ...

ed hunter 06.05.2005 09:44

styl MacGyver fajny, ale dla mnie za kolorowy. pojadę na nim trochę, to może się przyzwyczaję.

a forum śmiga ale jakby wolniej...

{[(wykończą mi się pojemniki z kolorami w monitorze i co nowe kupować? :> )]}

VIZZARD 06.05.2005 09:07

Cytat:

Napisany przez ed hunter

ja jadę na stylu cdrinfo.pl, bo mi pasuje :P

A ja jadę po MacGyverze :O

To to mi dopiero pasuje :>

@MacGyver!

Naprawdę spoko temacik :spoko:

VIZZARD 06.05.2005 09:03

Cytat:

Napisany przez @ndy
@grzeniu u mnie też powiadomienia nie dochodzą

Ja też tak mam! :buu:

Może to wina SCSI? :idea:

Albo dyski twarde są nieprzystosowane do wysyłania powiadomień?

Chyba, że powiadomienia są teraz płatne ... :taktak:

:>

Piterniel 06.05.2005 00:02

U mnie to samo :)

andy 05.05.2005 22:30

@grzeniu u mnie też powiadomienia nie dochodzą

grzeniu 05.05.2005 22:13

A ja nie dostaje dzisiaj powiadomien o odpowiedziach, u was to dziala?

Forum chodzi chm inaczej, tzn strony wczytuja sie od razu do konca, czyli jest lepiej ale z drugiej strony troche czekam na zastartowanie. Nie wykluczam ze to cos u mnie, skoro u was lata jak rakieta.

Chyba faktycznie stany gadu tak hamowaly wczytywanie stron. Proponuje, chyba tak jak teraz jest czyli, zeby zostala informacja o numerze gadu z ikonka ale bez wczytywania stanu dostepnosci.

MacGyver 05.05.2005 20:23

Forum teraz nie chodzi...teraz to zap**, tfu...chodzi szybciej :spoko:
:jeep:

btw: czekamy na fotki :)

ed hunter 05.05.2005 19:46

no i teraz śmiga jak ||

ja jadę na stylu cdrinfo.pl, bo mi pasuje :P

Unit 05.05.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
Tak źle i tak nie dobrze. Ehh... i jak Wam dogodzić ;p

Hmm... Wymagający raczej nie jesteśmy... Może po małej serwerowni dla każdego + jakiś laptop żeby mieć dostęp do forum z każdego miejsca? ;)

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wydać forum na CD :P

Tylko na dobrych nośnikach żeby potem za 2-3 lata nie trzeba było wszystkiego kopiować na nowe ;)

Bartez 05.05.2005 19:29

Usunąłem pobieranie statusu w gg. Właściwie to on nie działał w ogóle. Zamiast tego jest czerwone słoneczko i czy ktoś jest online, czy offline - zawsze będzie czerwone. Obrazek został tylko po to, żeby wiadomo było, czy ktoś podał gg, czy nie.

No i działa to szybciej zdecydowanie. Wcześniej tego nie zauważyłem, bo używam stylu MaciejT 1 (za który mu dzięki :)) i tam nie ma pobierania statusu gg.

andy 05.05.2005 19:24

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ikonki gg zostana usunięte. Zbyt wiele czasu zajmuje pobieranie stanu użytkowników, a myślę, że mało kto z tego korzysta. Mam rację? :)

Masz. Wczytywanie statusów z gg tlena i innych trwa czasami wieki. Ale proponuje nie usuwać całkowicie tych informacji. Można zrobić np. jak na tym screenie:
http://img204.echo.cx/img204/3104/capture18xx.jpg
Plus dodać jeszcze kilka sieci. Oczywiście bez podawania statusu:)

P.S. Teraz forum chodzi szybciej.

gallus 05.05.2005 18:56

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ikonki gg zostana usunięte. Zbyt wiele czasu zajmuje pobieranie stanu użytkowników, a myślę, że mało kto z tego korzysta. Mam rację? :)

[..]

Co racja - to racja :)

Bartez 05.05.2005 18:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter
tylko trzeba czasami czekać na zalinkowane rzeczy... ostatnie sie ładuje GG około 5-8 sekund

Co do wymiany, można powiedzieć, że zakończyła się pełnym sukcesem. Sprzęt został zainstalowany (co i jak opiszemy w najbliższym czasie), Pilnik postawił nowy system, za co mu wielkie dzięki i wszystko chyba śmiga :) Z obecnego konfigu można wyciągnąć jeszcze trochę (optymalizacja pod AMD), więc ma być jeszcze lepiej :)

Czekamy na zdjęcia od Misia i wtedy zamieścimy dokładniejszą relację (nie obyło się bez dodatkowych atrakcji jak zwykle ;)) i napiszemy, na czym teraz stoi CDRinfo.pl :)

ed hunter 05.05.2005 18:20

wydać forum na CD :P

Bartez 05.05.2005 18:17

Cytat:

Napisany przez Unit
Dokładnie, wcześniej klikałem na jakiś temat i mogłem zrobić sobie przerwę na herbatkę, teraz nawet nie zdążę puścić myszki ;)

Tak źle i tak nie dobrze. Ehh... i jak Wam dogodzić ;p

Skubi 05.05.2005 17:39

U mnie działa ok czyli szybko:)

Unit 05.05.2005 17:14

Cytat:

Napisany przez Bartez
za szybko się otwierają? ;p

Dokładnie, wcześniej klikałem na jakiś temat i mogłem zrobić sobie przerwę na herbatkę, teraz nawet nie zdążę puścić myszki ;)

ed hunter 05.05.2005 16:57

tylko trzeba czasami czekać na zalinkowane rzeczy... ostatnie sie ładuje GG około 5-8 sekund

Bartez 05.05.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez Unit
Teraz jest jeszcze gorzej... ;p

za szybko się otwierają? ;p

Unit 05.05.2005 16:50

U mnie trzeba było czekać ostatnio po 20-30 sekund za każdym razem jak wchodziło się do jakiegoś tematu albo jak klikało się na odśwież.
Teraz jest jeszcze gorzej... ;p

He he, żartuję... Teraz tematy otwierają się w tym samym momencie, w którym się je kliknie :D

Patrix 05.05.2005 16:41

u mnie jak chodziło tak chodzi :D -szybko ||

czero 05.05.2005 16:39

Lepiej, chociaz u mnie zawsze bylo dobrze, ale teraz to normalnie full wypas :D

joujoujou 05.05.2005 16:19

Jest poprawa! Śmiga szybciutko! :taktak:

rycho 05.05.2005 16:12

Jest zauważalna poprawa.:)

Bartez 05.05.2005 16:04

To cieszy, że się poprawiło. Czekamy na potwierdzenie od większej ilości osób :)

@gallus
Na poprzednim sprzęcie, baza strasznie zjadała nam serwer. Było za mało ramu i ogólnie system nie był zbyt zoptymalizowany. Cały proces wymiany opiszemy (wraz ze zdjęciami, o które prosiliście - o ile wyszły) :)

gallus 05.05.2005 15:53

O kutfa CDRinfo działa szybciej, aż w to nie wierze :P
-edit-
w ciagu 3s mągę wyedytowac swoja wypowiedz a kiedys zjmowało to ok. 3min :|
-edit-
ale dalej nie wiem dlaczego wymiana sprzetu w serwerowni przyspieszyla otwieranie sie forum? - u mnie :fiu:

*Vojtas* 05.05.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez Bartez
Właśnie przeprowadziliśmy modernizację serwera. Jeszcze przez jakiś czas mogą pojawiać się różne kwiatki, ale dopieszczamy konfiguracje :) Prosimy o cierpliwość.

No nie wiem jak u innych, ale u siebie widzę zdecydowaną poprawę (bez proxy działa tak jak trzeba).

pozdr.

Bartez 05.05.2005 14:57

czepiacie sie ;p :D

MacGyver 05.05.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to było dzisiaj piękne

Też na to trafiłem ;p

ed hunter 05.05.2005 14:40

Ilość załączników: 1
to było dzisiaj piękne ||

ale jak teraz wszystko śmiga :fiu:

epol 05.05.2005 14:32

Cytat:

Napisany przez @ndy
Witam!
Gdy próbuje odpalić www.cdrinfo.pl albo forum.cdrinfo.pl wyskakuje komunikat:
http://img204.echo.cx/img204/3/capture13gz.th.jpg
Czyżby baza danych padła?

Zajrzyj na glowna cdrinfo.pl Dzis jest modernizacja :)

EDIT:
Wyprzedziliscie mnie.

Bartez 05.05.2005 14:31

Właśnie przeprowadziliśmy modernizację serwera. Jeszcze przez jakiś czas mogą pojawiać się różne kwiatki, ale dopieszczamy konfiguracje :) Prosimy o cierpliwość.

ThanatoS 05.05.2005 14:29

Nic nie padlo, jak widzisz juz wszystko jest ok

andy 05.05.2005 14:25

Witam!
Gdy próbuje odpalić www.cdrinfo.pl albo forum.cdrinfo.pl wyskakuje komunikat:
http://img204.echo.cx/img204/3/capture13gz.th.jpg
Czyżby baza danych padła?

Piterniel 02.05.2005 22:35

Użyj innego z serii w3cache ;)

gallus 02.05.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Bardzo duzo grafik idzie z wolnych serwerow, dodatkowo (o zgrozo) najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

Ale to nie jest wina tych informacji, ponieważ przez proxy działa szybko (niestety proxy częsti pada) :'(

joujoujou 02.05.2005 20:52

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
[...]najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

To może wywalić te informacje spod postów, niech sobie zostaną w profilu. :taktak:

ThanatoS 02.05.2005 19:41

Cytat:

Napisany przez gallus
No niestety nadal forum ładuje się ~45s :( a proxy ciągle szwankuje :|
Są jeszcze jakieś nadieje, że forum będzie działało mi normalnie...??

Bardzo duzo grafik idzie z wolnych serwerow, dodatkowo (o zgrozo) najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

epol 02.05.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez gallus

eee tam u mnie smiga jak zawsze, czyli bardzo szybko :spoko:

gallus 02.05.2005 11:06

No niestety nadal forum ładuje się ~45s :( a proxy ciągle szwankuje :|

smolik 25.04.2005 23:02

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no dzisiaj to i ja ponarzekam.

wszystko jest pięknie, tylko żadna stona nie może załadować się do końca, trzeba czekać minutę, dwie aż dociągnie do końca. wygląda to tak: klikam na coś, strona się ładuje w mgnieniu oka a potem stoi (pasek prawie cały i klepsydra przy wskaźniku). :|

Przyłączam sie u mnie problem jest identyczny. Niby stronka cała jest załadowana ale nie do końca bo cos się jeszcze ładuje.

andrzejj9 25.04.2005 22:06

A mi wszystko ładnie działało na tych podanych przy okazji ustawieniach proxy aż do dzisiaj, kiedy nagle przestały mi się otwierać jakiekolwiek strony. Musiałem wrócić do zwykłych ustawień. Forum na razie na nich chodzi, ale już zdecydowanie powolniej..

ed hunter 25.04.2005 20:52

no dzisiaj to i ja ponarzekam.

wszystko jest pięknie, tylko żadna stona nie może załadować się do końca, trzeba czekać minutę, dwie aż dociągnie do końca. wygląda to tak: klikam na coś, strona się ładuje w mgnieniu oka a potem stoi (pasek prawie cały i klepsydra przy wskaźniku). :|

Bartez 25.04.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez gallus
Chyba nie, u mnie nadal strasznie muli, a proxy ciągle pada :'(

Na czwartek planujemy modernizację serwera. Jak to nie pomoże, to nie wiem.

gallus 25.04.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

Chyba nie, u mnie nadal strasznie muli, a proxy ciągle pada :'(

Bartez 21.04.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

prometeusz 21.04.2005 15:03

troszke, może tak - na tomiast napewno szybciej dostaje powiadomienia o prenumeracie :) - nie nadązam czytać

Mich@ł 21.04.2005 14:57

Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

prometeusz 20.04.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez gallus
a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

jedynie 2 profile w przeglądarce (netscape, mozilla) , ale to raczej nie to o co cichodzi, bo przecież jak odpalisz 1profil to by móc skorzystać z 2-ego musisz zamknąć przeglądarke i uruchomić na nowo - no chyba że kożystasz z 2 przeglądarek naraz to w jednej ustawisz proxy

joujoujou 20.04.2005 02:43

Odnośnie proxy:
Czy warto z niego korzystać do przeglądania np. CDRinfo będąc poza granicami kraju, a jeśli tak to polskie proxy czy może któryś z tych:
http://www.google.ie/search?hl=en&q=...cr%3DcountryIE
???

andrzejj9 19.04.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

No już wcześniej to znalazłem, ale dzięki. Zmieniłem i rzeczywiście forum ruszyło z kopyta :)

*Vojtas* 19.04.2005 22:09

Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

andrzejj9 19.04.2005 21:22

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

ps: Ok, już chyba znalazłem.

andrzejj9 19.04.2005 21:20

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

ed hunter 19.04.2005 18:09

kurcze, nie mogę, muli mi w tle około 40, jestem podłączony bez proxy i forum śmiga....

edit: jak to pisze muli 59 i jest spoko

gallus 19.04.2005 17:51

a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

*Vojtas* 19.04.2005 12:29

Ja jadę na radiówce (LAN) przy dobrych układach łapię sygnał z pięciu nadajników (na obrazku akurat trzy najmocniejsze).

pozdr.

JacekX 19.04.2005 12:10

U mnie też chodzi fatalnie. Strona główna CDRinfo otwiera mi się 15 min forum podobnie.Teraz jestem na Firefox 1.03 IE chodzi tak samo. wszystkie inne stronki otwierają się bez problemów.Czy ktoś już znalazł wyjaśnienie tej sytuacji??????

grzeniu 19.04.2005 11:10

U mnie tez neo 640. Na proxy Pitera chodzi moze nie tyle szybciej w ogole, co szybciej doczytuje sie do konca stronki i nie ma tych przeskokow. Bez proxy to sie czekalo dlugo, w tym czasie czytajac przewijalo sie juz strone i nagle ten przeskok z powrotem ... no i szukanie miejsca w ktorym sie skonczylo.
Teraz to jest juz do zniesienia, ale i tak w najlepszych czasach bylo lepiej.

Oczywiscie inne strony smigaja tak jak zwykle, to jest problem tylko z cdrinfo.

PS Przynajmniej u mnie nie wyglada to az tak zle jak u Andrzejj9, gdyby tak bylo to uznalbym ze nie ma sensu czekac i poddalbym sie.

andrzejj9 19.04.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez Bartez
A próbowałeś łączyć się przez proxy podane przez Piterniela?

A jeszcze nie.. i sorry za banalne pytanie, ale gdzie to się zmienia?

yahol 19.04.2005 11:01

Ja osobiscie jestem na Aster Warszawa, w domu zew. IP, w firmie wew. IP za wlasnym NATfirewallem i Barricada :D
Na obu IP chodzi slabo, chodz obecnie lepiej. Juz nie ma takich zaciec.

Bartez 19.04.2005 10:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja mam Neo (512). Przed chwilą na otworzenie się kilku stron czekałem po kilkadziesiąt minut (!). Teraz (dosłownie po dwóch - trzech minutach) chwilowo wszystko chodzi dobrze (nie bardzo dobrze, bo strony wczytują się po 1 - 2 minuty), ale akceptowalnie.

A próbowałeś łączyć się przez proxy podane przez Piterniela?

andrzejj9 19.04.2005 10:54

Cytat:

Napisany przez Bartez
Jeżeli problemem jest blokowanie jakiejś puli adresów przez któregoś z providerów (np tepse), to obawiam się, że nic z tym nie zrobimy :| Z tego, co piszecie, wspólną cechą jest posiadanie neo.

U mnie np problem nie występuje, ale jestem w sieci lokalnej przyłączonej do DSL-a. Podobnie kilka innych osób, które o to pytałem. Jeżeli powodem jest jakieś tajemnicze blokowanie użytkowników neostrady, to mamy problem.

Proszę o potwierdzenie, bądź zaprzeczenie mojej teorii (tzn, czy macie neo, czy coś innego).

Ja mam Neo (512). Przed chwilą na otworzenie się kilku stron czekałem po kilkadziesiąt minut (!). Teraz (dosłownie po dwóch - trzech minutach) chwilowo wszystko chodzi dobrze (nie bardzo dobrze, bo strony wczytują się po 1 - 2 minuty, ale akceptowalnie).

Piterniel 19.04.2005 07:00

Gallus akurat nie ma neo ;)
Ja mam neo i działa mi dobrze bez proxy, ale lepiej z proxy :D

Bartez 19.04.2005 02:27

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
No i na tym proxy wymiata aż miło. Powiedzmy, że obejście tego problemu w ten sposób na razie mi wystarczy. Ale liczę na to, że ktoś prędzej czy później odkryje przyczynę i rozwiąże problem.

Piterniel dzięki.

Jeżeli problemem jest blokowanie jakiejś puli adresów przez któregoś z providerów (np tepse), to obawiam się, że nic z tym nie zrobimy :| Z tego, co piszecie, wspólną cechą jest posiadanie neo.

U mnie np problem nie występuje, ale jestem w sieci lokalnej przyłączonej do DSL-a. Podobnie kilka innych osób, które o to pytałem. Jeżeli powodem jest jakieś tajemnicze blokowanie użytkowników neostrady, to mamy problem.

Proszę o potwierdzenie, bądź zaprzeczenie mojej teorii (tzn, czy macie neo, czy coś innego).

*Vojtas* 19.04.2005 01:03

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Użyjcie proxy :

193.219.28.144:8080

No i na tym proxy wymiata aż miło. Powiedzmy, że obejście tego problemu w ten sposób na razie mi wystarczy. Ale liczę na to, że ktoś prędzej czy później odkryje przyczynę i rozwiąże problem.

Piterniel dzięki.

#edit Czołgista wszystkie inne strony wczytują się z szybkością adekwatną do szybkości łącza, którego używam problem jest tylko z cdrinfo.pl
Wiem jak ta strona wczytywała się wcześniej i widzę jak wczytuje się teraz, (bez proxy) nie przesadzę jak napiszę, że jest dziesięć razy wolniej. Dlatego nikt tu nie robi z igły wideł tylko zgłąsza zaistniały problem i liczy na jego rozwiązanie. Wspólnie próbujemy wydedukować, co się popierdzieliło.

pozdr.

Czołgista 19.04.2005 00:59

Chyba Panowie robicie z igły widły !
Ja mam neo 128 i wszystko działa jak trzeba , nie narzekam !
Owszem czasami się zdaży przycięcie na 3-5 sek , ale czasami i tyle !
Jak dla mnie to jest spoko !
A wina nie leży po stronie CDRinfo, takie moje zdanie.
Może teraz nie piszę , ale za to czytam :)

Piterniel 18.04.2005 23:56

Użyjcie proxy :

193.219.28.144:8080

*Vojtas* 18.04.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez Bartez
Wygląda na to, że w tym przypadku kwestia łącza odpada :| Czy tak się dzieje na wszystkich przeglądarkach? Może firewall coś spowalnia? Miałem taki przypadek, że w ogołe mi się forum nie chciało załadować po zainstalowaniu NIS 2003 (Norton Internet Security).

Bartez potwierdzam to, co napisał gallus w poście nr. 46 (z wyjątkiem linuxa, bo jeszcze nie używam).

pozdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59.