![]() |
hmm, to ciekawe, Piterniel polecił mi pewne proxy przez, które forum śmiga aż miło, coś (ktoś) blokuje chyba pewne ip... :| ale dlaczego?
|
Sam nie wiem, o co chodzi, bo teraz na przykład chodzi mi wszystko idealnie..
|
ja nadal nie wiem o co chodzi.
problemy były jak załoga grzebała. ja za problem uważam małe zacinanie się forum czzasami. (jak łącze mam czyste 640 neo) a może to być spowodowane dużą liczbą userów.... ale ogólnie śmiga. jak się tnie to wiem z jakiego powodu - download na poziomie 78KB/s || |
Co do edytowania własnych postów, to jak próbuję to zrobić, to otwieranie się strony, zakładając, że w ogóle się uda, trwa kilka do kilkunastu minut.
|
Dzieje się tak na linuxie/windowsie bez firewalla, w kazdej przegladarce :|
U mnie tak: http://img179.echo.cx/img179/3410/for0jc.jpg http://img129.echo.cx/img129/4643/cdr3ho.jpg PS zna ktoś stronke w której podawało się adres strony, a ona liczyła czas otwierania się...?? :) |
U mnie wsio dziala szybko :)
|
Cytat:
'modernizacja' serwera też nic nie da, bo jestem bardziej niż pewny, że winny temu jest kod, zwalony kod a nie sprzęt ps. jak wyniki zbiórki? - bo coś temat umarł a szkoda, bo ciekawy był i pewnie dla wielu jeszcze jest |
U mnie też nie ma żadnych problemów z działaniem forum.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Tak to wygląda u mnie.
|
Cytat:
|
na dzień dzisiejszy wszystko chodzi, powiem że nawet bardo dobrze
|
Ilość załączników: 2
Tracerty nie sa zle, u mnie startuje dobrze.....tylko to doczytywanie strony do konca i przeskakiwanie wkurza, bo to trwa dluuugoo.
|
Ja mam dokładnie coś takiego, jak Yahol.. Już zacząłem nawet jakiś wirusów w kompupterze szukać. W każdym razie jeśli spróbuję na raz otworzyć z pięć stron na forum, to nie wczytuje się już żadna. Pojedynczo jeszcze czasami tak, ale i tak trwa to z pięc - dziesięc minut..
|
U mnie wszystko chodzi normalnie zarówno w pracy jak i w domu.
|
Witam,
problem w tym, że u mnie i kilku osób, których pytałem zarówno strona główna, jak i forum chodzą bez problemu. Powiedziałbym nawet, że śmigają jak rakieta, więc to nie może być problem sprzętowy, bo wtedy tak samo powinno się ślimaczyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś wąskie gardło (może celowo znowu przez tepse zrobione) między Wami, a Poznaniem, gdzie stoi nasz serwer. Proszę o wklejenie kilku traceroutów i zobaczymy, jak to wygląda. |
U mnie gdzieś od pięciu dni jest to samo.
Przez to mulenie zaglądam max do kilku tematów i daję sobie odbój. Niecierpliwość to jedna z moich wad niestety. pozdr. |
I zna ktoś przyczyny takiego zachowania forum, bo strasznie denerwuje takie oczekiwanie na załadowanie sie podstrony :|
Może coś z bazą danych, (np. za duzo załączników)... ;( |
Forum i strona główna działaja strasznie powoli, ciężko dostać się gdziekolwiek bo ładowanie każdej podstrony trwa ~45s wspomne, że wszystkie inne strony działają normalnie, również transfery są normalne jak na moje łącze (2mbps)
PS Sprawdzałem u kuzynki na neo128 to stronka/forum działaja o wiele sybciej i nasunęła mi sie mysl, że może na serwerowni przyblokowali troche jakieś pule adresów IP lub jakieś hosty, bo to strasznie dziwne, że u jednych jest OK a u innych zamula :| |
a mi śmiga aż miło patrzeć ;)
mogę w między czasie nawet herbate, czy kawe zalać i wymieszać :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......
druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle) |
moja paskuda pochodzi z szybkiego serwera ;)
edit: ok, żeby nie było na mnie daję małą ;) |
cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow
|
Cytat:
|
Cytat:
A na stronie głównej cdrinfo, w komentarzach nie ma problemu. Strony ładują się OK... Tylko z forum jest coś nie tak :/ |
Cytat:
|
Cytat:
+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo) |
Otoz to, ujales to bardzo trafnie. I bardzo to wkurza.
|
To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/
|
Cytat:
|
W tej chwili nie wyswietlaja mi sie strony z przycisku "odpowiedz"
Strony nie laduja sie do konca Sprawdzilem na 2 kompach z tej samej sieci -ASTER Warszawa - i jest podobnie.Obecnie OPERA 7.54. Strona forum laduje sie tak, ze tekst posta mam scisniety po prawej stronie, a 90% pola zajmuje avatar z podpisem. Dodanie zalacznika jest absolutnie niemozliwe!!! Zmiana ustawien forum - tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
czasami faktycznie forum chodzi koszmarnie wolno.
zwykle ma to miejsce w nocy gdzieś po godzinie 22. akurat mam chorobowe, więc siedzę troszkę dłużej i niestety już kilka razy to zauważyłem. |
Przymula juz od dosc dawna, ale ja to tlumacze sobie koniecznoscia doinwestowania w sprzet. No i czekam, dopytywalem nawet ostatnio czy cos sie dzieje.....
|
U mnie spoko ! (neo 128)
Czasem się zdażają 1-2 sek przycinki , ale rzadko . Ja nie narzekam :) |
Najlepiej użyj proxy ;)
|
Moze czyszczenie ciasteczek pomoze...
|
ja tak mam od niepamietnych czasow, myslalem ze tak powinno byc :)
|
@ yahol mam cos podobnego.
Forum ma tak jakby "przestoje". Sa takie chwile, ze strasznie dluuuugo sie wszystko laduje, a juz po chwili pedzie jak zwykle. |
u mnie śmiga
nawet pingi nie ida wiecej niż 65ms |
Nie moj komp, maja tylko karta sieciowa, modem, kabelki.
Wszystkie strony chodza dobrze, tylko forum wolno, a wejscie w ustawienia forum jest niemozliwe. Nic nie sciagam ( ewenemwnt :D ) Gdyby inne strony mi zwalnialy, to bym mial podejzenia, ale tak....? Komp zeskanowany na wszystkie strony :D Nic nie ma. |
U mnie tez wporzo.
Moze cos sciagasz i Ci zwalnia?? |
Generalnie to u mnie jest wszystko ok.
|
Wszystko ok :spoko:
Firefox 1.02 |
u mnie działało wolniej niż zwykle ale to chyba w dużym stopniu wina zakupów on-line ;)
które od czasu do czasu rozpędzają się niemiłosiernie. edit: zakupy zwolniły do 13 i wszystko chodzi cacy (neo 640) |
U mnie takze wszystko dziala normalnie (opera 7.54) ;).
|
U mnie też normalnie chodzi :)
|
Dziwne, u mnie działa normalnie :idea: Może niech inni się wypowiedzą na ten temat.
|
Dzialanie forum
Chcialbym dowiedziec sie, czym spowodowane jest tak strasznie powolne dzialanie forum?
Strona forum otwiera sie 1-2 minuty, otwarcie ustawien profilu - jest calkowicie niemozliwe. Edytowanie czegokolwiek trwa wieki, albo jest niemozliwe. Wejscie w ustawienia - nie dziala. Czy u was tez tak jest? Co prawda uzywam obecnie IE, na innym kompie niz zwykle, z powodu awarii mojego osobistego kompa, ale do q...nedzy to nie moze miec zadnego wplywu na szybkosc forum. Inne fora dzialaja normalnie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:18. |