Cytat:
Napisany przez pawelblu
Zamykac, usuwac posty / usuwac cale dyskusje ...
[...]
Chodzi glownie o texty w stylu co kupic. Jezeli tak jak teraz, beda sie wplatywaly w konkretne dyskusje o sprzecie, to wcale nie bedzie lepiej i zdrowiej, a te cale przemeblowania moga okazac sie niewystarczajace w konfrontacji z nowym userem ktory tu przyszedl tylko po jedno: podac mu na tacy najlepiej z linkiem co i gdzie ma kupic. Zreszta takie sytuacje czasem owocuja stronami niepotrzebnych dyskusji powtarzanych przy kazdym takim przypadku. [...]
|
A ja nie widzę specjalnie problemu.
Jeśli nowy user zapyta się np. "we flash'owaniu" jaką kupić nagrywarkę to taki post można przecież wykasować. Jeśli nowy user założy temat, który wałkowany był już milion razy, można go zamknąć, podać linka, a np. pod wieczór wrzucić do śmietnika tudzież wykasować... I nie ma bałaganu.
Jak jest w praktyce? Hmmm... różnie. Któregoś razu poszukując interesujących mnie informacji trafiłem na temat, w którym prawie pięć stron to offtop. Toż to krew może człowieka zalać... Ja rozumiem: dwa posty, trzy, a niech będzie i cztery, ale 5 stron?
Cytat:
Napisany przez pawelblu
I przede wszystkim za czym zawsze sie opowiadalem - ostrzejsza moderacja, nawet nie jesli chodzi o represje, tylko o 'zwracanie niektorych dyskusji na wlasciwy tor'.
|
Również jestem za.
Ponadto drażnią posty w stylu:
" Ściongnołem se gre XXX i kuna fak, to starforce jest czy safedisk. i co to ten cały miniimage?"
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Blok rozrywka: Gry, filmy, humor i oddzielnie blok rozne z OT i reszta. Tak jak napisalem wyzej lepiej chyba byloby blok rozrywka out, Gry, filmy, humor jako subfora OT. Obecne subfora OT: czyli hardware i software, wydaja mi sie byc dosc sztuczne (patrzac na przebieg i rodzaje dyskusji w OT).
|
Hmm... sztuczne? Jak dla mnie to dobre posunięcie oddzielić "sprawy techniczne" od np. "tapeta na wasz pulpit", a że narazie panuje mały chaos... ... Poprostu sporo jest do przenoszenia. Tego nie teleportujesz od tak, na kiwnięcie palca.
Rozpisałem się... ... :)
|