Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Nowa organizacja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/nowa-organizacja-forum-54202/)

Bartez 13.07.2005 01:59

Cytat:

Napisany przez Czołgista
a temat
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54218
może by tak na łono DVDvideo ?
Bo założył temat nowy user , w dobrej wierze, zmylony nazwą działu ;)
A wczoraj osobiście (naocznie) byłem świadkiem :) jak user W.4. pokonał dzielnie to zabezpieczenie.
I to info raczej do DVD video pasuje ? Tak mi się wydaje.

Poszło do DVD-Video

Desden 13.07.2005 02:28

6001 :D

A wiecie że cdrinfo.com może nam pozazdrościć konsol, my jesteśmy THE BEST-polska Rulezz :spoko:

Czołgista 13.07.2005 03:49

Cytat:

Napisany przez desden
... THE BEST-polska Rulezz ...

Dopiero teraz na to wpadłeś ? ||
;)

Berion 13.07.2005 06:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zamykac, usuwac posty / usuwac cale dyskusje ...
[...]

Chodzi glownie o texty w stylu co kupic. Jezeli tak jak teraz, beda sie wplatywaly w konkretne dyskusje o sprzecie, to wcale nie bedzie lepiej i zdrowiej, a te cale przemeblowania moga okazac sie niewystarczajace w konfrontacji z nowym userem ktory tu przyszedl tylko po jedno: podac mu na tacy najlepiej z linkiem co i gdzie ma kupic. Zreszta takie sytuacje czasem owocuja stronami niepotrzebnych dyskusji powtarzanych przy kazdym takim przypadku. [...]

A ja nie widzę specjalnie problemu.
Jeśli nowy user zapyta się np. "we flash'owaniu" jaką kupić nagrywarkę to taki post można przecież wykasować. Jeśli nowy user założy temat, który wałkowany był już milion razy, można go zamknąć, podać linka, a np. pod wieczór wrzucić do śmietnika tudzież wykasować... I nie ma bałaganu.

Jak jest w praktyce? Hmmm... różnie. Któregoś razu poszukując interesujących mnie informacji trafiłem na temat, w którym prawie pięć stron to offtop. Toż to krew może człowieka zalać... Ja rozumiem: dwa posty, trzy, a niech będzie i cztery, ale 5 stron?

Cytat:

Napisany przez pawelblu
I przede wszystkim za czym zawsze sie opowiadalem - ostrzejsza moderacja, nawet nie jesli chodzi o represje, tylko o 'zwracanie niektorych dyskusji na wlasciwy tor'.

Również jestem za.

Ponadto drażnią posty w stylu:
"Ściongnołem se gre XXX i kuna fak, to starforce jest czy safedisk. i co to ten cały miniimage?"

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Blok rozrywka: Gry, filmy, humor i oddzielnie blok rozne z OT i reszta. Tak jak napisalem wyzej lepiej chyba byloby blok rozrywka out, Gry, filmy, humor jako subfora OT. Obecne subfora OT: czyli hardware i software, wydaja mi sie byc dosc sztuczne (patrzac na przebieg i rodzaje dyskusji w OT).

Hmm... sztuczne? Jak dla mnie to dobre posunięcie oddzielić "sprawy techniczne" od np. "tapeta na wasz pulpit", a że narazie panuje mały chaos... ... Poprostu sporo jest do przenoszenia. Tego nie teleportujesz od tak, na kiwnięcie palca.

Rozpisałem się... ... :)

andrzejj9 13.07.2005 07:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Oznacza ona mniej wiecej tyle ze zmiany ida w zupelnie zlym kierunku, z czym osobiscie nie do konca sie zgadzam.

Widzisz, kwestia jest też taka, że niezmiernie rzadko, jeśli w ogóle, zmiany od samego początku są akceptowane. Stare rzeczy, jakiekolwiek by one nie były, powodują pewne przyzwyczajenia i ich zmiana zawsze budzi sprzeciw. Dopiero po jakimś czasie okazuje się, że to, co było kiedyś było tragiczne, a zmiany były na lepsze :)

legion 13.07.2005 09:50

Cytat:

Napisany przez Bartez

Chcesz moderatora? 8 ) IMHO nadajesz się :)

chyba zartujesz jakby zostal modem to juz widze co by sie tu dzialo pomysly co niektore raczej nadajace sie do sejmu Rzeczy Pospolitej chyba nie chodzi o usztywnienie forum ale takze o to zeby mozna bylo sie wypowiadac nawet na konkretny temat luzno a nie pod pretekstem jakis ostrzezen na czerwono moze jeszcze zalozymy dzieniczek uwag dla userow :)

Desden 13.07.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Dopiero teraz na to wpadłeś ? ||
;)

Jakby tak było,to musiałoby być sprzeczne ze mną samym :P

raptor123 13.07.2005 22:53

nie kracz z tymi ostrzezeniami, bo jeszcze komuś z władzy przyjdzie to do głowy,

PS. Nie wiem czy już to było wcześniej ale kiedys nie mogłem tego znaleść - prenumeracja dyskusji bez pisania w niej postu :)

Bartez 13.07.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez raptor123
PS. Nie wiem czy już to było wcześniej ale kiedys nie mogłem tego znaleść - prenumeracja dyskusji bez pisania w niej postu :)

Na samej górze, rozwijalne menu: Opcje związane z dyskusją -> Zaprenumeruj dyskusję

Eliasz 14.07.2005 00:03

Czyli co zostanie podział w OT na hardware i software?? ja bylbym za tym żeby to połaćzyć, bo często nie wiadomo czy nawala sprzęt czy to kwestia oprogramowania

I jeszcze jedno jeśli chodzi o dział Humor. Czy zwykli userzy nie mogą w nim zakładać nowych topic'ów?? bo ja nie mogę, bo chciałem założyć temat o śmiesznych aukcjach na allegro i innych serwisach aukcyjnych.

Pzdr.

kizio 14.07.2005 00:14

hmm ja sie juz pogubiłem... więc w OT będą działy Oprogramowanie i Sprzęt a Rozrywka zostanie tak jak jest czy Rozrywka powędruje do OT?

raptor123 14.07.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez Bartez
Na samej górze, rozwijalne menu: Opcje związane z dyskusją -> Zaprenumeruj dyskusję

Własnie po tym "remoncie" znalazłem tą opcje i nie wiedziałem czy była wcześniej czy dopiero teraz się pojawiała :)

Offtipic przydało się połączyć, lub żeby wyglądał tylko do przeglądania, czytania tak, czyli wszystko w jednym "kuble" Sprzęt i Oprogramowanie.
http://img95.imageshack.us/img95/851...pic18lj.th.jpg
Teraz chyba nie ma wszystkich tematów, tak mnie się wydaje ;)

przyodpisywaniu post lądował by z tam gdzie powinien być (sprzęt, oprogramowanie), tam gdzie topic został napisany.
Pisanie pod "kubłem" Offtopic było by nie możliwe.
Pisanie tylko pod Offtopic->Sprzęt lub Offtopic->Oprogramowanie

Pewnie to jest nie realne ale nawiązywało by do poprzedniego podziału forum, bardziej według mnie przyjaznego.
Pozdr :)

bgn 14.07.2005 11:29

:'( jestem tu coraz rzadziej - ale to poszadkowanie zupelnie mi nie odpowiada- ale cieszę sie że wlasciciele forum sa innego zdania.Dobre samopoczucie to niekiedy 100%sukcesu

yahol 14.07.2005 11:37

Cytat:

Napisany przez bgn
:'( jestem tu coraz rzadziej - ale to poszadkowanie zupelnie mi nie odpowiada- ale cieszę sie że wlasciciele forum sa innego zdania.Dobre samopoczucie to niekiedy 100%sukcesu

Bgn - tez sie ciesze, ze zaczynasz myslec pozytywnie. :D
A nie tylko ksobnie - ja chce, mnie sie nie podoba, ja bym zmienil :)
Idziesz w dobrym kierunku - moze cos z ciebie bedzie.
Ja osobiscie intensywnie rozwijam sie w strone akceptacji :D

legion 14.07.2005 13:33

Jeszcze powiem jedna rzecz ze forum jest takze odwiedzane przez ludzi ktorzy czasem lubia sobie pofolgowac na tematy piwa kobiet czy luznej imprezy :) czy tacy ludzie juz sa skreslani z listy userow na forum :).Ja jestem takim czlowiekiem lubie sie wyluzowac(czego brak co niektorym kolega na forum :) ) i czasem jaja sobie robic wiec przez to powstaly fajnie tematy a takze urozmaicone zostaly stare tematy jak np. 812@832 gdzie jest cala wiedza na ten temat wraz z luznym obrazem uzytkownika takiego sprzetu na forum.
Ludzie poznaja sie a czasam nawet za przyjaznaja sie wiec jezeli zrobimy sztywna otoczke forum ludzie zaczna sie denerwowac :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20.