Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Nowa organizacja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/nowa-organizacja-forum-54202/)

Patrix 12.07.2005 11:58

Kobyła jak na Tweaku, mnie nikt o zdanie nie pytal :D

legion 12.07.2005 12:03

niewiem czy i tu ten temat cos da oraz opinie czlonkow forum :D

MacGyver 12.07.2005 12:09

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Co do tego profesjonalnego wyglądu to mam pewne wątpliwości: dlaczego do działu hardware przeniesiono topiki o komórkach, a np. o zegarkach nie? Jedno i drugie IMO niezbyt tam pasuje. :nie:

Bo narazie niewiemy czy subfora w OT zostają, czekamy na @Barteza 8 )
Kategoria Rozrywka zostanie tak jak jest || tylko dział Filmy zmieni się na Filmy i Muzyka

andrzejj9 12.07.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez legion

Ja jestem za tym, żeby te opinie zostały wzięte pod uwagę (może i też małe głosowanie?) przed ostatecznymi zmianami.

grzeniu 12.07.2005 13:04

No ogolnie za duzo klikania, scrolowania, skakania itp zeby poczytac to co do tej pory bylo wygodne w dostepie. Uklad za skomplikowany, tak jakby ilosc dzialow w jakis sposob swiadczyla o poziomie forum. Nie wygodne toto sie zrobilo.

MacGyver 12.07.2005 13:06

Cytat:

Napisany przez legion

O to chodzi, że Wasze opinie są zawsze brane pod uwagę w pierwszej kolejności. To po Waszych prośbach doszedł jeden dział a po decyzji administracji waraz z nim doszło kilka innych. Nad subforami FAQ myślę, że niema co dyskutować bo tam będą trafiały różnego rodzaju poradniki/artykuły itp
To Wy tworzycie to forum, my tu tylko sprzątamy ;)

mgit 12.07.2005 13:19

Subfora w Off Topic tylko przeszkadzają :taktak: bez nich było by o wiele lepiej :taktak:

Damianos L 12.07.2005 14:51

zgadzam sie z kolegami, subfora w off topic to zly pomysl, przeszkadzaja, za duzo klikania...

epol 12.07.2005 15:34

Podzila w OT nie podoba mi sie. Po co tam i s i h?

A ogolnie to niby ma byc przjerzyscie, ale troche tego za duzo. Trzeba bedzie duzo przeiwjac. Taka kobyla nam powstala.

Bartez 12.07.2005 15:38

Z podziału off topica się wycofujemy, bo nie ma chyba ani jednej osoby, której to by się podobało.

Pozostaje jeszcze kwestia Rozrywki - czy zostaje w oddzielnej kategorii, czy jako subfora w Off topicu. Bo z Nośników, Flashowania/Firmware, Konsol i Nagrywania w innych OS-ach już raczej nie zrezygnujemy.

W miarę rozwoju serwisu dojdą jeszcze nowe fora, ale to w swoim czasie.

epol 12.07.2005 15:56

Cytat:

Napisany przez Bartez
Z podziału off topica się wycofujemy, bo nie ma chyba ani jednej osoby, której to by się podobało.

Bardzo dobra decyzja :spoko:

A moze tak jeszcze przemianujesz dzial Nagrywanie w Linuxie na np Nagyrwanie w innych OSach?

andrzejj9 12.07.2005 16:04

Cytat:

Napisany przez epol
Bardzo dobra decyzja :spoko:

A moze tak jeszcze przemianujesz dzial Nagrywanie w Linuxie na np Nagyrwanie w innych OSach?

To chyba też jest brane pod uwagę i ja też to popieram.

Natomiast jestem też za tym, żeby humor i filmy były poddodziałami OT, a nie osobnymi działami.

Ale.. czekamy na głosy :)

rosol 12.07.2005 16:13

A moze tak rozrywke zrobic w jednym dziale? tzn. filmy, gry, muzyka, humor ??

Unit 12.07.2005 17:01

Według mnie Hardware i Software mogłyby być oddzielnymi działami. I też jestem za tym aby Humor i Filmy były poddziałami w OT.

A oto moja obecna propozycja na wygląd forum:

FORUM
  • Zostawić tak jak jest
NAGRYWANIE
  • Zostawić tak jak jest
RÓŻNE
  • Hardware
  • Software
  • Offtopic
    1. Gry
    2. Filmy
    3. Humor
    4. Inne
  • Kupię/Sprzedam/Zamienię
  • Śmietnik

Wracając jeszcze do podziału na Software i Hardware - niektórzy mogą uważać, że jest to niepotrzebne. Moim zdaniem jednak forum stałoby się czytelniejsze, ponieważ w chwili obecnej wszystkie tematy związane ze sprzętem czy oprogramowaniem powstają w Off Topic, gdzie są dodatkowo wymieszane z innymi zagadnieniami.

Poza tym nie wiem jak Wam się to spodoba ale wpadłem na pomysł aby w Software zamieszczać nie tylko pytania odnośnie danych programów czy informacje o nowych wersjach ale też, na przykład, różnego rodzaju tutoriale, konfiguracje oprogramowania, testy itp.
Podobnie można zrobić z działem hardware - nie tylko pytania i problemy ale też różnego rodzaju informacje o sprzęcie, porady, sugestie itp.

W takim przypadku istnienie działów Hardware i Software stałoby się, moim zdaniem, sensowne.

Jak narazie to wszystko, czekam na Waszą krytykę ;)

Weron 12.07.2005 17:06

Nie wiem czy juz ktos o tym napisal. A nie mam za duzo czasu aby czytac caly ten watek. Wiec w skrocie napisze tak: Przerost formy nad trescia. Nie podoba mi sie to. Zdecydowanie za duzo kategorii. Naprawde zrobil sie teraz niezly balagan. Sam offtopic jest jakis dziwny. Forum w forum itp. Nie bylo to chyba do konca przemyslane. Tak z biegu te zmiany naszly. Jesli mialoby to sluzyc uzytkownikom to nalezalo sie spytac publicznie jakie powiny byc zmiany i na podstawie wypowiedzi zrobic ten podzial. Wiadomo, ze i tak jednym by sie podobalo, a innym nie. Ale na pewno wynik bylby lepszy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39.