Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Nowa organizacja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/nowa-organizacja-forum-54202/)

andrzejj9 11.07.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Obecne poddzialy OT (hard i soft) - wywalic, blok rozrywka wywalic, a dzialy z bloku przeniesc (gry, film, humor) -> poddzialy OT

Ta propozycja wydaje mi się jak do tej pory najsensowniejsza.

I takie jeszcze pytanie - czy jest tu osoba, która uważałaby podział OffTopicu na hardware i software za potrzebny?

zene_k 11.07.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez MacGyver
khmm?? Nic nie było kasowane tylko przenoszone ;)
Posty w wątkach które znalazły się w FAQ były dzielone tak aby został tam tylko pierwszy (właściwy) post, link do pozostałych postów (komentarzy dotyczących tematu) znajduje się na dole każdego z tematów w FAQ 8 )

Niemożecie zakładać nowych tematów w Śmietniku ||
Możecie odpowiadać na tematy istniejące ;)
Śmietnik widoczny TYLKO dla zarejestrowanych 8 )

To co, teraz adminy i moderatorzy będą zakładać tematy w śmietniku??? :'(

A można będzie chociaż jakieś propozycje na priwa podsyłać ? ;) || :piwo:

Berion 11.07.2005 22:55

Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania...

Prawie każdy narzeka... Nie wydaje wam się, że w ten sposób forum stało się bardziej przejrzyste?

joujoujou 11.07.2005 23:01

Ilość załączników: 1
Co do przejrzystości to mam mieszane uczucia, swój układ już proponowałem, dodam jeszcze, że zajrzenie wszędzie (co robię codziennie) zajmuje mi znacznie więcej czasu niż dotychczas.

A tak BTW @Berion - gratulacje! :D

andy 11.07.2005 23:11

Może i jest więcej klikania ale forum nabrało przejrzystości i profesjonalizmu.

P.S. Wraz z wejściem jakiś czas temu do unii europejskiej przyjeliśmy ich normy/standardy więc sami rozumiecie........;) To było nie do uniknienia:P:)

joujoujou 11.07.2005 23:58

Co do tego profesjonalnego wyglądu to mam pewne wątpliwości: dlaczego do działu hardware przeniesiono topiki o komórkach, a np. o zegarkach nie? Jedno i drugie IMO niezbyt tam pasuje. :nie:

pykson 12.07.2005 00:04

@Berion

:D, a pamietam Twoje poczatki na forum
nigdy bym sie nie spodziewal
gratuluje!
napisz, w jakim dziale modujesz
jak sie domyslam pewno w grach

-Edit-
juz znalazlem, w Konsolach robisz
-/Edit-

@mallow
nie bierz tego za bardzo do siebie, przeciez napisalem ";) :D"

no i chyba faktycznie, MODem byloby Ci dosyc trudno zostac ;)

pawelblu 12.07.2005 00:55

Cytat:

Napisany przez Bartez
...Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane. Dopóki nie otworzymy ich, można jeszcze coś zmienić.

Ok, idę dalej psuć, bo to jeszcze nie koniec zmian ;)

Widze ze dzialy i tak ruszyly (odpowiednie tematy sa juz przenoszone) bez wzgledu na to co tu sie dzialo ... wiec ta dyskusja okazala sie byc chyba zbedna (lub praca osoby ktora juz przenosi tematy jest zbedna) ...

-Sid-The-Rat=> 12.07.2005 08:31

zmiany troche od pupy strony mowiac krotko. przypomina mi to mojego poprzedniego pracodawce, ktory zatrudnial 10 osob, a przed klientami udawal wielka firme z wlasnym biurowcem..
podzial offtopica jest glupi, dzialy humor, gry itp.. zbedne, trudno tutaj cokolwiek teraz znalezc, bo dokonano podzialu na sile, bo komus sie tak zamarzylo
reszty zmian nie komentuje, bo dawno juz reszty nie czytam, ale z tego co widze, dzial dvd obrodzil w poddzialy jak choinka na swieta.. ktos sie w tym orientuje?

ps. a ten idiotyzm z 'enkoderem matroska' to smiech na sali, szkoda, ze to juz rok mija i nikt sie nie polapal, ze to bzdura. merytoryka rulez!

siwy_mw 12.07.2005 09:24

Popieram wypowiedz przedmowcy, jak dla mnie to po staremu bylo 100 x lepiej i czytelniej.

legion 12.07.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

I takie jeszcze pytanie - czy jest tu osoba, która uważałaby podział OffTopicu na hardware i software za potrzebny?

moim zdaniem wogole to nie bylo potrzebne jeszcze bez sensu bylo oddzielenie humoru od OT :)
Cytat:

Napisany przez Berion
Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania...

Prawie każdy narzeka... Nie wydaje wam się, że w ten sposób forum stało się bardziej przejrzyste?

widze ze juz kolega pelna gebom moderator :D

andrzejj9 12.07.2005 09:56

Cytat:

Napisany przez legion
moim zdaniem wogole to nie bylo potrzebne jeszcze bez sensu bylo oddzielenie humoru od OT :)

Z humorem to sam nie wiem.. Jednak kiedyś bardziej mi się podobało, jak ktoś znalazł coś ciekawego, to tworzył o tym topic, a nie że wszystko waliło się do jednego tematu, który po jakimś czasie już przestał być w jakikolwiek sposób czytelny..

nimal 12.07.2005 10:24

refleksje po jakims czasie uzytkowania nowego ukladu
do bani
poprzedni pozostawial wiele do zycznia, bo nie bylo do konca jasne gdzie niektore tematy powinny byc i byly plewy miedzy ziarnem, ale teraz zanim sie cokolwiek znajdzie trzeba scrolowac i czytac i skrolowac i czytac...
zmiany - owszem, ale dzialow (lacznie z poddzialami!) powinno byc max 7-9

rycho 12.07.2005 10:42

Fakt.
Forum cokolwiek kobylaste się zrobiło.

Berion 12.07.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez pykson
@Berion
:D, a pamietam Twoje poczatki na forum
nigdy bym sie nie spodziewal
gratuluje!

Dzięki...
Gdyby nie "dział konsolowy" nie byłbym modem. Skoro powstał projekt przemodelowania forum to skorzystałem z okazji. Ofkoz to nie jest główna przyczyna. Tutorial się rozrasta (ponad 40000znaków), niewygodnie się go tak edytowało. To raz. Dwa, że trzeba było co jakiś czas przesuwać limity na znaki i [IMG]. Trzy to można odcedzić w ten sposob forum od pytań typu: "jak nagrać gre na psx?" Przeniosłem wczoraj ponad setke takich pytań... A to dopiero z "zabezpieczeń" i "cdr". Cztery to szansa na ukrócenie warezu. Topici w stylu: "ściągnąłem grę z sieci, jak to nagrać"?

A jeśli chodzi o te początki to mi nawetnie przypominaj :)
[ :zawstydz: :zawstydz: :zawstydz: ]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42.