Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Nowa organizacja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/nowa-organizacja-forum-54202/)

Berion 11.07.2005 12:51

@demek
Konsole w dziale DVD? :)
Nie wszystkie nośniki bazują na DVD (kiedyś CD-ROM, CD-I). A lada moment będzie BD, UMD... ... może nawet HD-DVD czy FVD (Nintendo jeszcze nie ogłosiło jaki format im pasuje).

Podobnie z Konwersją (S)VCD

Desden 11.07.2005 13:04

No właśnie konsole nie mogą być w DVD to na logike nie pasuje tam...
Nawet GRY na PC też nie mogą być, bo musiało by powstać drugie w CD,a to przecież nie o to chodzi ;)

demek 11.07.2005 13:08

zwykla pomylka:)

a svcd to dalej konwersja mpeg2 czyli dvd tylko nagrywane na cd:)
oczywiscie chodzilo mi o
  • CD
    1. Ogólnie o napedach CD
    2. Zabezpieczenia CD
  • DVD
    1. Wszystko o napedach DVD + Flashowanie/Firmware/Podkrecanie napedow optycznych
    2. Nośniki
    3. Konwersja DVD-Video
    4. Konwersja (S)VCD
    5. Kompresja DivX, XviD itp.
    6. Zabezpieczenia DVD
    7. Nagrywanie w innych systemach
  • Off Topic
    1. Rozrywka, czyli gry, film, muzyka, humor
    2. Konsole - PSX, PS2, XBOX itd.
    3. Komputery - software + hardware
    4. Kupie/Sprzedam/Zamienię
    5. Śmietnik

legion 11.07.2005 13:10

panowie z administracji troche przesadzil teraz forum stalo sie nie czytelne z tymi podzialami nie wiadomo gdzie co jest teraz troche zamieszaliscie ale jezeli tak ma byc to trzeba bedzie sie przyzwyczajic

demek 11.07.2005 13:11

ale rozdzielic funny fotos,jeszcze sie tak........ na 5 roznych podtematow nie jest dobrym pomyslem

Patrix 11.07.2005 13:25

ejj no skończcie już mieszać bo piana sie robić zaczyna :P

MacGyver 11.07.2005 13:30

Cytat:

Napisany przez demek
ale rozdzielic funny fotos,jeszcze sie tak........ na 5 roznych podtematow nie jest dobrym pomyslem

Myślę, że jeżeli ktoś ma modem (a znajdzie się trochę osób) doceni ten układ.
Pozatym jeżeli kogoś nie interesują zdjęcia musiałby czekać na załadowanie się wszystkich fotek a tak strona z samym tekstem szybciej się wczyta :)

andy 11.07.2005 13:53

Czy mógłby ktoś zmienić kolor czcionki w stylu "cdrinfo.pl ciemny beta". Chodzi o tą czcionke na screnie. Swoją prośbę motywuje trudnym czytaniem tekstów o takim kolorze.

Screen:

http://img21.imageshack.us/img21/600...ure13bz.th.png

Pozdro

mgit 11.07.2005 16:02

Nowa organizajca forum nawet mi się podoba :spoko:

sc0rpi0 11.07.2005 18:06

A mam takie pytanie do moderatorów ?? Czy wy zamierzacie wszystkie tematy (kilka czy kilkadziesiąt tysięcy) segregować teraz do tych nowych działów ? Jeżeli tak to respekt bo to na pewno żmudna robota.

MacGyver 11.07.2005 18:14

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
A mam takie pytanie do moderatorów ?? Czy wy zamierzacie wszystkie tematy (kilka czy kilkadziesiąt tysięcy) segregować teraz do tych nowych działów ? Jeżeli tak to respekt bo to na pewno żmudna robota.

Tak, ale nie wszystkie tylko te napisane od początku tego roku :)
Najwięcej problemów będzie z OT (jest tam tego trochę ;p ) ;)

Maciej 11.07.2005 18:35

taa...przez te przemeblowania na Forum skasowaliście kilka moich postów ehhh 8 )

MacGyver 11.07.2005 18:39

Cytat:

Napisany przez Maciej
taa...przez te przemeblowania na Forum skasowaliście kilka moich postów ehhh 8 )

khmm?? Nic nie było kasowane tylko przenoszone ;)
Posty w wątkach które znalazły się w FAQ były dzielone tak aby został tam tylko pierwszy (właściwy) post, link do pozostałych postów (komentarzy dotyczących tematu) znajduje się na dole każdego z tematów w FAQ 8 )
Cytat:

Napisany przez nima
dodatkowo: smietnik z definicji ma byc na smieci, wiec nie powinie byc jednym z najszybciej rozwijajacych sie dzialow... mozliwosci: zablokowac tworzenie i odpowiadanie na watki ze smietnika, mozliwe tylko przenoszenie tam dyskusji przez adminow
ale wtedy te "dysputy" (w ktorych sam nie zadko biore udzial ) przeniosa sie do OT i beda go zasmiecac... hm, nie wiem, moze jednak "wielkie doliczania" i topiki o stolcach niech beda w smietniku...

Niemożecie zakładać nowych tematów w Śmietniku ||
Możecie odpowiadać na tematy istniejące ;)
Śmietnik widoczny TYLKO dla zarejestrowanych 8 )

raptor123 11.07.2005 21:40

Dwa dni bez odwiedzania forum a tu takie zmiany, podział hmmm.... może po jakimś czasie będzie mżna się przyzwyczaić. poprzednia reorganizacja była lepsza, mniej uciążliwa i sensowniejsza.
Offtopic bez podziału na sprzęt i oprogramowanie.
Jeden dział Rozrywka bez podziału.
Jeden dział FAQ

mallow 11.07.2005 22:47

@Pykson, na posadke nie licze, bo szans i tak nie mam :) a poza tym nie wiem czy bym sie wyrabial z czasem... :D

A moja propozycja jest taka, zeby przywrocic wszystko do starych dobrych czasow :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:36.