Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Zliczanie postów - OFFTOPIC (https://forum.cdrinfo.pl/f10/zliczanie-postow-offtopic-32456/)

Pawel_k 12.03.2004 16:56

Cytat:

Napisany przez Majonez
(...)
wiec jak dla mnie mozna ten licznik zostawic ale ukryty np w profilu

co sadzicie o tym

jestem za

stopnie nadawane przez modow, ja tam wole zeby zostalo tak jak teraz tzn kazdy wpisuje tam to co chce ;)

mr_spock 12.03.2004 16:49

mi sie ten pomysl z rangami podoba, za to ten z podzialem/ulryciem liczby nie.

MaciejT 12.03.2004 16:43

jesli jest to wykonalne zeby licznik ot byl w profilu to jestem za :)

Tez myslalem o tym zeby byl stopien "Nowy na forum" przez okreslona ilosc czasu i dodatkowo minimalna liczba postow.

Z tymi stopniami nadawanymi przez Modow to dobry pomysl

Majonez 12.03.2004 16:37

a ja mam inny pomysl

tak czytam to i czytam
sam ukladalem "szczeble" na forum - tzn wszyscy ukladalismy razem - z tym ze i tak w tym momencie wiekszosc ma wlasne podpisy pod ksywkami
i zaczalem sie zastanawiac czy nie wylaczyc tego - ale po chwili stwierdzilem ze to jest taki dodatkowy znak - kazdy ma cos innego tam

zastanawiam sie wiec czy nie lepiej byloby zostawic tylko jeden stopien na forum - nowy na forum (ewentualnie przemianowac to i zmienic troche liczbe postow po ktorej zmienialoby sie to - plus dodac jakis czas bycia na forum) i dodac ranking ale nie ustalany automatycznie tylko taki nadawany przez np moderatora - w koncu moderatorzy widza kto sie udziela jakie posty glownie pisze - oczywiscie uzytkownicy mogliby zglaszac tez kogos do "mianowania"

druga sprawa licznika na OT - mysle ze czasami nawet na offtopicu wiele osob pomaga innym w ich problemach a nie tylko pisze w durnych topicach o brazach itp dlatego albo wylaczyc licznik w ogole albo go gdzies przeniesc zeby nie byl na wierzchu - po za tym ten licznik o niczym nie swiadczy
ktos kto jest wystarczajaco dlugo na forum moze miec i 5 tys postow a byc za przeproszeniem trolem a ktos sie moze pojawic tutaj z wiedza - pisac dwa trzy posty ale takie ktore od razu pomagaja cos rozwiazac albo cos ciekawego wnosza do sprawy
wiec jak dla mnie mozna ten licznik zostawic ale ukryty np w profilu

co sadzicie o tym

MaciejT 12.03.2004 16:23

Dobra, dajemy szanse Reputacjom, na razie na jakis okres probny :)

MaciejT 12.03.2004 16:11

mozemy wlaczyc Reputacje ORAZ podzial licznika postow :)

PS uzupelnilem troche tlumaczenie reputacji

pawelblu 12.03.2004 15:45

Moim zdaniem powinnismy dac szanse reputacjom. Ja tam nie jestem jakims foro-lazem ale jak na innych tego uzywaja to mozemy sprobowac. Taki okres probny - jak bedzie zle wywalimy. Problem zliczania postow IMO nie moze zostac taki jaki jest. Moim zdaniem najlepszy jest podzial lub wogole usuniecie postow na OT z licznika. Wogole licznik moglby byc ukryty, tylko status by sie wyswietlal (no i ew reputacja jezeli zaryzykujemy).
Reputacja moze miec tez minusy:
-ktos moze dostawac minusy (chyba ze to system tylko nieujemny) za zwracanie uwagi typu: nie pisz 3 razy tego samego tematu. Albo mod za upomnienie kogos (co byloby lekkim przegieciem).

nimal 12.03.2004 15:10

Cytat:

Napisany przez cana
@Nimal, widzą że wiara w człowieka u Ciebie nie upadla :)

|| ironia az sie przelewa
w czlowieku wierze tylko w bezmiar glupoty i nieskonczona zlosliwosc (choc moze to to samo ??? ) ||

Monter 12.03.2004 13:21

No jak zwykle, 5 userów a 10 zdań. Nie zdążyłem nawet się temu przyjrzeć. Na innych Forach taki system zdaje egzamin, bo faktycznie nie liczba postów świadczy o wiedzy.
Ale ja pitole już wypowiadanie się na tematy techniczne.
Moje sugestie od dziś -> OFF

ThanatoS 12.03.2004 12:58

Dobra wylaczylem, zastanawiajcie sie i podejmijcie decyzje

mr_spock 12.03.2004 12:54

wg mnie ta reputacja to nic dobrego nie wniesie, a wrecz przeciwnie...
podzial na posty - byl, bardzo czesto stawal ktorys z licznikow, albo znikal na jakis czas.
przeciez o umiejetnosciach nie swiadczy ilosc nabitych postow.

MacGyver 12.03.2004 12:30

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Już lepiej wprowadzić tak jak było kiedyś podział licznika.

Też jest ZA podziałem licznika. Fajnie to wygląda ale mało kto będzie na to zerkał;)

..::Update::..
Ale jednak po głępszym namyśle lepiej zostawić tak jak jest (tak jak było), tzn. z jednym licznikiem i bez reputacji;)

CIAPEK 12.03.2004 12:25

moja opinia: raczej zbędna rzecz i wątpie aby była tak często używana tzn. wątpie czy ktoś będzie dawał te opinie/reputacje a tym bardziej zwracał na to uwage.
Już lepiej wprowadzić tak jak było kiedyś podział licznika.

ThanatoS 12.03.2004 12:22

Kropki to poziom reputacji, moge to wylaczyc.
Zdecydujcie sie co chcecie, a tym czasem ja mowie do widzenia

MacGyver 12.03.2004 12:18

Co do głównego pytania to mi to róznicy nie robi;)
Teraz pytanie z mojej strony: Co to za kropki przy liczbie postów ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15.