![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2010
![]() |
![]()
Witam,
aktualnie mam w systemie (V64) system i dane na macierzy RAID (stripping) złożonej z dwóch barracud 7200.11, 250GB każda. Aktualny wynik z HD Tune w załączniku - czyli chyba bez rewelacji - szczególnie że jest to macierz STRIPPING.. Chcę dokupić jakiś nowy dysk (pewnie coś 1TB) i postawić system od nowa, przy okazji przechodzac na W7 (mam już kupioną wersję Professional, jeszcze nie instaluję bo najpierw chcę bebechy poukładać). I pytanie o popartycjonowanie tego tak, żeby uzyskać możliwie wysoką wydajność. Mój pierwszy pomysł był taki taki: pozostawić RAID jak jest (co najwyżej usunąć partycje i zrobić jedną) na nowy (jakiś szybki) dysk przenieść partycję z plikami użytkownika i plik wymiany plus to rozdzielenie danych użytkownika od danych systemowych ale obawiam się o wydajność całościową (na jednym dysku będą dane użytkownika - czyli praca na plikach może być wolniejsza niż w przypadku RAID?) Zakładam, że najwięcej obrabiam zdjęcia (wielkość 5-25MB) i rzadziej filmy, do tego oczywiście standardowa praca biurowa + outlook. Mam płytę głównę (wiem że nie jest to szczy techniki) ASUS M2N-e i działam na zintegrowanym sterowniku RAID, procesro to Phenom 9850. Dasię jakoś lepiej ustawić to wszystko? Pozdrawiam, Tomasz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Poradnik Dla Chakerow | Igloo | Off topic | 16 | 22.07.2004 20:44 |