![]() |
Ilość załączników: 5
Co do hddtaszka- screen z 1,5 rocznego zwykłego hdd i ssd vertexa 4-nowego.
I dla przykładu z AS SSd/ ATTO Dodam, że sys przeniesiony za pomocą Paragon Migrate OS to SSD***8482; 2.0 SE, więc nie jestem pewien czy dobrze się "ulokował", pomijając, że sys ma baardzo już dość. Pozdro El. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
OCZ OCZtowi nie równy.
|
Cytat:
Podstawowy błąd to sam początek, żadnego OCZ i będzie spokój. Przynajmniej jest taka szansa.:ysz: |
Ładnie, też sie zastanawiałem czy nie zrobić czegoś takiego u siebie, ale jednak idea małego szybkiego dysku systemowego wygrała :)
|
Zamontowalem Vertexa.
Jeszcze sie uczy (jest spiety w grupe woluminow logicznych Fusion Drive z Hitachi 500 GB), ale rozgrzewa sie ladnie - po pierwszym uruchomieniu po przywroceniu danych z Time Machine calosc miala 130 MB/s odczyt, 300 MB/s. Po 6-8 godzinach uczenia sie moich nawykow wzroslo do 250 MB/s odczyt, 450 MB/s zapis. Niech uczy sie dalej i bedzie jeszcze wieksza moc, choc jak dla mnie to juz jest :-)! |
Cytat:
jak ci pada vertex 2 dostajesz na gwarancji wymiane na vertex'a 3 ... jak miales takich dyskow 8 - pls niech ktos mu wytlumaczy ... Cytat:
komp nie wstaje przy vertex 2 pojawialy sie wczesniej dbs'y |
Cytat:
|
To jest 20GB dziennie. Rzeczywiście - nie powala.
Wątpie jednak, aby inni producenci mieli coś lepszego do zaoferowania, gdyż produkowane obecnie kości pamięci wytrzymują 1000, góra 10000 zapisów (przeciętnie raczej to pierwsze, przykładowo Samsung 840 tyle ma) Na pocieszenie dodam, że mój Agility 4 64GB używany codziennie po pare godzin od sierpnia jako dysk systemowy ma wciąż 100% wytrzymałości. Także nie jest źle, w tym tempie przeżyje tuzin komputerów albo więcej. W praktyce zajeżdżenie nowego SSD jest kosmicznie trudne jeżeli nie robi się tego celowo, zazwyczaj padają tuż po kupnie z wad fabrycznych :taktak: |
Cytat:
|
Najczęściej po prostu znika. Dyski OCZ niestety nie są najtrwalsze, ale ostatnia generacja na kontrolerach Indillix jest dużo lepsza od poprzednich.
W zasadzie to chyba już nie ustępują konkurencji, na Vertexa jest 5 lat gwarancji, na Agility - 3 lata. Na najnowszego topowego Vectora gwarancja wynosi 5 lat lub 36.5TB |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:57. |