![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Problem z dyskiem twardym :/
Otóż odkąd w grudniu zeszłego roku zmieniłem kompa i kupiłem dysk 80 GB maxtora to stary dysk Fujitsu wrzuciłem do kieszeni i chodzę sobie z nim po kolegach. Ostatnio jednak zaczął on się dziwnie zachowywać. Po podpięciu do kompa kolegi i po włączeniu zasilania nic tylko zapętlił sięze startowaniem w wyniku czego w ogóle komputerek go nie wykrywał a potem koledze ni stąd ni z owoąd wyskoczył komunikat podczas ładowania windy, że brak jest pliku C: \windows\system32\config\system i koniec. Dosłownie tak pisało mimo iż ścieżka to nic innego jak katalogi. Ale mniejsza o większość. Po pokałem leciutko dysk kilka razy i podłączyliśmy ponownie i było prawie okej. Nie mógł nic skasować z dysku bo komp robił zawieche przez mój twardy, ale mogliśmy nagrywac na niego pliki i odczytywać z niego. Teraz jak podpąlem dys u siebie to wszystko jest okey. Oprócz tego, że jakośdziwnie mi winda działa... Zatem na koniec moje pytanko... Czy mogę jakimś programem sprawdzić sektor po sektorze stan dysku ? Czy można to zrobić Partitionem magicem ? Bo przyznam że nie chciałbym utracić danych które tam mam...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|