Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.10.2004, 23:34   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z dyskiem twardym :/

Otóż odkąd w grudniu zeszłego roku zmieniłem kompa i kupiłem dysk 80 GB maxtora to stary dysk Fujitsu wrzuciłem do kieszeni i chodzę sobie z nim po kolegach. Ostatnio jednak zaczął on się dziwnie zachowywać. Po podpięciu do kompa kolegi i po włączeniu zasilania nic tylko zapętlił sięze startowaniem w wyniku czego w ogóle komputerek go nie wykrywał a potem koledze ni stąd ni z owoąd wyskoczył komunikat podczas ładowania windy, że brak jest pliku C: \windows\system32\config\system i koniec. Dosłownie tak pisało mimo iż ścieżka to nic innego jak katalogi. Ale mniejsza o większość. Po pokałem leciutko dysk kilka razy i podłączyliśmy ponownie i było prawie okej. Nie mógł nic skasować z dysku bo komp robił zawieche przez mój twardy, ale mogliśmy nagrywac na niego pliki i odczytywać z niego. Teraz jak podpąlem dys u siebie to wszystko jest okey. Oprócz tego, że jakośdziwnie mi winda działa... Zatem na koniec moje pytanko... Czy mogę jakimś programem sprawdzić sektor po sektorze stan dysku ? Czy można to zrobić Partitionem magicem ? Bo przyznam że nie chciałbym utracić danych które tam mam...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: