![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To w Twoim przypadku nie zadziala. I faktycznie seagate ma 5 razy. Sprawdz jak masz mozliwosc nr seryjne ewentualnie czy naklejka nie zmienila koloru i nie jest napisane ze byl naprawiany. Jak sa inne numery i nie ma innej naklejki to dysk masz nowy i niestety wydaje mi sie ze nic z tym nie zrobisz.
Widze ze numery sa inne wiec dostajesz nowy, nikt nie naprawia. Wiec nie mozesz liczyc na zwrot pieniedzy. Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 05.07.2010 o godz. 15:13 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Za parę miesięcy kończy mi się gwarancja
![]() Czy coś działać ![]() Parametr 05 jest niezmienny przynajmniej od roku, nowe firmeware wgrane też przynajmniej od roku. ![]() Testy SeaTools przechodzi bezbłędnie ![]()
![]() |
#228 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz, wszystko w normie - ale gdybyś oddał to by przyjęli *prawdopodobnie*
jeśli nie ma rysek, wgnieceń, niefirmowych naklejek poza tymi od producenta i jeśli generalnie trzymałeś go na poduszce ![]() -- a tak na poważnie każdy dysk z badami kwalifikuje się na pozytywne rozpatrzenie przez serwis i wymianę/naprawę.
![]() |
#229 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Walczyć na gwarancji o te 2 reloakowane sektory? Dostanę w zamian nówkę czy coś "pogwarancyjnego"? Mogę jeszcze gorzej trafić? Miałem do tej pory nic nie robić - jak się coś zacznie dziać to zrobić zerowanie i zobaczyć co wtedy ![]() Gwarancję ma 36 miesięcy, mija wiosną.
![]() |
![]() |
#230 |
Pasionat
Data rejestracji: 17.07.2009
![]() |
1) Dostaniesz po gwarancyjnego z zieloną obwódką
2) Ostatnio zmienili warunki czepiają się wszystkiego 3) Nówki nie dostaniesz w twoim rozumieniu
Pomoc innym to jeden ze sposobów na spłatę długu wobec tych ,którzy tobie pomogli. Nie w tym rzecz by udowadniać ,że się jest lepszym lecz by dowieść ,że ma się do tego moralne prawo. Przydatne FAQ S.M.A.R.T Opis atrybutów Opis Partycje Aktualizacja Firmware Seagate Czarna seria 7200.11 Praca z RAID 0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oddaj, albo jak nie masz nic waznego na hdd to czekaj. Gwarancje na "nowy" dysk bedziesz mial od nowa wiec 5 lat. Dyski naprawiane wcale nie sa zle bo naprawia je seagate a nie jakis koles w piwnicy. Smart jest zerowy. Na dysk poczekasz od 204 tygodni, chyba ze kupwoales w sklepie to ejst szansa ze dostaniesz nowy od reki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Pasionat
![]() |
Cytat:
Co do mnie sprawdził bym gwarancje i jeśli się kończy wysłał bym ponownie na gwarancje ale jesli miał bym około pół roku do roku czasu na ewentualna wymianę . Powód ,jeśli do pół roku ten wymieniony padnie to go mogę wymienić, jeśli zaś będzie po gwarancji pójdzie na przeróbkę. Co do BAD-ów można by powiedzieć ,że trzeba by go diagnozować jak wile ma błędów tych, które nie są dostępne-widoczne w SMART. Pytanie jak i odpowiedź nie mogą być jednoznaczne zależy to od stanu dysku ale tez od stanu gwarancji i od czynników nie zależnych jak w sporcie czyli albo się ma szczęście albo nie.
Pomoc innym to jeden ze sposobów na spłatę długu wobec tych ,którzy tobie pomogli. Nie w tym rzecz by udowadniać ,że się jest lepszym lecz by dowieść ,że ma się do tego moralne prawo. Przydatne FAQ S.M.A.R.T Opis atrybutów Opis Partycje Aktualizacja Firmware Seagate Czarna seria 7200.11 Praca z RAID 0 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Zapusc sobie w MHDD - 2x F4 (bezinwazyjny skan) i wrzuc zdjecie. Dziala tylko bootowalnie (np Hiren's) i z dyskami na master.
![]() |
#235 |
Pingwin specjalista.
esem, jak oddasz na gwarancje to otrzymasz drugi HDD bez wad - jednak nie będzie on nowy tylko odrestaurowany (certified repaired), znaczy się część elementów będzie nowa.
Wygląda mniej więcej tak (foto z googla): ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 30.09.2010 o godz. 13:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
OldBoy
![]() ![]() |
A więc tak:
1. Gwarancja www.arest.pl kończy się w marcu 2011. 2. gwarancja seagate kończy się w marcu 2013. 3. Test SeaTools przechodzi bezbłędnie > wysyłając dysk do wymiany najprawdopodobniej dostanę swój z powrotem (na mój koszt). Drzaźnią mnie te dwa bady ![]()
![]() |
#237 | |
Pasionat
![]() |
Cytat:
Jak wyślesz do seagate dostaniesz wymieniony. Nie uznanie gwarancji skutkuje nie odesłaniem dysku u seagate. Warunki gwarancji więc jak nie uznają to nie odeślą. Chyba że się coś zmieniło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
'Mojego' dysku nie odeślą ? Jak to przecież jest mój ![]() Wg mnie muszą odesłać to co im wysłałem z powrotem to chyba logiczne przy anulacji gwarancji (ew. na mój koszt- przynajmniej wtedy olewam to z własnej woli) ![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Podstawą uznania bądź nie gwarancji jest wynik Sea Tools ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#240 |
Pingwin specjalista.
Zawsze robiłem testy seatools
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Seagate 500gb sata2 ST3500320AS | loki7777 | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 11 | 09.03.2009 21:31 |
Nowy Seagate st3500320as | mardab | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 4 | 21.04.2008 16:16 |
HD Advance/Loader nie widzi plyt | forsaken | Hardware | 7 | 04.02.2008 23:11 |