![]() |
Seagate?
|
Dużo mi to nie mówi.
|
Seagate ST1000LX015 firecuda SSHD.
|
Kupiłem to.
|
Cytat:
:mruga: Jak do tej pory jedyne dyski które u mnie szły do śmietnika to właśnie były shitgate'y i ich pomioty (maxtor chociażby). Aktualnie w trybie ciągłym śmigają toshiby, szajsungi (stare, sprzed fuzji z seagate) i wd. Bez zarzutu. :spoko: Niestety, wybór jest dzisiaj gorzej niż marny, bo na rynku zostało dokładnie trzech producentów - seagate, toshiba i wd. :] |
No kolega wyzej wyrzuca WD do smietnika;)
Ja mam wiekszosc Seagate - chodzacy 24h/365 dni w xboxie 360 od kilku juz lat i wciaz dziala, do tego kilka w laptopach i obudowach zewnetrznych i jeszcze ani 1 mi nie padl - wsio 2,5" |
kwestia szczęścia i gustu
zaczynałem na Quantum Firebal :-) potem Seagate Medalist czarne Samsungi ATA i Samsungi na SATA ale one w trybie AHCI cykały dziwnie podczas gaszenia kompa i od ponad 10lat tylko WD BLACK mam od 1TB do 4TB najstarszy ma prawie 8lat. kondycja jak nowy. teraz mam zamiar kupić WD GOLD 8TB ale szukam wersji z 256MB cache ale wszyscy maja tylko 128MB |
No a to co zamówiłem nada się?
|
Do śmietnika? Z pewnością. :D
|
Nie do śmietnika, śmieszku, tylko do używania.
|
Póki nie padnie to się nada. SMART monitoruj nieustannie. :taktak:
|
3 miesiące i 3 1TB WD zdechły, to dopiero trzeba mieć 'szczęście'...
|
jaki model ? WD ?
|
Pamiętam, że jeden był na liście łatwo zdychających 3.5", drugi to jakaś padaka WD bez slotu SATA tylko USB 3.0, a ten ostatni to WD 10EZEX.
|
ten ostatni to BLUE linia budżetowa... nigdy nie miałem
tylko BLACK lub seria RE czasami inwestycja się opłaca |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |